Toimistouutiset

Kerttu Vali, Pajamäenkatu 14, 48600 Kotka email: toimistouutiset@victoriamedia.fi

Archive for the ‘Fujitsu’ Category

Fujitsulta alle kilon painoinen tinkimätön LIFEBOOK-työkannettava

without comments

 

42499_LIFEBOOK_U937_Key_Visual

Fujitsun uusi LIFEBOOK U937 on yhtiön historian kevein kannettava tietokone. Liikkuvan ammattilaisen työkaluksi suunniteltu laite painaa vain 920 grammaa, siinä on 13,3 tuuman kosketusnäyttö ja akku kestää jopa 11 tuntia yhdellä latauksella.

LIFEBOOK U937 -laitteessa ei ole tingitty suorituskyvystä, akun kestosta tai liittimistä. Laiteessa käytetään uusimpia Intelin i7 -suorittimia, SSD-kiintolevyjä ja Microsoft Windows 10 Pro -käyttöjärjestelmää. Siinä on tukeva magnesiumrunko, täysikokoinen näppäimistö, verkkoliitin ja HDMI-liitin. Laitteessa on myös sormenjälki- tai kämmentunnistus ja älykortinlukija. Laitteeseen saa USB-C-telakan, jolla sitä voi ladata ja johon voidaan liittää useita laitteita yhdellä kaapelilla samanaikaisesti. Telakan avulla laitteeseen saa esimerkiksi kaksi ulkoista näyttöä, eikä se tarvitse erillisiä ohjainohjelmistoja.

“Aiemmin kevytkannettavan käyttäjä joutui tekemään valinnan suorituskyvyn, painon, akun keston ja turvaominaisuuksien välillä. Nyt tarjoamme alle kilon painoista laitetta, jossa mistään ei ole tingitty. Laitteen kehitystyö oli vaativaa, koska jokaisella grammalla oli väliä, jotta alitimme kilon rajan”, sanoo tuotepäällikkö Uki Heng Fujitsusta.

Uusi LIFEBOOK P727 on ensimmäinen 360 astetta taipuva kannettava-tabletti

LIFEBOOK P727 on Fujitsun ensimmäinen 360 astetta saranoistaan taipuva laite, joka muuntuu kannettavasta tietokoneesta tabletiksi hetkessä. Uutuuslaite yhdistää molempien laitteiden parhaat puolet ja sopii kaikenlaiseen työntekoon missä tahansa.

Kevyen uutuusmallin näppäimistön voi kääntää 12,5 tuuman näytön taakse piiloon. Laitetta voidaan käyttää neljällä tavalla: perinteisenä kannettavana, pöytäkoneena, tablettina tai telttana, jolloin näppäimistö toimii näytön tukena. Näppäimistön lisäksi laitteessa on sormella ja kynällä käytettävä kosketusnäyttö. Sen akunkesto yltää jopa kymmeneen tuntiin. Laitteeseen saa lisävarusteena 4G/LTE-datayhteyden. Myös LIFEBOOK P727-laitteeseen saa USB-C-telakan lisälaitteille ja laitteen lataamiseen.

Fujitsu esittelee myös LIFEBOOK S937 -mallin. jonka akku kestää yli 15 tuntia kertalatauksella. Uutuusmallissa on kirkas näyttö ja taustavalaistut näppäimet muuttuviin olosuhteisiin. Laitteen moduulipaikassa voi käyttää toista akkua, jolloin käyttöaika pitenee vielä kuusi tuntia.

Fujitsu tuo markkinoille myös telakoitavat LIFEBOOK T937:n ja STYLISTIC R727:n. LIFEBOOK T937 on kevytkannettavasta tabletiksi muuttuva laite, jonka 13,3 tuuman näyttö pyörähtää täyden ympyrän yhdestä saranasta. Laite painaa vain 1,3 kiloa. STYLISTIC R727 on tabletti, jossa on 12,5 tuuman näyttö ja kokonaan irrotettava näppäimistö.

