Toimistouutiset

Kerttu Vali, Pajamäenkatu 14, 48600 Kotka email: toimistouutiset@victoriamedia.fi

Archive for the ‘Epson’ Category

Toimiston hiilijalanjälki selville – Epsonin laskuri kertoo tulostimien CO2-päästöt sekä sähkönkulutuksen

without comments

dykqiu0lg75vrotju0ch

Oletko koskaan ajatellut kuinka paljon sähköä toimistotulostimesi kuluttaa ja mitkä ovat sen hiilidioksidipäästöt? Kuinka paljon voisit säästää sähköä ja pienentää päästöjä tulostimia vaihtamalla? Epsonin julkaiseman laskurin avulla nämä asiat selviävät helposti.

Epsonin uuden laskurin avulla on helppoa selvittää oman yrityksen tulostimien sähkönkulutus ja hiilidioksidipäästöt. Yrityksen sähkönkulutus ja hiilidioksidipäästöt muodostuvat useista eri tekijöistä.Pienistä puroista syntyy suuri joki ja tulostimien uusiminen vähemmän kuluttaviin malleihin on varmasti helpoimpia keinoja pienentää yrityksen hiilijalanjälkeä ja säästää sähkökuluissa.

Laskurilla sähkönkulutus ja hiilidioksidipäästöt on helppo tarkistaa. Siihen tarvitsee vain syöttää nykyinen yrityksen käyttämä tulostinmalli tai -mallit, jonka jälkeen laskuri näyttää kuinka paljon nykyinen tulostin kuluttaa sähköä ja mitkä sen CO2-päästöt ovat sekä vuoden että kolmen vuoden aikana. Lisäksi laskuri vertaa syötetyn tulostimen kulutusta ja päästöjä Epsonin Workforce Pro -malliston tulostimeen, jolloin konkreettinen säästöpotentiaali hahmottuu selkeästi.Euromääräisestä energiansäästöstä saa vielä tarkemman omakohtaisen laskelman syöttämällä laskuriin oman sähkösopimuksen mukaisen sähkön hinnan. Laskuri perustuu riippumattoman Buyers Laboratory Inc, eli BLI-tutkimusyhtiön tulostinmittauksista saatuihin lukemiin.

Epson on panostanut erityisesti Workforce Pro RIPS -sarjan tulostimissaan alhaiseen energiankulutukseen ja päästöihin. Workforce Pro RIPS -tulostimet ovat vähäpäästösiä ja energiapihejä mustesuihkuteknologian ansioista jasiksi, että RIPS-tulostimet käyttävät mustepatruunojen sijaan pitkäkestoisia mustesäiliöitä.

Sähkönkulutus- ja CO2-laskin löytyy osoitteessa https://www.epson.fi/verticals/eco-savings

Epsonin Workforce Pro RIPS -tulostinmallistoon pääsee tutustumaan täältä:http://www.epson.fi/rips

Written by kerttuvali

May 19th, 2016 at 9:38 am

Epsonin EcoTank-tulostin voitti EOPA-toimistolaitepalkinnon

without comments

zax5zs1u68nnlqfvr6ou

European Office Product Awards (EOPA) -tilaisuudessa palkittiin jälleen parhaat toimistolaitteet. Voittajat julkistettiin 9.3. Amsterdamissa pidetyssä tilaisuudessa.

Epsonin EcoTank-tulostinmallisto valittiin vuoden tuotteeksi Powered Product -kategoriassa. Kriteerit sarjassa palkittaville tuotteille olivat seuraavat: tuotteiden tuli olla ilmestynyt vuoden 2014 tammikuun ensimmäisen päivän jälkeen ja tuotteiden on pitänyt olla myynnissä vähintään kuusi kuukautta ennen palkintoseremoniaa. Arvioinnissa kiinnitettiin huomiota siihen, että tuotteet ovat jälleenmyyjillä myynnissä ja ne ovat lunastaneet markkina-aseman, tarjottuun markkinointi- ja myynninedistämistukeen kaupalle, muotoilun laatuun, innovaatioon ja erottautumiseen sekä siihen, että tuote vastaa tyydyttymättömiin tarpeisiin.

Epsonin EcoTank-tulostimet tekivät suurimman vaikutuksen tuomaristoon. EcoTank-tuotesarjassa on käytetty vallankumouksellista uudelleen täytettävien mustesäiliöiden tekniikkaa, joka tarjoaa lisäarvoa ja -mukavuutta koteihin, kotitoimistoihin ja pieniin toimistoihin. Kiteytettynä EcoTank mahdollistaa tulostamisen ilman mustepatruunoita ja alhaisin kustannuksin.

http://www.opi.net/business/events/eopa-2016-winners-revealed

Written by kerttuvali

March 23rd, 2016 at 10:09 am

Posted in Epson

Epsonin ratkaisu tablettikassoille: TM-m30

without comments

uxzedl1dvcihokgfmj10

Joustavaa kuittitulostusta – kompaktin tulostimen voi yhdistää

mihin vain mobiililaitteeseen

21. syyskuuta 2015 – Epson julkistaa TM-m30-kuittitulostimen, jossa on panostettu erityisesti mobiililaitteiden liitettävyyteen ja pieneen kokoon. Tulostin soveltuu esimerkiksi ravintoloiden ja erikoisliikkeiden myyntipisteisiin, joiden kassapäätteenä on tablettilaite. Uusi tulostin on erinomainen valinta myös asiakkaille, jotka aikovat myöhemmin siirtyä PC-kassoista tabletti­järjestelmään. Maailman pienimpiin kiinteisiin myyntipistetulostimiin[1] lukeutuva laite on helppo sijoittaa mihin vain.

