Toimistouutiset

Kerttu Vali, Pajamäenkatu 14, 48600 Kotka email: toimistouutiset@victoriamedia.fi

Archive for the ‘Intel’ Category

Inteliltä uusi Intel Core M -prosessori

without comments

Erittäin suorituskykyinen Core M-prosessori on suunniteltu erittäin ohuita, tuulettimettomia ja pitkän akkukeston omaavia laitteita varten

Helsinki 5.9.2014 – Intel julkisti tänään IFA-messuilla Berliinissä uuden, erittäin suorituskykyisen Intel Core M -prosessorin, joka pyörittää esimerkiksi Acerin, ASUSin, Dellin, HP:n, Lenovon ja Toshiban tulevia hybridilaitteita. Varta vasten tuulettimettomia, ultramobiileja laitteita varten kehitetty Core M -prosessori tarjoaa erittäin ohuisiin laitteisiin Intel Core -prosessoreiden suorituskykyä ja jopa kaksinkertaisen akkukeston neljän vuoden takaisiin Intel Core -prosessoreihin verrattuna.

“Olemme usean vuoden ajan työskennelleet vastataksemme loppukäyttäjien tarpeisiin ja mullistaaksemme mobiililaskentaa. Uusi Core M -prosessori on meille merkittävä virstanpylväs tämän tavoitteen saavuttamisessa. Uuden prosessoriperheemme ensimmäinen tuote, Core M, mahdollistaa maailman ohuimman kannettavan ja huipputehoisen tabletin yhdistelmän”, sanoo Kirk Skaugen, Intelin PC Client Groupin johtaja.

Intel Core M tarjoaa jopa 50 prosenttia nopeamman laskentatehon ja 40 prosenttia nopeamman grafiikkatehon vastaaviin neljännen sukupolven Core-prosessoreihin verrattuna. Vanhempia pöytäkoneita omistaville kuluttajille uudet Intel Core M -prosessorit tarjoavat vielä merkittävästi parempaa suorituskykyä, sillä niiden tarjoama laskentateho on kaksinkertainen ja grafiikkateho jopa seitsemän kertaa parempi esimerkiksi neljä vuotta vanhaan pöytäkoneeseen verrattuna.

Vuonna 2013 Intel toteutti historiansa suurimman akkukeston parannuksen aiempaan prosessorisukupolveen verrattuna. Intel Core M -prosessorin ja alustan pienempi energiankulutus pidentää akkukestoa entisestään. Intel Core M -prosessori kykenee yli kahdeksan tunnin videotoistoon, mikä tarkoittaa jopa 20 prosenttia (1,7 tuntia) pidempää akkukestoa edelliseen Intel Core -prosessorisukupolveen verrattuna, ja kaksinkertaista akkukestoa neljä vuotta vanhan tietokoneeseen verrattuna.

Intelin historian energiatehokkain, TDP-arvoltaan 4,5-wattinen Core M-prosessori on kooltaan puolet pienempi kuin edellisen sukupolven prosessori. Sen pieni koko ja edellistä prosessorisukupolvea 60 prosenttia alhaisempi lämmöntuotto mahdollistavat AAA-paristoa ja ohuimpia kannettavia ohuempien, jopa alle yhdeksän millimetrin paksuisten, tuulettimettomien laitteiden valmistamisen. Intel esitteli IFAssa Toshiban tulevan Core M -pohjaisen tuotteen. Lisää Intel Core M -prosessorilla varustettuja laitteita on tulossa ensi vuoden ensimmäisellä puoliskolla.

Intel Core M -prosessori on konfliktivapaa tuote. Siinä ei ole käytetty tinaa, tantaalia, volframia tai kultaa, jotka suoraan tai epäsuoraan rahoittavat tai muuten hyödyttävät aseistettuja ryhmiä Kongon demokraattisessa tasavallassa tai sen naapurimaissa.

Intel Core M -prosessorista on saatavilla useita malleja: 2,0 gigahertsin Intel Core M-5Y10/5Y10a -prosessorit ja 2,6 gigahertsin Intel Core M-5Y70 -prosessorit. Suorituskykyisin M-prosessori, Core M-5Y70, on saatavilla myös Intel vPro -teknologian tietoturvaominaisuuksilla yrityskäyttöön tarkoitettuihin hybridilaitteisiin.

Intel on maailman johtavia innovaattoreita tietojenkäsittelyssä. Yhtiö suunnittelee ja kehittää teknologioita, jotka muodostavat perustan erilaisille tietoteknisille laitteille. Lisätietoja Intelistä saa kansainvälisiltä sivustoilta osoitteista http://newsroom.intel.com/ jahttp://blogs.intel.com/. Suomessa Intelin uutisia julkaistaan myös Twitterissä osoitteessa https://twitter.com/IntelFinland.

Written by kerttuvali

September 5th, 2014 at 4:47 pm

Posted in Intel

Inteliltä ensimmäinen kahdeksanytiminen pöytäkoneprosessori

without comments

16 säiettä ja tuki DDR4-muistille tarjoavat tinkimätöntä prosessointitehoa sisällöntuotantoon, pelaamiseen ja moniajoon

Helsinki, 29.8.2014 – Intel on julkistanut aiemmin koodinimellä Haswell-E tunnetun, vaativille tehokäyttäjille suunnatun kahdeksanytimisen pöytäkoneprosessorinsa, Intel Core i7-5960X Extreme Editionin. Lisäksi Intel julkisti lukitsemattomia kuusiytimisiä malleja tietokoneharrastajille.

