Toimistouutiset

Kerttu Vali, Pajamäenkatu 14, 48600 Kotka email: toimistouutiset@victoriamedia.fi

Archive for the ‘Palvelimet’ Category

Kaksi uutta ThinkServer-palvelinta pk-yritysten tarpeisiin

without comments

 

b2f15c20157d271a_800x800ar

Kaksi uutta ThinkServer-palvelinta pk-yritysten tarpeisiin – Lenovo

Lenovo julkistaa tänään kaksi uutta palvelinta ThinkServer-tuoteperheeseensä. Uutuudet ThinkServer RD350 ja ThinkServer RD450 on suunniteltu erityisesti pienten ja keskikokoisten yritysten palvelintarpeisiin. Tällaiset asiakkaat hakevat palvelimelta sopivaa tasapainoa suorituskyvyn, tallennuskapasiteetin, joustavuuden, luotettavuuden ja tietysti hinnan kanssa.

Uusista malleista RD350 on 1U-kokoinen, paremmin myös pieniin tiloihin sopiva peruspalvelin. RD450 puolestaan taas on hieman isompi ja ennen kaikkea laajennuskykyisempi edullinen palvelin tilanteisiin, joissa esimerkiksi tallennustilalle on jo perustasoa suurempia vaatimuksia.

Tarkempaa teknistä tietoa uusista ThinkServer-palvelimista on englanninkielisessä tiedotteessa osoitteessa

http://news.lenovo.com/news+releases/lenovo-announces-next-generation-thinkserver-systems-for-small-business.htm .

Molemmat uudet ThinkServer-palvelimet ovat saatavilla joulukuun aikana. Ohjehinta ilman arvonlisäveroa on ThinkServer RD350:lle 1349 € ja RD450:lle 1429 €.

Written by kerttuvali

December 2nd, 2014 at 4:27 pm

Posted in Lenovo,Palvelimet

Dell esitteli palvelimen vaativimpaan suurteholaskentaan

without comments

a865b5de621f5fb3_400x400ar

Dell PowerEdge C4130

Suurteholaskentaan suunniteltu Dell PowerEdge C4130 tukee jopa neljää grafiikkakiihdytintä. Uutuus tarjoaa 33 prosenttia enemmän kiihdytystehoa kuin alan vastaavat ratkaisut, saavuttaen yhdellä palvelimella jopa yli 7,2 teraflopsia.

Dell rikkoo suurteholaskennan rajoja julkistamallaan PowerEdge C4130 -palvelimella. Vaativimmille työkuormille suunniteltu palvelin on osa Dellin lupausta tarjota asiakkaille käyttövalmiita suurteholaskennan ratkaisuja.

Nopea, saumaton ja luotettava tiedonsaanti ovat tänä päivänä yritysten tärkeimpiä kilpailuetuja. Dell tarjoaa näihin tarpeisiin vankkoja, skaalautuvia ja innovatiivisia suurteholaskennan ratkaisuja, jotka nopeuttavat tiedon jalostamista. Uusi PowerEdge C4130 -ratkaisu auttaa erityisesti suurteholaskentaa hyödyntäviä tutkimuslaitoksia sekä tietojenkäsittely-, teollisuus- ja rahoitusalan yrityksiä.

Kiihdyttimille optimoitu palvelin pienessä koossa

Dell PowerEdge C4130 tarjoaa äärimmäisen grafiikkapiiritiheyden 1U-korkeassa räkkipalvelimessa, joka on suunniteltu erityisesti suurteholaskentaan ja nopeuttamaan vaativimpia työkuormia .

PowerEdge C4130 on markkinoiden ainoa Intel® Xeon® E5-2600v3 -suorittimilla varustettu 1U-kokoinen palvelin jopa neljällä grafiikkapiirillä/kiihdyttimellä [1]. Grafiikkapiiri-/kiihdytintiheys on jopa 33 % suurempi kuin alan vastaavilla ratkaisuilla [2]. Niin suoritinta kuin U-räkkiyksikköä kohden PCIe-grafiikkapiirejä/-kiihdyttimiä on 400 % enemmän kuin muissa alan vertailukelpoisissa järjestelmissä [1]. PowerEdge C4130 saavuttaa yli 7,2 teraflopsia yhdellä 1U-palvelimella ja jopa 4,17 gigaflopsia wattia kohden [3]. Asiakkaat voivat näin optimoida suorituskyvyn tarpeen mukaan ja ratkaista perinteiseen konesaliin liittyvät tilan- ja energiankäyttörajoitukset.