NFC-tekniikan ansiosta tulostusyhteys syntyy helposti: riittää, kun TM-m30-tulostinta kosketetaan tabletilla tai muulla mobiililaitteella. Tulostimen sisäinen älykäs ePOS-Print[2]-järjestelmä viestii verkkosovellusten kanssa ja antaa mahdollisuuden tulostaa suoraan mistä tahansa mobiililaitteesta ohjaimia asentamatta tai päivittämättä. Ratkaisu tukee sekä iOS- että Android-ympäristöä.

Epson Europen tuotepäällikkö Laura Hennigfeld sanoo: ”Tyylikäs ja kompakti uusi TM-m30 on kuin luotu tablet-pohjaisiin myyntipisteisiin. Pieniin ja keskisuuriin vähittäisliikkeisiin ja ravintoloihin erinomaisesti soveltuva laite auttaa tehostamaan toimintaa. Ethernet-, Bluetooth- ja Wi-Fi-liitäntöjensä ansiosta tulostin voidaan yhdistää miltei mihin tahansa ympäristöön. Tällöin henkilöstöllä on käytettävissään kätevä ja nopea, aina tarvittaessa toimiva tulostusratkaisu, joka parantaa myös asiakaspalvelua.”

Tulostimen sijoittaminen on hyvin joustavaa, sillä TM-m30:n voi asentaa joko vaaka- tai pystyasentoon – vain käytettävä suojakansi vaihtuu asennon mukaan. Moderniksi muotoillun TM-m30-tulostimen pariksi on saatavana valinnainen uusi DM-D30-näyttö sekä tablettiteline. Epsonin ratkaisuilla voi näin uudistaa koko vanhan myyntipisteen. Mustana ja valkoisena saatava TM-m30 tulostaa kuitteja harmaasävyissä. Kehittyneiden grafiikan ja viivakoodien tulostustoimintojen ansiosta kuittien ulkoasua voi mukauttaa varsin paljon esimerkiksi helposti lisättävillä logoilla ja mainosviesteillä. Kuvattujen ominaisuuksien lisäksi asiakas saa myös laadun, jota voi odottaa vain myyntipistetulostimien kärkivalmistajalta[3].

TM-m30 on saatavana marraskuusta alkaen. Pelkällä ethernet-yhteydellä varustetun mallin suositushinta on noin 279 euroa ja ethernet- ja wi-fi-yhteyksillä varustetun mallin hinta on noin 359,60 euroa.

Tärkeimmät ominaisuudet:

 • Tyylikäs muotoilu, kompakti koko
 • Joustava sijoittaminen – voi käyttää vaaka- tai pystyasennossa
 • Laitteiden paritus NFC-yhteyden tai viivakoodin avulla
 • ePOS-Print2: mahdollisuus tulostaa MISTÄ VAIN mobiililaitteesta ohjaimia asentamatta tai päivittämättä
 • Tulostusnopeus jopa 200 mm/s
 • Paperin enimmäisleveys 80 mm
 • Laadukkaat kuittitulosteet
 • 1D- ja 2D-viivakoodien tulostus
 • Helppo paperin lisäys: uusi rulla vain pudotetaan paikalleen
 • Paperirullan halkaisija 83 mm
 • Saatavana valinnainen asiakasnäyttö (DM-D30) ja tablettiteline
 • Saatavana seinäkiinnityssarja
 • Paperinsäästötoiminnot
 • Energy Star ‑hyväksyntä
 • ePOS-Print SDK ‑sovelluskehitystyökalut ovat saatavana iOS-, Android-, Windows- ja Windows Mobile ‑ympäristöjä varten.

[1] Elokuun 2015 vertailutietojen perusteella. Vastaavien tuotteiden mitat on tarkistettu valmistajien verkkosivustoista.

[2] Patenttihakemus jätetty.

[3]Lähde: Interconnection Consulting, 2013

Written by kerttuvali

October 5th, 2015 at 12:44 pm

Posted in Epson

Todellisuutta aidosti heijastava tulostus on täällä – Ammattilaisten valokuva- ja vedostustulostimilla markkinoiden täsmällisin värintoisto

without comments

wrrnxkaod6kcwiszlri7

14. syyskuuta 2015 –Epson julkistaa SC-P-tuotesarjaan neljä uutta taidekuva- ja vedostus­markkinoille tarkoitettua ammattilaisten valokuva­tulostinta. Laajan värispektrin toistavat mallit sisältävät joko kahdeksan tai kymmenen värin mustesarjan. Lisäksi niissä on Epson TFP PrecisionCore ‑tulostuspää, joka tuottaa ammatti­tasoisia, virheettömiä ja kestäviä lopputuloksia. Edistyksellinen tekniikka ja lukuisat helppo­käyttöiset ominaisuudet vastaavat siitä, että käyttäjät saavat parhaan mahdollisen työkalun kaikkiin tulostus- ja vedostustarpeisiinsa.