Äärimmäistä suorituskykyä kaipaaville tietokoneharrastajille, pelaajille ja sisällöntuottajille suunnattu Intelin ensimmäinen kahdeksanytiminen, 16-säikeinen ja uutta DDR4-muistia tukeva Intel Core i7-5960X Extreme Edition -prosessori tekee pöytäkoneista ennennäkemättömän nopeita. Uuden ja parannetun Intel X99-piirisarjan ja tuhtien ylikellotusmahdollisuuksien ansiosta harrastajat pääsevät virittämään järjestelmänsä mahdollisimman tehokkaiksi.

“Olemme innoissamme voidessamme esitellä seuraavan vaiheen ‘pöytäkoneen uudistamisessa’, josta kerroimme aiemmin tänä vuonna”, sanoo Lisa Graff, Intelin Desktop Client Platform Groupin johtaja. ”Nämä tuotteet on suunnattu niille tietokoneharrastajille, jotka vaativat järjestelmiltään kaikkein eniten, ja me tarjoamme heille nopeutta, ytimiä, ylikellotusmahdollisuuksia ja alustaominaisuuksia, joita he ovat meiltä toivoneet.”

Intel on tehnyt yhteistyötä alan keskeisten laitevalmistajien, muistien ja emolevyjen myyjien sekä grafiikkakumppaneiden kanssa uuden alustan hyödyntämisessä. Useissa yhteistyökumppanien uusista Intel X99 -piirisarjaan perustuvista alustoista on myös Thunderbolt-valmius. Alustan yhdistäminen Thunderbolt 2 -laajennuskorttiin mahdollistaa pöytätietokoneeseen huippunopean 20 Gbps:n yhteyden. Tietointensiiviset tehtävät kuten 4K-videon editointi, 3D-renderointi ja pelinkehitys hyötyvät vahvasti Thunderbolt 2 -teknologian suorituskyvystä.

Lisätietoja löytyy täältä: http://www.intel.com/content/www/us/en/processors/core/core-i7ee-processor.html

Written by kerttuvali

August 29th, 2014 at 4:35 pm

Posted in Intel

Intelin toisen vuosineljänneksen liikevaihto 13,8 miljardia dollaria ja liikevoitto 3,8 miljardia dollaria

without comments

825b632e-f1f7-45c9-a7fa-228ea5c20de6-email

Helsinki, 16.7.2014. Intel on julkistanut tietoja vuoden 2014 toisen vuosineljänneksen tuloksestaan. Yhtiön toisen vuosineljänneksen liikevaihto oli 13,8 miljardia Yhdysvaltain dollaria, liikevoitto 3,8 miljardia dollaria, tulos 2,8 miljardia dollaria, osakekohtainen tulos 0,55 dollaria ja liiketoiminnan kassavirta 5,5 miljardia dollaria. Yhtiö maksoi osakkeenomistajille osinkoina yhteensä 1,1 miljardia dollaria ja lunasti omia osakkeitaan yhteensä 2,1 miljardin dollarin arvosta eli 74 miljoonaa kappaletta.

”Toisen vuosineljänneksen tuloksemme osoittaa, että strategiamme laajentaa datakeskusliiketoiminnasta PC-liiketoimintaan sekä esineiden internetiin toimii”, sanoo Intelin toimitusjohtaja Brian Krzanich. ”Kasvattamalla Baytrail SoC -tuoteperhettämme olemme laajentaneet uusiin segmentteihin, kuten Chrome-pohjaisiin järjestelmiin. Etenimme myös vahvasti kohti vuodelle 2014 asettamaamme 40 miljoonan taulutietokoneen tavoitettamme. Lisäksi tulevan 14 nanometrin Broadwell-tuotteemme kehitystyö on edennyt merkittävästi ja odotamme ensimmäisten tuotteiden olevan saatavilla joulumarkkinoilla.”

Intel on julkistanut aikovansa palauttaa lisää varoja osakkeenomistajilleen ostamalla takaisin lisää omia osakkeitaan ja siten alentaen kassavarojaan. Hallitus on antanut valtuutuksen kasvattaa takaisinosto-ohjelmaa 20 miljardilla dollarilla. Yhtiö ennakoi noin 4 miljardin dollarin takaisinostoja kolmannella vuosineljänneksellä sekä täydentäviä takaisinostoja neljännellä vuosineljänneksellä. Viimeisen kymmenen vuoden aikana Intel on palauttanut lähes 90 miljardia dollaria osakkeenomistajilleen osingoilla ja osakkeiden takaisinostoilla.

”Muutos pääomarakenteessamme on jatkoa monivuotiselle tavoitteellemme tuottaa lisää arvoa ja palauttaa varoja osakkeenomistajillemme. Lisäksi muutos vahvistaa luottamusta liiketoimintaamme”, sanoo Intelin talousjohtaja Stacy J. Smith.

Intel on maailman johtavia innovaattoreita tietojenkäsittelyssä. Yhtiö suunnittelee ja kehittää teknologioita, jotka muodostavat perustan erilaisille tietoteknisille laitteille. Lisätietoja Intelistä saa kansainvälisiltä sivustoilta osoitteista http://newsroom.intel.com/ ja http://blogs.intel.com/. Suomessa Intelin uutisia julkaistaan myös Twitterissä osoitteessa https://twitter.com/IntelFinland.

Tiedote kokonaisuudessaan alla:

Intel Reports Second-Quarter Revenue of $13.8 billion

Written by kerttuvali

July 16th, 2014 at 12:10 pm

Posted in Intel