Uutuuslaitteista U937, R727 ja S937 ovat saatavissa huhtikuussa, P727 ja T937 heti. LIFEBOOK U937 -mallin arvonlisäverottomat hinnat alkavat 1 250 eurosta, LIFEBOOK S937 -mallin 1 200 eurosta ja LIFEBOOK P727 -mallin niinikään 1 200 eurosta. LIFEBOOK T937 -mallin arvonlisäverottomat hinnat alkavat 1 400 eurosta ja STYLISTIC R727 -mallin samoin 1 400 eurosta.

Twitter: https://twitter.com/Fujitsu_FI

Facebook: https://www.facebook.com/FujitsuSuomi

 

Written by kerttuvali

March 24th, 2017 at 1:56 pm

Fujitsun uusi kassapääte mahtuu pienimpäänkin kioskiin

without comments

Helsinki 2.12.2014 – Fujitsun uusi modulaarinen kassapääte on pienikokoinen, joten se mahtuu tarvittaessa pienimpäänkin kioskiin ja soveltuu hyvin myös itsepalvelukassaksi.

TeamPoS 7000 S-Series -kassapäätteen voi asentaa myyntitiskin alle, jolloin pöytätilan voi käyttää järkevämmin esimerkiksi myytävien tavaroiden esittelyyn.

Uudet kassapäätteet valmistetaan Saksassa samassa tehtaassa kuin Fujitsun pc:t.

Kaikki TeamPoS 7000 -perheen laitteet – kassalaatikko ja näyttö mukaan lukien – voivat käyttää samaa tehonlähdettä, jolloin jaloissa pyörii vähemmän kaapeleita. Samalla asennuskulut ja sähkönkulutus pienenevät. Uuden, integroidun tehonlähteen 90 prosentin tehokkuus vähentää myös lämmön tuotantoa.

Kassapäätteessä käytetään Intelin neljännen sukupolven suorittimia. Viimeisin Active Management Technology -hallintaohjelmisto pitää kokonaiskäyttökustannukset alhaalla ja auttaa parantamaan laitteiden käytettävyyttä. Kassapäätteen lisäksi Fujitsu tuo markkinoille siihen sopivan D75-kosketusnäytön.

TeamPoS 7000 S-Series -kassapääte ja D75-näyttö ovat saatavissa tammikuusta 2015 alkaen.

Written by kerttuvali

December 2nd, 2014 at 4:16 pm

Posted in Fujitsu

Fujitsu on Suomen laadukkain suuryritys

without comments

Helsinki 13.11.2014 – Fujitsu Finland Oy on voittanut suuryritysten sarjan Laatukeskuksen Recognised for Excellence -kisassa, jossa etsitään Suomen laadukkaimpia organisaatioita.

Kilpailun osallistujien toimintaa arvioidaan Euroopan laatupalkinnon perusteilla eli EFQM-mallilla (The European Foundation for Quality Management). Arviointialueita on yhdeksän, ja ne kattavat koko organisaation toiminnan tuloksineen. Arviointialueet kuvaavat, miten organisaatio toimii, miten se arvioi ja parantaa toimintaansa sekä mitä tuloksia se on saavuttanut.

Fujitsussa on erittäin vahva ja omaleimainen yrityskulttuuri, jonka pohjana ovat sisäistetyt arvot. Laadun kehittäminen on vaatinut tietoisia päätöksiä sekä määrätietoista tekemistä.

”Olemme jo yli 20 vuotta tehneet pitkäjänteistä laatutyötä koko organisaatiossamme. Omaksumamme Lean-ajattelu ohjaa meitä jatkuvasti pyrkimään parempaan ja tekemään asioita entistä fiksummin”, Fujitsun toimitusjohtaja Lasse Rautio toteaa.

Kilpailun arvioijien mukaan Fujitsun keskeisiä vahvuuksia ovat kyky osallistaa, valtuuttaa ja innostaa henkilöstöä, strategian jalkauttaminen, jatkuva kehittäminen, Lean-ajattelu, asiakaskeskeisyys, henkilöstöjohtaminen ja arvot.