Sekä kahdeksan että kymmenen värin mallit (SC-P9000, SC-P7000, SC-P8000 ja SC-P6000) soveltuvat erinomaisesti ammattitasoisten valokuvien ja taidekuvien tuotantoon. Tulostimien ABW (Advanced Black and White) ‑tila mahdollistaa, että lopputulosten värit ovat sävykkäitä ja kirkkaita. Mustat ovat voimakkaita ja syviä ja valkoiset puolestaan raikkaan puhtaita.

Epson Europen vanhempi tuotepäällikkö Marco van Niekerk kuvailee tuotteita näin: ”Epsonin ylivertainen teknologia ja osaaminen ovat aina auttaneet valmistamaan tulostimia, jotka ylittävät asiakkaiden odotukset. Uusi mallisto ei ole poikkeus. PrecisionCore -tekniikan ansiosta asiakkaat voivat luottaa siihen, että lopputulosten laatu ja tarkkuus säilyvät samanlaisina myös ajan kuluessa.”

Kahdeksan värin UltraChrome HD ‑pigmenttimustesarjaa käyttävien SC-P8000- ja SC-P6000-mallien tulosteissa on erittäin hyvä säilyvyys ja laaja värintoistoalue. Lisäksi musta ja valkoinen voidaan toistaa neutraaleina tai sävytettyinä. Ammattimaisten valokuvien ja taidekuvien tulostukseen soveltuvat laitteet ovat erityisen taitavia toistamaan ihon värisävyt luonnollisina käytettäessä Matte-papereita.

SC-P9000 ja SC-P7000 ovat puolestaanpäteviä vedostuslaitteita. Epsonin vankkaa perinnettä näillä markkinoilla jatkavat mallit tuottavat äärimmäisen tarkkoja tulosteita ja värejä, jotka säilyvät samoina koko painoksessa.Kymmenen värin UltraChrome HDX ‑mustesarjaa käyttävien laitteiden tarkat tulokset selittää laaja värintoistoalue: 98 prosenttia Pantone-värikartasta3. Valinnaisella violetilla musteella värintoistoaluetta voidaan laajentaa 99 prosenttiin Pantone-värikartasta[1], mikä tarkoittaa värintoistoltaan markkinoiden tarkimpia laitteita[2].

Värimaailman johdonmukaisuutta vahvistaa entisestään kaikkien mallien mukana tuleva Epsonin värikalibrointiapuohjelma, jolla saadaan aikaan parhaat lopputulokset ilman kalliita lisävarusteita. Automatisoitua värienhallintaa varten on saatavana ILS30 SpectroProofer ‑järjestelmä, jonka avulla värien mittaus sujuu nopeasti ja tarkasti.

Mallit soveltuvat erinomaisesti pitkiin painoksiin, sillä kaikissa on riittoisat mustepatruunat. Vähäinen virrankulutus auttaa säästämään energiakuluissa. Ylivertaisen valonkestävyyden ansiosta tulosteet ovat parhaimmillaan vielä pitkään tulostuksen jälkeen. Itse asiassa Premium Glossy Photo Paper ‑paperille tehdyt tulosteet säilyvät jopa 60 vuotta[3].

SC-P6000, SC-P7000, SC-P8000 ja SC-P9000 tulevat saataville 1. marraskuuta 2015.

Tärkeimmät ominaisuudet

SC-P600024″ SC-P800044″ SC-P700024″ SC-P7000V24″ SC-P900044″ SC-P9000V44″
10 pigmenttivärin UltraChrome HDX ‑mustesarja ml. erittäin vaalea musta ml. valin­nainen violetti ml. erittäin vaalea musta ml. valin­nai­nen violetti
8 pigmenttivärin UltraChrome HD ‑mustesarja (ml. erittäin vaalea musta)
Värintoistoalue: 99 % Pantone-värikartasta2
Värintoistoalue: 98 % Pantone-värikartasta2
Värintoistolla Pantone-hyväksyntä2
Syvät mustan sävyt
Suuret 350 ja 700 ml:n vaihtomustepatruunat
Musteen valonkestävyys: 60–70 vuotta PGPP-paperilla3
Tulostusmateriaalien ja patruunoiden helppo käsittely tulostimen edestä
Ohjaimella varustettu telarulla: mahdollisuus käyttää hylsytöntä tulostusmateriaalia
Laaja tuki erilisille tulostusmateriaaleille
Kilpailukykyiset tulostusnopeudet
320 Gt kiintolevytilaa
USB 2.0 ‑yhteensopiva
Ethernet-tuki: 1 Gbit/s
ENERGY STAR 2.0 ‑hyväksyntä
Valinnaisvarusteena ILS30 SpectroProofer ‑järjestelmä
Automaattisen puhdistuksen automaattinen ajastus- ja ohjaustoiminto (ATC)

[1] SC-P7000 ja SC-P9000 – PANTONE® on Pantone LLC:n omaisuutta. PANTONE FORMULA GUIDE Solid Coated ‑värikartan peitto 99 % tai 98 % käytettäessä Epson Proofing Paper White Semimatte ‑paperia, Epson-tulostinohjainta ja tarkkuutta 2 880 x 1 440 dpi. PANTONE-värikartan peitto voi vaihdella, jos tulostuksessa käytetään kolmannen osapuolen rasterikuvaprosessoria.