Uusimmalla NVIDIA- ja Intel-teknologialla varustettu PowerEdge C4130 on saatavana viitenä eri kokoonpanona eri laskentatarpeisiin. Supertietokoneita vastaava ketteryys tuo datamassoja murskaaville tiedeorganisaatiolle sekä rahoitus- ja teollisuusyrityksille nopeampia tuloksia.

PowerEdge C4130 tukee kahta Intel® Xeon® E5-2600v3 -suoritinta, 16 DIMM-moduulin edestä DDR4-muistia ja kahta 1,8 tuuman SATA SSD -käynnistysasemaa. Neljällä 300W Intel® Xeon Phi™ -apusuorittimella tai NVIDIA Tesla -grafiikkapiirikiihdyttimellä varustettuna, PowerEdge C4130 mahdollistaa monimutkaisten ja intensiivistenkin työmäärien saumattoman laskennan.

Dell PowerEdge C4130 tulee saataville maailmanlaajuisesti 2.12.2014.

Written by kerttuvali

November 25th, 2014 at 10:07 am

Posted in DELL,Palvelimet

Uudistunut Dell PowerEdge -palvelintuoteperhe tarjoaa parasta suorituskykyä ja helpompaa hallittavuutta

without comments

a6de1b874676bd7a_800x800ar

  • Markkinoiden ensimmäinen hybriditallennusratkaisulla ja 1.8 tuuman SATA Flash -levyillä varustettu palvelin jopa kymmenkertaistaa sovellustyökuormien suorituskyvyn.
  • Palvelinten automatisoitu käyttöönotto Dell ZeroTouch lyhentää käyttöönottoon tarvittavaa aikaa merkittävästi. Liitä palvelin verkkooon ja automaattinen asennus määrittää asetukset itsenäisesti.
  • Dell esittelee alan ensimmäisen palvelinten hallintaratkaisun, jossa hyödynnetään Near Field Communication (NFC) -tekniikkaa. Palvelinten hallinta ja valvonta onnistuvat joustavasti myös älypuhelimella.

Dell julkaisi 8. syyskuuta uuden PowerEdge -tuoteperheen, joka tarjoaa helposti hallittavan suorituskykyisen kokonaisuuden yrityksen IT-ratkaisujen alustaksi. Dell PowerEdge palvelinten 13. sukupolven suunnittelun lähtökohtana olivat asiakkaiden tarpeet. Uudet palvelimet tarjoavat erinomaisen hinta/suorituskyky -suhteen, toimialan parhaat hallintaominaisuudet ja merkittäviä uudistuksia palvelinten tallennusratkaisuihin sekä suoritin- ja muistiteknologiaan.

Uusi Dell PowerEdge -portfolio muodostuu kortti-, räkki- ja tornipalvelimista. Dell PowerEdge -palvelimet tarjovat yrityksen IT:lle vapauden valita miten yritys toteuttaa IT-trendeihin, kuten pilvipalveluihin, sovelluslähtöiseen tietojenkäsittelyyn tai BIG Dataan liittyviä ratkaisuja. Dellin ja Intelin yhdessä teettämän Future Ready IT -kyselyn mukaan juuri nämä trendit ovat seuraavan 12 kuukauden aikana yli 80 % IT-päättäjän tehtävälistalla.

“Asiakkaamme painivat päivittäin uusien haasteiden kanssa, joita ei muutama vuosi takaperin vielä ollut olemassakaan. Teknologian kehitys ja sen aiheuttamat vaatimukset yrityksen IT:lle kasvavat jatkuvasti. Tästä johtuen IT-osastot pyrkivät ottamaan käyttöön ratkaisuja, jotka mahdollistavat uuden mielenkiintoisen tavan toteuttaa palveluita tekemättä IT-ympäristöstä erilaisten järjestelmien sekamelskaa.” arvioi Forrest Norrod , Dell Server Solutions -yksikön johtaja.