Fujitsu on arvioinut omaa toimintaansa EFQM-mallilla vuodesta 2005 lähtien.

Written by kerttuvali

November 13th, 2014 at 6:04 pm

Posted in Fujitsu

Fujitsulta nopea flash-tallennusjärjestelmä

without comments

33400scr_d8a824a81fb60d7

Fujitsun uusi, pelkästään flash-muistia käyttävä levyjärjestelmä nopeuttaa tietojenkäsittelyä, mahdollistaa datan tosiaikaisen analytiikan ja auttaa käsittelemään nettiliikenteen ruuhkia sujuvasti. ETERNUS DX200F -levyjärjestelmä nopeuttaa eräkäsittelyä ja poistaa käsittelyviiveiden ongelman virtualisoitujen palvelinten tai työpöytien ympäristöissä, joissa levyltä haetaan dataa tiuhaan tahtiin.

“Useimmat flash-tallennustuotteet on optimoitu tiettyä kuormaa varten. Uutuumme on tarkoitettu hyvin erilaisiin käyttöihin: tietokantoihin, analytiikkaan, virtualisoituihin työympäristöihin ja eräkäsittelyyn. Kun hintalappu on vielä alle kymmenen euron per gigatavu, flash-tallennukseen siirtyminen kannattaa”, sanoo Fujitsun tuotepäällikkö Petri Penttinen .

Levyjärjestelmän suorituskyky perustuu puolijohdelevyihin ja 12 Gbps:n SAS-levyliittymiin, joiden siirtokapasiteetti on poikkeuksellisen korkea. Järjestelmän latenssi on erittäin alhainen, alle 0,5 ms. Tämän ansiosta ratkaisu soveltuu erityisen hyvin ympäristöihin, joissa käsitellään paljon tapahtumia.

Järjestelmän arkkitehtuuri on optimoitu liiketoimintakriittisiä sovelluksia ja infrastruktuureja varten. Näitä ovat esimerkiksi tietokannat ja virtualisoidut ympäristöt, joissa käytetään tyypillisesti vähintään 8 kilotavun kokoisia eriä.

ETERNUS DX200F mahdollistaa levytilan ylivarauksen (thin provisioning), jolloin pääkäyttäjät voivat luoda virtuaalista kapasiteettia riippumatta puolijohdelevyjen oikeasta kapasiteetista. Näin järjestelmään voidaan lisätä levyasemia tallennustarpeiden kasvaessa muuttamatta kapasiteettiasetuksia. Tallennusresurssien käyttöä ja niihin tehtyjä investointeja voidaan näin optimoida.

Kaikki tärkeimmät komponentit ovat kahdennettuja jatkuvan toiminnan takaamiseksi.

Etäkopiointiominaisuuden avulla ETERNUS DX200F -levyjärjestelmän sisällöstä voidaan ottaa varmuuskopio helposti ETERNUS DX -sarjan laitteeseen, joka käyttää nearline-kiintolevyjä.

ETERNUS DX200F -levyjärjestelmän enimmäiskapasiteetti on 38,4 teratavua, ja se voidaan liittää 10 gigabitin iSCSi- ja 16 gigabitin FibreChannel-liittymiin. Infiniband tulee valikoimaan lähitulevaisuudessa.

ETERNUS DX200F -levyjärjestelmät ovat tilattavissa kesäkuusta 2014 alkaen.

Blogi: http://blog.ts.fujitsu.com/ 
Twitter: http://www.twitter.com/Fujitsu_Global 
Facebook: http://www.facebook.com/fujitsuICT

Fujitsu

Fujitsu on johtava japanilainen ict-yritys, joka tarjoaa laajan valikoiman teknologiatuotteita sekä ict-ratkaisuja ja -palveluja. Noin 162 000 fujitsulaista palvelee asiakkaita 100 maassa. Hyödynnämme kokemustamme ja ict:n mahdollisuuksia muokataksemme tulevaisuutta yhdessä asiakkaidemme kanssa. Fujitsun liikevaihto oli 4,8 triljoonaa jeniä (46 miljardia USD) 31.3.2014 päättyneellä tilikaudella. Suomessa Fujitsun palveluksessa työskentelee 2 600 ihmistä. Lisää tietoa:www.fujitsu.com/fi

Written by kerttuvali

May 19th, 2014 at 2:08 pm

Fujitsun uudet työasemat ‒ aina valmiina viestimään

without comments

32614scr_c5653a204eca133

Fujitsun uudet all-in-one työasemat ovat aina valmiita viestintään, mutta pitävät sähkönkulutuksen pienenä.