[2] SC-P7000V- ja SC-P9000V-mallien 99-prosenttinen Pantone-värintoisto on tarkin verrattaessa muihin kesäkuussa 2015 saatavana olleisiin mustesuihkutekniikkaa käyttäviin suurkoon tulostimiin ja vedostuslaitteisiin, joissa käytetään enintään kymmentä väriä.

[3]Aika-arvio perustuu mittausstandardiin JEITA CP‐3901A ja seuraaviin parametreihin:

ØGlossy Paper ‑paperi (A4-koko)

ØLämpötila: 23 °C

ØKosteus: 50 %

Written by kerttuvali

September 14th, 2015 at 3:27 pm

Työntekijä hukkaa yhden työviikon vuodessa IT-ongelmien vuoksi

without comments

qgharypj2rrfaxw1d9ou

Monissa toimistoissa käytetään tulostamiseen yhteistä tulostinta, joka sijaitsee jossain käytävällä. Tulostimelle kuluu aikaa kävellä ja tulostimen kohdalla notkuminen on yleistä. Toinen monelle varmasti tuttu tilanne on muutaman minuutin kuluttua alkava asiakaspalaveri ja osallistujille pitäisi vielä saada esitys tulostettua ja tulostin ei toimi.

Epsonin teettämän tutkimuksen mukaan yli puolta kyselyyn vastanneista työntekijöistä turhautti eniten tulostimien huollosta ja tulostinjonoista aiheutuva odotus. Tutkimukseen osallistui 1 250 keskikokoista ja suurta yritystä Britanniasta, Ranskasta, Saksasta, Italiasta ja Espanjasta.

Tulostinhäiriöt työntekijöiden yleisimpiä IT-ongelmia

Tulostamisen kuuluu olla nopeaa ja hoitua jouhevasti muuta työtä häiritsemättä. Tulostimien ja muiden IT-järjestelmien toimimattomuus aiheuttaa huoltokustannuksia, ajanhukkaa, turhautumista ja sitä myöten lisäkustannuksia yrityksille.

Epsonin tilaaman tutkimuksen mukaan yritykset menettävät tuottavuudessa keskimäärin yhden työviikon verran vuodessa yhtä työntekijää kohti IT-järjestelmien ja -laitteistojen seisokkiaikojen vuoksi. Tästä kakusta menee merkittävä osa tulostinhäiriöiden piikkiin.

Epson on panostanut tulostimissaan siihen, että ne ovat heti tulostusvalmiita. Perinteisen lasertulostimen lämpenemiseen toimintakuntoon voi mennä yllättävänkin pitkä aika. Epsonin mustesuihkutulostimien ei tarvitse lämmittää mustetta tulostusta varten, joten ne ovat silmänräpäyksessä toimintavalmiina.

Pitkäjänteisyys kunniaan

Tulostinongelmien ratkaisussa avainasemassa on pitkäjänteinen suunnittelu. Tällöin kustannukset ovat helpommin arvioitavissa ja kauaskantoisella suunnittelulla ehkäistään myös odottamattomia työkatkoja.

Epsonilla on tarjolla tulostinratkaisu, joka tukee pitkäjänteistä toimintaa: RIPS (Replaceable Ink Package System) -teknologiaa hyödyntävät tulostimet. RIPS-tulostimet toimivat yhdellä mustelatauksella jopa useita vuosia ja ne kykenevät tulostamaan jopa 75 000 sivua ilman, että mustetta tarvitsee lisätä. Lisäksi varmatoiminen mustesuihkutulostin kuluttaa vähemmän energiaa, on nopeampi ja vähentää tarvetta tukipalveluille.

Pitkäkestoisia ja vaihdettavia mustesäiliötä käyttävät tulostimet ovat myös ympäristöystävällinen ratkaisu. Jätettä syntyy merkittävästi vähemmän ja kuljetuskuormitus on pienempi. Tilaakin voidaan hyödyntää järkevämmin, kun varalaserkasetteja tai muita vaihdettavia osia ei tarvitse pitää toimistolla varastoja tukkimassa.

Keskittäminen vaatii harkintaa

Tulostintoiminnot on usein keskitetty monien työntekijöiden kesken. Ei toki ole mielekästä, että jokaisella työntekijällä on oma tulostin, mutta liian tehokkaalla keskittämisellä on myös huonot puolensa. Jos monen työt ovat yhden tulostimen varassa ja tulostimeen tulee jokin häiriö, koko osaston hommat seisovat. Mikäli kaikki työntekijät ovat yhden tulostuspisteen varassa, tilapäisesti toisen tulostimen käyttö on hankalaa.

Hajauttamalla tulostuspisteitä hieman saadaan toimintavarmempi järjestelmä. Epsonin RIPS-tulostimet sopivat tähän tarkoitukseen hyvin, sillä tulostimet eivät vaadi jatkuvaa ylläpitoa ja ne ovat varmatoimisia. Näin ollen tulostimia ei tarvitse olla koko ajan korjaamassa, koska tulostin toimii jopa vuosia ilman, että tarvitsee tehdä muuta kuin lisätä paperia silloin tällöin. Kun tulostimia on useampia, ei synny tulostusjonoja, jotka tutkimuksen mukaan mielletään turhauttaviksi. RIPS-tulostimet sopivat myös hankintahintansa puolesta hyvin hajautettuun ratkaisuun.

