Toimistouutiset

Kerttu Vali, Pajamäenkatu 14, 48600 Kotka email: toimistouutiset@victoriamedia.fi

Archive for the ‘Jolla’ Category

Jolla aloitti palkitun Jolla Tabletin rajoitetun erän ennakkomyynnin tänään

without comments

8b056b4f-890b-474f-a4fb-50a2cb23a494-main_image

Mobiililaitteita ja Sailfish OS -käyttöjärjestelmää kehittävä Jolla Oy julkisti tänään aloittavansa odotetun Jolla Tablet -tuotteensa ennakkomyynnin. Rajoitettu erä uudella Sailfish OS 2.0 -käyttöjärjestelmällä, kilpailukykyisillä teknisillä ominaisuuksilla ja hinnalla varustettuja Jolla Tablet -laitteita on nyt saatavilla Jollan online-kaupasta.

Jolla Tablet on tablettimarkkinoiden uusi tulija, joka tarjoaa käyttäjälleen täysin uudenlaisen ja raikkaan käyttökokemuksen. Kuten Jolla-älypuhelin, Jolla Tablet on suunniteltu ja kehitetty Suomessa tavoitteena luoda käyttöystävällinen, minimalistinen ja tyylikäs kokonaisuus.

Jolla Tablet -projektin alkuvaiheen joukkorahoituskampanjan menestyksen lisäksi Jolla Tablet voitti parhaan tabletin palkinnon maailman arvostetuimmassa mobiilialan tapahtumassa Mobile World Congressissa.

“Maaliskuussa 2015 esittelimme Jolla Tablet -laitetta ja Sailfish OS 2.0 -käyttöjärjestelmän uutta käyttökokemusta Mobile World Congress -messuilla Barcelonassa. Jolla Tablet sai erinomaisen vastaanoton kansainväliseltä medialta ja messukävijöiltä, ja voitti myös palkinnon messujen parhaana tablet-laitteena. Laitetta on odotettu kuin kuuta nousevaa ja nyt olemme erittäin innostuneita voidessamme aloittaa tämän rajoitetun erän ennakkomyynnin kansainvälisesti”, sanoo Sami Pienimäki, yksi Jollan perustajista. 

Avoin käyttöjärjestelmä ja huipputehokas Intel-teknologia

Jolla Tablet tarjoaa erinomaiset ominaisuudet houkuttelevaan hintaan. Jolla Tablet hyödyntää itsenäistä ja avointa Sailfish OS -käyttöjärjestelmää, joka on yhteensopiva Android-sovellusten kanssa. Jolla Tabletissa on 1,8 Ghz Quad Core Intel -prosessori, 2GB RAM-muistia, 32GB/64GB tallennustilaa, huipputarkka 7,85-tuuman (2048×1536) 330 ppi -näyttö ja 5 megapikselin kamera.

Sailfish OS 2.0: nopea sovellusten yhtäaikainen käyttö, sujuva käyttöliittymä ja Android-yhteensopivuus

Jollan Sailfish OS 2.0 on Jolla Tabletin sydän. Siinä on markkinoiden parhaat ominaisuudet sovellusten yhtäaikaiseen käyttöön, jonka ansiosta kaikki aktiiviset sovellukset näkyvät kätevästi yhdessä näkymässä ja sovelluksesta toiseen siirtyminen on helppoa. Sailfish OS:n luonnollisilla eleillä tabletin käyttäminen on nopeaa ja vaivatonta.

Jolla-älypuhelimen tavoin Jolla Tablet on yhteensopiva Android-sovellusten kanssa. Sailfish OS:n omien sovellusten lisäksi laitteessa toimivat kaikki Android-sovellukset. Sailfish OS:ssä on paljon ominaisuuksia, joilla käyttökokemuksen voi tehdä omanlaisekseen.

Yksityisyydensuoja on Jollalle tärkeää. Tämän vuoksi Sailfish OS 2.0 on täysin itsenäinen käyttöjärjestelmä. Sailfish OS:ssä ei ole takaportteja, joiden avulla kolmannet osapuolet voisivat seurata tekemisiäsi.

Saatavuus ja miten ennakkotilata

Rajattu erä Jolla Tablet -laitteita on nyt ennakkotilattavissa Jollan online-kaupassa osoitteessa https://shop.jolla.com. Jolla Tablet on saatavissa kahdella muistivaihtoehdolla: 32GB ja 64GB. Hinnat ovat 32GB: 267€ (sis. ALV) ja 64GB: 299€ (sis. ALV).

Jolla Tablet on ennakkotilattavissa seuraavissa maissa: EU-maat, Norja, Sveitsi, Yhdysvallat, Kanada, Australia, Intia, Hongkong ja Venäjä.

Toimitukset aikaisemmin Indiegogo-joukkorahoituskampanjaan osallistuneille alkavat muutaman viikon sisällä ja nyt ennakkotilaaville toimitukset alkavat lokakuun loppuun mennessä.

Ennakkotilaa Jolla Tablet täältä:

Jolla Online-kauppahttps://shop.jolla.com/ 

Written by kerttuvali

August 20th, 2015 at 4:42 pm

Jolla päätti menestyksekkään Jolla Tablet -joukkorahoituskampanjan ja B-rahoituskierroksensa

without comments

34ed11ba-faf1-4c08-ba75-bd4b68952396-main_image

Mobiililaitteita ja Sailfish OS -käyttöjärjestelmää kehittävä Jolla julkisti tänään Jolla Tablet -joukkorahoituskampanjan ja B-rahoituskierroksen tulokset.