Uusi PowerEdge -palvelinportfolio

Ensimmäisenä julkaistavat seuraavan sukupolven palvelimet ovat PowerEdge R730xd R730 ja R630 -räkkipalvelimet, M630 -korttipalvelin , sekä T630 -tornipalvelin , jotka hyödyntävät uusinta Intelin Xeon E5-2600v3 suoritinta. PowerEdge -palvelintuoteperhe yhdessä Dellin tallennusjärjestelmien, verkkoratkaisujen, ohjelmistojen sekä palveluiden kanssa muodostavat joustavan, mutta luotettavan alustan liiketoiminnan sovelluksille.

Tallennusteknologia kiihdyttää sovellusten suorituskykyä

Liiketoiminnan käyttäessä entistä enemmän dataintensiivisiä sovelluksia, on dataan päästävä käsiksi entistä lyhyemmällä viiveellä. Esimerkiksi Dell PowerEdge R630 -palvelin hyödyntää uusia 1.8 tuuman SATA Flash levyjä, joilla data ”tuodaan lähemmäksi suoritinta” ja näin saavutetaan jopa 2.4 kertaa parempi levy I/O (IOPS) samassa tilassa, kuin 2,5 tuuman SSD -levyillä.

Erityisen koviin levy I/O -vaatimuksiin vastaa Dell Fluid Cache -ratkaisu, joka tarjoaa parasta suorituskykyä esimerkiksi tietokannoille tai virtuaalityöpöytäratkaisuihin.

Järjestelmien hallinta on helpompaa kuin koskaan ennen

Future Ready IT -tutkimukseen vastanneista päätöksentekijöistä 60 % kertoi panostavansa IT:n toiminnan tehostamiseen ja konesalien hallintaratkaisujen kehittämiseen. Dell PowerEdge -tuoteperheen uudistuneet hallintaominaisuudet vastaavat näihin tarpeisiin korkealla automatisoinnin asteella ja mahdollistamalla konesalien valvonnan ja hallinnan joustavilla ratkaisuilla esimerkiksi älypuhelimella.

Written by kerttuvali

September 9th, 2014 at 9:02 am

Posted in DELL,Palvelimet

Cisco tuo entistä järeämmän alustan IT-palveluille – sopii myös pienemmille organisaatioille

without comments

Tuoreet UCS-palvelinratkaisut tuovat datakeskuksen edut pienemmille organisaatioille ja entistä parempaa toiminnallisuutta pilvipalveluiden tarjoajille

Cisco esittelee neljännen sukupolven palvelintarjontansa. Uudet Cisco Unified Computing System (UCS) -palvelinjärjestelmän ratkaisut tuovat järeää IT-voimaa ja keskitettyä hallintaa suuryritysten lisäksi myös pienemmille organisaatioille. Uutuudet tuovat organisaatioille suorituskykyä ja voimaa, joiden avulla ne pystyvät entistä nopeammin ja ketterämmin hyödyntämään pilvipalveluita ja kasvavia tietomääriä.

”Harva ajattelee, mitä vaatii se, että Netflix pyörii tabletin ruudulla tai että pilvessä sijaitseva toiminnanohjausjärjestelmä reagoi heti, kun painat näppäintä. Jotta kuluttajien ja työntekijöiden yhä enemmän suosimat verkon pilvipohjaiset palvelut toimivat, on niiden tarjoajilla oltava voimaa, tilaa ja kaistaa. Nyt Ciscon palvelintarjonta donkkaa yhä tykimmin ja mahdollistaa tämän entistä paremmin”, sanoo Suomen Ciscon datakeskusmyynnistä vastaava Tommi Keskitalo .

Kokonaan uutena esitellään Cisco UCS -perheen uusin jäsen Cisco UCS Mini . Se tuo pienempiin organisaatioihin suurten datakeskusten toiminnallisuuksia. Se tarjoaa pienempiin IT-ympäristöihin (edge-scale computing) keskitettyä hallintaa, skaalautuvuutta ja kustannustehoa.