Written by kerttuvali

September 2nd, 2015 at 8:30 am

Posted in Epson

EPSON: Kompakti ja monipuolinen laatuskanneri kätevillä toiminnoilla

without comments

print_GcvgMYmIa5

Skannaa, tallenna ja jaa kuvat ja asiakirjat uudella tyylikkäällä Perfection V39-skannerilla. Tämä 4 800 dpi:n työpöytäskanneri istuu hyvin työpöydälle kotiin tai toimistoon ja se sisältää monia helppokäyttöisiä toimintoja, joiden avulla saat laadukkaita tuloksia nopeasti. Integroidun telineen avulla skanneria voi käyttää pystyasennossa, mikä säästää pöytätilaa.

V39-skannerin tyylikkään ja pienikokoisen muotoilun ansiosta se ei vie kovin paljoa arvokasta pöytätilaa. Sisäinen teline mahdollistaa vaivattoman vaihtamisen vaaka- ja pystyasennon välillä, eikä ylimääräistä pöytätilaa tarvita erillistä telinettä varten. V39-skannerin virransyöttö ja kytkentä tapahtuu yhden Micro-USB-liitännän kautta, joten verkkovirtasovitinta tai muita sotkuisia johtoja ei tarvita ja työtila pysyy siistinä.

Täysin irrotettavan kannen ansiosta V39 on ihanteellinen paksujen kirjojen, valokuva-albumien ja muiden nidottujen tuotteiden pikaskannaukseen. A4-kokoa suurempia valokuvia ja asiakirjoja voi skannata älykkäällä Scan ‘n’ Stitch -ohjelmistolla. Alkuperäinen asiakirja, esimerkiksi suuri panoraamakuva tai asiakirja, tarvitsee vain skannata A4-kokoisina osina, minkä jälkeen kuvat voi kääntää ja kohdistaa asianmukaisesti ohjelmiston avulla ja liittää osat lopulta saumattomaksi kokonaisuudeksi.

Muokattuja kuvia ja asiakirjoja voi helposti tallentaa ja jakaa V39-skannerin avulla suoraan pilvitallennuspalveluihin, kuten SugarSynciin ja Evernoteen. Tällöin kuvat ovat helposti käytettävissä internetin kautta. . Valokuvia on myös helppo jakaa perheen ja ystävien kanssa skannaamalla suoraan Facebookiin ja Picasaan.

Epson Europen tuotepäällikkö Lee Withers kertoo: ”Tämä uusi malli on ihanteellinen käyttäjille, jotka etsivät helppokäyttöistä, erittäin pienikokoista ja tyylikästä laatuskanneria, jossa on lisäetuna älykäs Scan ‘n’ Stitch -ohjelmisto. Sen lisäksi, että asiakirjoja ja valokuvia voi skannata kotona, yrityskäyttäjät voivat käyttää V39:ää pienten määrien skannaustöihin, kuten yritysasiakirjojen, kuvien ja henkilökorttien skannaamiseen.”

V39 on ihanteellinen valokuvien ja asiakirjojen laadukkaaseen ja nopeaan skannaukseen. ReadyScan LED -tekniikan ansiosta lämpenemisaikaa ei ole, joten skannauksen aloittamista ei tarvitse jäädä odottelemaan. Skannerissa on myös neljä pikakäynnistyspainiketta helppoa käyttöä varten. Asiakirjat voi skannata, kopioida ja jakaa tai muuttaa monen sivun hakukelpoisiksi PDF-tiedostoiksi[1] painikkeen painalluksella. Toistuvia skannaustöitä voi nopeuttaa määrittämällä mukautettuja skannaustöitä kaikille neljälle painikkeelle.

V39-skannerin kanssa yhteensopivalla Epson Easy Photo Fix -ohjelmistolla voi varmistaa, että kuvat näyttävät aina parhaalta mahdolliselta. Ohjelmisto parantaa kuvalaatua poistamalla pölyn, palauttamalla haalistuneet värit ja korjaamalla valotuksen. Skannerissa on myös tekstin- ja asiakirjanparannustoimintoja, jotka terävöittävät tekstiä, korostavat tai poistavat värejä ja poistavat ei-toivotun valuman kaksipuolisista asiakirjoista.

Perfection V39 tulee myyntiin helmikuussa 2015 hintaan 89,99 euroa.

Written by kerttuvali

December 3rd, 2014 at 10:54 am

Posted in Epson,Skannerit

Mopria-sertifiointi takaa, että mobiilitulostaminen sujuu helposti Epsonin monitoimitulostimilla

without comments

Kolmetoista Epson-tulostinta on nyt sertifioitu toimimaan MopriaTM-tulostuspalvelun kanssa

Epsonin uusimmista koti- ja yritystulostimista[1] 13 on saanut Mopria-sertifioinnin, mikä vahvistaa Epsonin sitoutumista paremman, helpomman ja selkeämmän mobiilitulostuksen tarjoamiseen.

Mobiilitulostuksen tarve lisääntyy nopeasti, ja älypuhelimia ja tablet-tietokoneita odotetaan olevan maailmassa 5,1 miljardia vuoteen 2018 mennessä[2]. Epsonin mobiilitulostushankkeet on suunniteltu vastaamaan sekä mobiiliasiakkaiden nopeasti kehittyviin vaatimuksiin että käyttöjärjestelmien erilaisuuden muodostamiin haasteisiin. Tärkein hankkeemme on Epsonin sitoutuminen Mopria Alliancen intuitiivisen mobiilitulostuksen kehittämisprojektiin. Moprian jäsenet kehittävät mobiilitulostusstandardeja, joiden avulla yritys- ja kotikäyttäjät voivat tulostaa merkistä, laitteesta tai käyttöjärjestelmästä riippumatta.