Vaikka käyttäjä on työasemansa luona, hän ei välttämättä käytä sitä. Hän voi kuitenkin haluta olla muiden tavoitettavissa ja vastata esimerkiksi Lync-pikaviesteihin välittömästi. Tällaisessa tilanteessa työaseman pitäisi kuluttaa sähköä mahdollisimman vähän mutta olla heti käytettävissä.

ESPRIMO X923- ja ESPRIMO X923T -työasemat ovat omiaan juuri tällaiseen käyttöön.

Työasemien läsnäolotunnistin seuraa, onko käyttäjä työpisteellään. Tunnistin havaitsee käyttäjän, vaikka hän ei käyttäisi näppäimistöä, hiirtä tai kosketusnäyttöä. Läsnäolovalo kertoo käyttäjän Lync-tilan eri värejä käyttäen.

Työasema voi kuitenkin olla erittäin pienen sähkönkulutuksen tilassa. Low Power Active -tila (LPAM) sulkee paljon sähköä kuluttavia sovelluksia, kuten selaimet ja toimisto-ohjelmat. Tärkeimmät sovellukset, kuten sähköposti, pysyvät kuitenkin käynnissä taustalla.

LPAM-tilassa työasema kuluttaa alle 5 wattia tunnissa, kun käytössä on Microsoft Windows 8.1 Professional. Tämä on noin 45 prosenttia vähemmän kuin järjestelmän enimmäisvirrankulutus tavallisessa valmiustilassa.

Sisäisen mikrofonin ja nettikameran ansiosta työasemilla voi korvata perinteiset puhelimet. ESPRIMO X923T -mallissa on myös kosketusnäyttö, joka soveltuu erinomaisesti esimerkiksi valkotaulun jakamisen kaltaisiin sovelluksiin.

Työasemassa on sovellus, joka pystyy tunnistamaan käyttäjän kasvot nettikameran avulla. Näin erillistä kirjautumista järjestelmään ei tarvita. Kun käyttäjä poistuu paikaltaan, läsnäolotunnistin lukitsee työaseman automaattisesti ennalta määritetyn ajan kuluessa.

Vain vähän tilaa vievissä X-malleissa on täysimittainen pc sekä 23 tuuman (58,4 cm) IPS-näyttö, jonka kuvanlaatu ja värien toisto ovat tavallisia näyttöjä selvästi parempia. ESPRIMO X923T:ssä on kosketusnäyttö.

ESPRIMO X -sarjan työasemat ovat jo saatavissa. Laitteen verolliset hinnat alkavat 1199 eurosta.

Blogi: http://blog.ts.fujitsu.com/ 
Twitter: https://twitter.com/Fujitsu_Global 
LinkedIn: http://www.linkedin.com/company/fujitsu 
Facebook: http://www.facebook.com/FujitsuICT

Written by kerttuvali

April 23rd, 2014 at 1:24 pm

Posted in Fujitsu,Työasema

Fujitsulta edullista lisätallennustilaa yhden tai kahden palvelimen ympäristöihin

without comments

jx60_datasheet

Fujitsun uusi ETERNUS JX60 -järjestelmä on ratkaisu ympäristöihin, joissa yhteen tai kahteen klusteroituun palvelimeen tarvitaan lisää tallennustilaa yksinkertaisesti ja nopeasti. Datan määrän kasvaessa palvelinten sisältämän tallennuskapasiteetin rajat tulevat helposti vastaan.