”Suomi on pienten datakeskusten luvattu maa, ja UCS-palvelimet auttavat kaikenkokoisia organisaatioita ottamaan haltuun yhä nopeammin muuttuvan toiminta- ja IT-ympäristön – siten, että ne toimivat myös tulevaisuudessa”, Keskitalo jatkaa.

Sovellusten koko ja datan määrä kasvaa jatkuvasti, ja organisaatioiden käyttämät tietotekniset palvelut siirtyvät enenevässä määrin pilveen. Kuluttajat haluavat palveluidensa toimivan mistä vaan ja kaikilla päätelaitteilla. Tämä vaatii tietotekniseltä taustajärjestelmältä ja tiedonsiirtokapasiteetilta yhä enemmän. Tarvetta entistä järeämpään tietotekniseen suorituskykyyn vaativat mm. big data -analytiikka, mobiilien päätelaitteiden käyttö, pilvipalvelut ja internetin videopalvelut. Näihin tarpeisiin Cisco esittelee täysin uuden Cisco UCS M (Modular) -palvelinperheen.

”Suomessa ulkoistetaan paljon ja käytetään pilvestä vaikkapa toiminnanohjausta. Kuluttajat käyttävät internetin videopalveluita. Esimerkiksi kaupan ala ja lääketeollisuus käyttävät laajasti ja enenevässä määrin myös ulkoistetusti big data -sovelluksia. Palveluntarjoajille on tärkeää saada kelvolliset arkkitehtuurit, joilla näitä palveluita tarjota. Datakeskukset ovat tässä selkäranka. Tuoreet Cisco UCS -ratkaisut puolestaan vahvistavat datakeskusten selkärankaa keskitettyä hallinnointia myöten”, Keskitalo toteaa.

Ciscon palvelinjulkistuksien pääkohdat pähkinänkuoressa:

Pienemmille organisaatioille

–   Cisco UCS Mini : Palvelin, levytilaa ja tietoverkkotoiminnot yhdessä tiiviissä paketissa. Pienemmille organisaatioille ja suurten organisaatioiden sivutoimipisteille.

Pilvipalvelut

–   Cisco UCS M-Series Modular Servers -järjestelmä : Helposti laajennettavat palvelimet, jotka tukevat pilvipohjaisia sovelluksia ja ovat helposti muunneltavissa vastaamaan muuttuviin liiketoiminnan tarpeisiin.

– Cisco UCS C3160 -räkkipalvelin : Suuren levytilansa ansiosta soveltuu esimerkiksi hajautettuun data-analytiikkaan ja strukturoimattoman tiedon varastointiin.

Big data -sovelluksille

–   UCS B200 M4 -kortti- ja C220 M4- ja C240 M4 -räkkipalvelimet : UCS-tuoteperheen entistä järeämmät ja ketterämmät ratkaisut.

–   UCS Director Express for Big Data : Sovellus koko datakeskuksen pilvisovellushallintoon, mukaan lukien SAP HANA ja Hadoop.

Organisaatioiden toiminta nojaa yhä tiukemmin ja laajemmin entistä enemmän sovelluspohjaiseen, datakeskuksiin keskittyvään tietotekniikkaan. Tavoite on hyödyntää sitä yhä paremmin etsimällä ja hyödyntämällä tietoa uusin tavoin ja syvemmin. Cisco UCS on ratkaisu datakeskusten tehostamiseen ja parempaan hyödyntämiseen tietotekniikan tullessa yhä sovelluskeskeisemmäksi. Jo 36 500 asiakasta käyttää Ciscon UCS-järjestelmää. Tutkimuslaitos IDC:n raportin ” IDC Worldwide Quarterly Server Tracker, 2014 Q1, May 2014 ” mukaan Ciscon palvelinliikevaihto kasvoi vuositasolla 39 %, kun samalla ajanjaksolla top 5 -yhtiöiden yleinen trendi oli tasainen tai laskeva liikevaihto.

Lisätietoa englanniksi:

Alkuperäinen englanninkielinen tiedote: http://newsroom.cisco.com/press-release-content?type=webcontent&articleId=1484318

Written by kerttuvali

September 4th, 2014 at 1:11 pm

Posted in Cisco,Palvelimet