Sertifioidut Epson-tulostimet toimivat Mopria-tulostuspalvelun sekä Android v4.4:n (KitKat) sisäisen Printing Framework -ratkaisun kanssa. Kun Android 4.4 -käyttäjät ovat varmistaneet, että tulostimeen on asennettu uusin laiteohjelmistoversio, he voivat tulostaa Google-sovelluksista (esimerkiksi Chrome, Gmail, Drive ja QuickOffice) sekä Adobe Reader- ja Kingsoft WPS Office App -sovelluksista. Androidin oletetaan kattavan 74 prosenttia vuonna 2014 myytävistä älypuhelimista ja tablet-tietokoneista maailmanlaajuisesti2, joten Epson mahdollistaa intuitiivisen tulostuksen ennätykselliselle määrälle uusia Android-käyttäjiä.

Epson Europen Senior Product Manager Kevin Toes kommentoi: ”Euroopassa tablet-tietokoneiden ja älypuhelinten myynti on lähes seitsenkertainen pöytäkoneiden myyntiin verrattuna2 ja kaksi viidestä työntekijästä käyttää älypuhelinta työssä3, joten intuitiivisten mobiilitulostusvaihtoehtojen ja -tuen tarve on ilmeinen. Epson on ylpeä voidessaan aktiivisesti tukea koko toimialan laajuista liikettä mobiilitulostuksen helppokäyttöisyyden lisäämiseksi.”

Tästä päivästä lähtien Mopria-sertifioidut mobiililaitteet tunnistavat automaattisesti seuraavat Epsonin Mopria-sertifioidut tulostimet Wi-Fi-liitännän kautta: Expression Home XP-322, Expression Home XP-422, Expression Home XP-425, Expression Premium XP-520, Expression Premium XP-620, Expression Premium XP-625, Expression Premium XP-720, Expression Premium XP-820, Expression Photo XP-760, Expression Photo XP-860, WorkForce WF-2630, WorkForce WF-2660 ja WorkForce WF-2650.

[1] Useimmat toiminnot edellyttävät, että tulostimessa on Internet-yhteys ja laite tukee sähköpostia tai Internet-käyttöä. Saatavuus, tekniset tiedot ja tuotenimet voivat vaihdella alueittain. Pyydä paikallisilta Epson-myyntiyrityksiltä tietoja maassasi saatavilla olevista tuotteista.

[2] ”Forecast: PCs, Ultramobiles and Mobile Phones, Worldwide, 2011-2018, 2Q14 Update”, Gartner Research, kesäkuu 2014

3 ”Is Printing from Mobile Devices Ready to Take Off?”, InfoTrends, heinäkuu 2012

Epson on kansainvälinen innovaatioiden edelläkävijä, jonka tarjoamien tuotteiden valikoima ulottuu mustesuihkutulostimista ja -tulostusjärjestelmistä, 3LCD-projektoreista sekä teollisuusroboteista tunnistimiin ja muihin mikrolaitteisiin. Epsonin tavoitteena on ylittää asiakkaidensa odotukset luomalla pienikokoisia ja energiaa säästäviä tarkkuuslaitteita niin yritysten, kotikäyttäjien, kaupallisten toimijoiden kuin teollisuudenkin käyttöön.

Japanissa sijaitsevan Seiko Epson Corporationin johtama Epson-konserni koostuu eri puolilla maailmaa sijaitsevista 94 yrityksestä, joissa työskentelee yli 73 000 työntekijää. Epsonilla ollaan ylpeitä yrityksen jatkuvasta panostuksesta ympäristönsuojeluun ja paikallisiin yhteisöihin.

http://global.epson.com/

Mopria Alliance on johtavien maailmanlaajuisten tekniikkayhtiöiden aatteellinen jäsenyhteisö, jonka tehtävänä on tarjota intuitiivisesti yksinkertaista tulostusta älypuhelimista, tablet-tietokoneista ja muista laitteista. Tuomalla yhteen mobiililaite-, ohjelmisto- ja tulostusteollisuudet Mopria Alliance valitsee ja edistää tekniikkastandardeja, jotka tukevat eri laitteiden ja käyttöjärjestelmien välistä helppokäyttöisyyttä (yhteentoimivuutta). Tämän ansiosta käyttäjät voivat (kotona tai työpaikalla) helposti muodostaa yhteyden ja tulostaa mobiililaitteesta tulostimeen merkistä riippumatta. Lisähyötynä sovellusten lataaminen ja asentaminen uusiin mobiililaitteisiin tai tulostimiin ei ole enää tarpeen. Mopria Alliance pyrki näihin tavoitteisiin edistämällä valittujen tekniikoiden käyttöönottoa ja toteuttamalla ohjelmaa, jossa testataan ja sertifioidaan tulostinten yhteensopivuus Mopriaa käyttävien mobiililaitteiden kanssa. Lisätietoja Mopriasta on osoitteessa www.mopria.org.