Suoraan palvelimeen liitettävä laite on edullinen hankkia sekä helppo asentaa ja ylläpitää. Siksi se sopii erityisesti organisaatioille, joissa budjetti on tiukka tai joissa järjestelmien hallintaosaaminen on vähäistä.

Yhteen palvelimeen tai klusteriin voidaan liittää 1‒4 levyasemakoteloa, joihin kuhunkin mahtuu 60 vähän tilaa vievää Nearline SAS -levyasemaa. Levyasemissa on tilaa 2, 3 tai 4 teratavua. Näin yhteen järjestelmään mahtuu enimmillään 960 teratavua dataa, kun käytössä on neljä koteloa täynnä 4 teratavun levyjä.

Fujitsu sopii kytkettäväksi kaikkiin Intel-pohjaisiin palvelimiin, joissa 6 Gbit/s:n SAS-liitäntä, kuten Fujitsun PRIMERGY-palvelimiin.

ETERNUS JX 60 -järjestelmän levyasemien ja teholähteen kaltaisia komponentteja voidaan vaihtaa sulkematta palvelinta. Levyasemille voidaan määrittää tiedon turvaamiseksi eri RAID-tasoja. Järjestelmän hallinta hoituu Fujitsun ServerView-ohjelmistolla.

jx60_datasheet(PDF)

Uusi ETERNUS JX60 on jo saatavissa.

Written by kerttuvali

April 22nd, 2014 at 11:19 am

Fujitsun ETERNUS DX200 -levyjärjestelmä: lyömätöntä suorituskykyä suhteessa kustannuksiin

without comments

31054scr_f661b4bdb5bda55

Fujitsu tuo markkinoille uuden, vain flash-muistia käyttävän version ETERNUS DX200 S3 -tallennusjärjestelmästä, jossa suorituskyky suhteessa käyttökustannuksiin on erinomainen. Uutuus sopii tehoa vaativiin tietokanta- ja bisnesanalytiikkaympäristöihin tai virtualisoituihin palvelin- tai työpöytäympäristöihin.

Fujitsu ETERNUS DX200 S3 -järjestelmän flash-versiossa on 24 SSD-massamuistia, joissa on 400 gigatavua tilaa. Kaikkiaan tallennustilaa on siis 9,6 teratavua.

Liiketoimintakriittisten sovellusten toimintaa simuloivassa SPC Benchmark-1 -testissä ETERNUS DX200 S3 sai tulokseksi 200 500,95 I/O-tapahtumaa sekunnissa (IOPS). Hintaa yhdelle tapahtumalle tuli vain 0,77 dollaria, joka on ensiluokkainen tulos.

Testissä järjestelmän vasteaika oli 0,63 millisekuntia, joka on paras koskaan SPC-1-testissä saavutettu tulos täydellä kuormituksella. Näin tallennus ei aiheuta pullonkauloja, jotka hidastaisivat koko ympäristön toimintaa.

Flash-muistia hyödyntävät levyjärjestelmissä on usein erikoisarkkitehtuuri, joka tekee niistä erittäin kalliita. ETERNUS DX200 S3 perustuu vakioarkkitehtuuriin, jonka ansiosta järjestelmän hankintakulut ovat jop 80 prosenttia pienemmät erikoisarkkitehtuuriversioihin verrattuna.

Kuluja pienentää myös se, että Fujitsun järjestelmä ei vaadi kalliita ja monimutkaisia konfigurointeja tai säätöjä. Lisäksi se voidaan ottaa käyttöön minuuteissa, mikä säästää kulujen lisäksi aikaa.

Storage Performance Council (SPC) on voittoa tavoittelematon yhtymä, joka määrittää, standardoi ja edistää tallennustuotteiden vertailutestejä ja levittää objektiivista tietoa laitteiden suorituskyvystä. Kaikkien SPC-testien tulokset löytyvät osoitteesta http://www.storageperformance.org/results . SPC-1-tulokset löytyvät osoitteesta http://www.storageperformance.org/results/benchmark_results_spc1/#a00139 .

Written by kerttuvali

April 6th, 2014 at 7:55 pm