Written by kerttuvali

October 23rd, 2014 at 1:04 pm

Posted in Epson

Epsonin SureColor SC-P600 A3+ -valokuvatulostin

without comments

print_Wp0NaR27vK

SureColor SC-P600 on Epsonin huippuluokan A3-valokuvatulostin, joka tarjoaa huippulaatua, suurta tuottavuutta ja hyvät langattomat yhteydet pienikokoisessa ja edullisessa paketissa. SureColor SC-P600 -tulostimessa on Epsonin uusi UltraChrome HD -muste ja Vivid Magenta -tekniikka huippulaatuisia tulosteita varten. Uuden yhdeksän värin UltraChrome HD -mustesarjan värintoisto on hyvin laaja, ja se tarjoaa myös alan suurimman mustan tiheyden1 (2,84 Dmax), jonka ansiosta se voi tuottaa syviä, luonnollisia mustan sävyjä ja erittäin tasaisia väriliukuja.

Harrastelija- ja puoliammattilaisvalokuvaajille ihanteellinen SureColor SC-P600 sopii myös yrityksille, kuten arkkitehdeille, kiinteistönvälittäjille ja mainos-/suunnittelutoimistoille, jotka tarvitsevat säännöllisesti laadukkaita värikuvia.

SureColor SC-P600:ssa on langaton Wi-Fi Direct® -yhteys, jonka avulla voi tulostaa älypuhelimista, tablet-tietokoneista ja pöytäkoneista. Yksitoimisessa Epson A3+-valokuvatulostimessa on ensimmäistä kertaa Epson Connect -tuki. Lisäksi laite tukee myös Google Cloud Print -toimintoa.

Keskisuurten määrien tuotantoon suunniteltu SureColor SC-P600 tuottaa 11 x 14 tuuman tulosteen vain 153 sekunnissa. Kaksi paperiväylää mahdollistavat A3+-tulostuksen laajalle valikoimalle valokuva- ja taidepapereita, kankaita ja paksuja materiaaleja. Lisäksi laitteen rullapaperitoiminto sopii täydellisesti vaikuttaviin panoraamakuviin. SureColor SC-P600 -tulostimen ainutlaatuinen 2,7 tuuman värikosketusnäytön käyttöliittymä2 tekee A3+-sektorilla asennuksesta ja hallinnasta yksinkertaista myös ilman tietokonetta.

SureColor SC-P600 -tulostin esitellään ensimmäistä kertaa Suomessa DigiExpo messuilla (osastolla 6C117, Helsingin messukeskus 31.10.-2.11.2014).

Written by kerttuvali

October 16th, 2014 at 9:57 am

Epson julkaisee EcoTankin, joka sisältää mustetta kahden vuoden tarpeeseen* ilman mustepatruunoiden vaihtamista

without comments

print_vtX1RkI097

EcoTank-tulostimissa on valmiina riittävästi mustetta peräti 4 000 mustavalkosivun ja 6 500 värisivun tulostamiseen[2] eli noin kahden vuoden tarpeeseen[1] ilman mustepatruunan vaihtamista. L355- ja L555- tulostimien avulla Epson tarjoaa uuden tulostustavan, joka vähentää merkittävästi kustannuksia ja tekee tulostamisesta vaivatonta kotona ja pienessä toimistossa.

Epson Suomen Channel Sales Manager Jani Koskela sanoo: ”L555 ja L355 perustuvat tekniikkaan, joka on menestynyt hyvin muilla markkinoilla: olemme myyneet yli 10 miljoonaa tulostinta alle neljässä vuodessa. Epson vastaa asiakkaiden tarpeisiin julkaisemalla EcoTank-sarjan Länsi-Euroopassa. Nämä mallit täydentävät nykyistä tuotevalikoimaamme ja ovat ihanteellisia koti- ja pientoimistoasiakkaille, jotka haluavat tulostaa päivittäisiä asiakirjoja, kuten kuitteja, kotitehtäviä, sähköpostiviestejä ja karttoja sekä joille hinta ja käytännöllisyys ovat avaintekijöitä. Koska mukana on mustetta kahden vuoden tarpeeseen[1], käyttäjät tietävät mustetilanteensa.”

EcoTank-tulostimissa on erittäin riittoisat mustesäiliöt, jotka voidaan täyttää uudelleen aidolla Epson-musteella helposti ja tehokkaasti. Tulostinten käyttöönotto sisältää kolme helppoa vaihetta: mustesäiliöiden täyttäminen, tulostimen käynnistäminen ja mustejärjestelmän ilmanpoisto. Kun säiliöt on aika täyttää uudelleen, kätevät mustepullot tekevät prosessista helppon. Tippasuojatut pullonkaulat varmistavat, että mustesäiliöiden täyttäminen on puhdasta ja vaivatonta.

Sekä L555- että L355 -tulostimessa on tulostus-, kopiointi- ja skannaustoiminnot. L555:ssä on käyttöä helpottamassa lisäksi faksi, 30 sivun automaattinen paperinsyöttölaite ja kaksirivinen LCD-näyttö. Molemmissa malleissa on Wi-Fi-yhteys, joka helpottaa jakamista ja sijoitteltavuutta kotona. Lisäksi tulostimissa onEpson iPrint[3] -yhteensopivuus, jonka ansiosta käyttäjät voivat tulostaa nopeasti ja helposti älypuhelimista ja tablet-tietokoneista. Tällä uudelleentäytettävällä, kestävällä mustesäiliöjärjestelmällä on yhden vuoden tai 30 000 sivun Epson-takuu.

L555- ja L355- tulostimet ovat saatavilla lokakuusta alkaen valituista Gigantin myymälöistä ja niiden hinnat ovat noin 449 euroa ja 349 euroa Vaihtomustepullojen hinta on 9,99 euroa.

[1] Kahden vuoden musteet käyttäjän keskimääräisen kuukausittaisen tulostusmäärän mukaan laskettuna (TNS Research, kesäkuu 2013)

[2] Ilmoitetut kapasiteetit ja sivukohtaiset kustannukset ekstrapoloidaan Epsonin alkuperäisen metodologian perusteella ISO/IEC24712 -standardin sisältämien testikuvioiden tulostussimulaatiosta. Ilmoitetut kapasiteetit ja sivukohtaiset kustannukset EIVÄT perustu ISO/IEC24711 -standardiin. Ilmoitetut kapasiteetit ja sivukohtaiset kustannukset saattavat vaihdella tulostettavien kuvien, käytettävän paperityypin, tulostusten toistumistiheyden sekä käyttöympäristön olosuhteiden, kuten lämpötilan, mukaan.

[3] Vaatii langattoman Internet-yhteyden. Lisätietoja sekä luettelo tuetuista kielistä ja laitteista on osoitteessa www.epson.fi/connect

[4] ESAT-keskiarvo toimistoluokan testissä mustavalkoiselle yksipuolistulostukselle ISO/IEC24734-standardin mukaan

Written by kerttuvali

October 1st, 2014 at 9:19 am

Epson julkaisee pienimmän, kevyimmän kannettavan kuittitulostimensa

without comments

print_FbDtQhbHvl

Laajenna yrityksesi potentiaalia ja täytä asiakkaidesi tarpeet paremmin kannettavien kuittitulostimien TM-P20-valikoimalla. Nämä pienet, kevyet tulostimet ovat ihanteellisia myynti- ja palvelualojen työntekijöille sekä kaikille, joiden on tulostettava kuitteja liikkeellä ollessaan. 

Uudet TM-P20-tulostimemme (TM-P20 BT ja TM-P20 Wi-Fi) ovat molemmat yli puolet pienempiä[2] ja noin kaksi kolmasosaa kevyempiä[3] kuin edellinen mallimme. TM-P20-tulostimet tulostavat nopeasti, ja niiden akun kesto on jopa kahdeksan tuntia (Bluetooth) ja kuusi tuntia (Wi-Fi), joten ne ovat ihanteellisia mobiilitulostukseen. Luotettavan, jatkuvan toiminnan varmistamiseksi tulostimet ovat IP-54-sertifioituja iskun- ja vedenkestävyyden osalta, ja niiden putoamiskestävyys on 150 cm.

Molemmissa laitteissa on valmiina Epsonin älykäs ePOS-tekniikka. Tämän ansiosta tulostimet voivat kommunikoida Internet-selainten kanssa, jolloin suoratulostus on mahdollista mistä tahansa mobiililaitteesta ilman ohjainten asennusta tai päivitystä. Helpon asennustoiminnon ansiosta myös asennus Wi-Fi-verkkoon (vain TM-P20 Wi-Fi) on nopeaa ja vaivatonta eikä lisälaitteistoa tarvita. Lyhyen etäisyyden langattoman yhteyden Near Field Communication (NFC) -toiminnon avulla matkapuhelimet ja/tai tablet-tietokoneet voi helposti pariliittää tulostimiin. Viivakoodilla tehtävä pariliitos on saatavilla myös ei-NFC-laitteisiin, jotta käsittely olisi nopeampaa ja helpompaa.

Epson Europen tuotepäällikkö Laura Hennigfeld sanoo: ”Kuuntelimme asiakkaidemme palautetta P60II-laitteesta ja laajensimme valikoimaamme helposti mukana kannettavan tekniikan markkinoille. TM-P60II antaa varmuutta ja kestävyyttä sekä pidemmän akun keston, mutta TM-P20-laitteet ovat pienempiä ja kevyempiä. Lisäsimme myös muutamia toimintoja, kuten NFC:n ja viivakoodilla tehtävän pariliitoksen, jotta asennus ja käsittely sujuisivat nopeammin ja helpommin. Toivomme, että nämä laitteet voivat auttaa meitä paremmin täyttämään mobiilitulostussegmentin tarpeet, palveluala mukaan luettuna.”

Molemmissa malleissa on myös vyöpidike, joka jättää kädet vapaiksi kuljetuksen aikana, sekä yksipesäinen laturi.

TM-P20 Wi-Fi on saatavana marraskuusta 2014 lähtien hintaan 395 euroa (ALV 0 %) ja TM-P20 BT joulukuusta 2014 lähtien hintaan 385 euroa (ALV 0 %).

[1] Futuresource consulting, 2010

[2] Yli puolet pienempi koko on laskettu seuraavasti: TM-P20: 413 cm3 / P60II: 1 065 cm3, joten tilavuus on 39 % P60II:n tilavuudesta

[3] Noin kaksi kolmasosaa kevyempi paino on laskettu seuraavasti: TM-P20: 228 g / P60II: 630 g, joten paino on 36 % P60II:n painosta

Written by kerttuvali

September 30th, 2014 at 1:14 pm