Jolla Tablet -joukkorahoituskampanja Indiegogo-palvelussa päättyi tämän viikon keskiviikkona. Ensimmäinen Jolla Tablet -projektin vaihe, kolmen viikon kansainvälinen kampanja, oli menestyksekäs alusta loppuun.

Kampanjan alkuperäinen tavoite 380 000 dollaria saavutettiin noin kahdessa tunnissa. Kokonaisuudessaan 21 päivän kampanja keräsi 1,82 miljoonaa dollaria ja yli 13 000 osallistujaa eri puolilta maailmaa.

Jolla Tablet -joukkorahoituskampanja on kaikkien aikojen kolmanneksi suurin teknologiakampanja Yhdysvaltojen ulkopuolella. Indiegogon kokonaislistauksessa Jollan kampanja oli 11. paras kampanja kautta sen historian.

”Fanien ja seuraajien osallistaminen joukkorahoituskampanjan avulla on täydellinen tapa julkaista uusi tuote, ja samalla testata kysyntää”, Jollan hallituksen puheenjohtaja Antti Saarnio sanoo. ”Olemme erittäin tyytyväisiä lopputulokseen ja kiitollisia näin suuresta osallistujamäärästä. Jollalla on vahva kansainvälinen yhteisö, joka uskoo meihin. Tämä kampanja on tästä selkeä todiste.”

B-rahoituskierros päätöksessä

Jolla Tablet -kampanjan päättymisen lisäksi Jolla päätti vastikään myös B-rahoituskierroksensa. Kierroksen jälkeen Jollalla on yhteensä 34 miljoonaa euroa rahoitusta.

”Vaikka tämä on merkittävä rahoitusmäärä start-up-yritykselle, se on silti vähän huomioiden Jollan laajemmat suunnitelmat mobiilikäyttöjärjestelmissä. Hieman yli 100 henkilön tiimimme on toteuttanut maailmanluokan käyttöjärjestelmän hyvin lyhyessä ajassa ja vähillä resursseilla. Monet suuremmat toimijat ovat yrittäneet tehdä vastaavaa viisinkertaisilla resursseilla. Sailfish OS on nyt valmis entistä laajempaan kansainväliseen levitykseen ja etsimme oikeita kumppaneita viemään Sailfish OS -agendaa eteenpäin.”

Jolla etsii kumppaneita erityisesti digitaalisen sisällöntuotannon ja sähköisen kaupankäynnin aloilta. Monilla markkinoilla yli puolet sähköisen kaupankäynnin liikevaihdosta tulee jo nyt mobiilista ja lähitulevaisuudessa 2/3 mobiililiiketoiminnan liikevaihdosta tulee mobiilikaupankäynnistä. Googlen ekosysteemiä ei ole suunniteltu sähköisen kaupankäynnin kumppanuuksille, eikä sitä ole helppo siihen valjastaa.

”Tässä on Jolla tulevaisuuden mahdollisuus: mobiilimaailman siirtyessä sovelluskeskeisestä vaiheesta kaupankäynnin vaiheeseen, Jolla voi tarjota parhaimman käyttäjäkokemuksen kuluttajille. Toivotamme operaattoreiden ja laitevalmistajien lisäksi kaikki digitaalisen sisällön ja sähköisen kaupankäynnin tekijät mukaan rakentamaan Sailfish OS -agendaa kanssamme.”

Jolla keskittyy ohjelmistokehitykseen

Jollan jatkuvana tavoitteena on rakentaa lisensointikumppanuuksia teollisuuden avaintoimijoiden kanssa. Yhtiö kehittää edelleen omia lippulaivatuotteita, mutta ei näe itseään varsinaisesti laitevalmistajana.

”Monet ihmiset, erityisesti Suomessa, näkevät Jollan vain laitevalmistajana vaikka 90% toiminnastamme on Sailfish OS:n ohjelmistokehitystä”, Antti Saarnio jatkaa. ”Maailmassa on paljon suuria laitevalmistajia ja me annamme heidän keskittyä laitebisnekseen. Jollan ydin on nyt ja tulevaisuudessa ohjelmistokehityksessä.”

Written by kerttuvali

December 11th, 2014 at 5:11 pm

Jolla Tablet: maailman ensimmäinen joukkorahoituksella ja yhteisön tuella toteutettava tablettiprojekti

without comments

3b0ddb66-64af-44a2-ae20-b04bae34aadb-main_image

Mobiililaitteita ja Sailfish OS -käyttöjärjestelmää kehittävä Jolla julkisti tänään Jolla Tablet -projektin Indiegogo-joukkorahoituspalvelun kautta. Projektin tavoitteena on kehittää uusi Jolla-tabletti yhdessä yhteisön kanssa.

Lähes vuosi Jolla-älypuhelimen lanseerauksesta Jolla-yhtiö lanseeraa tänään Jolla Tablet -projektin suositussa Indiegogo-palvelussa. Projektin tavoitteena on kehittää uusi Jolla-tuote, Jolla Tablet, joka hyödyntää itsenäistä Sailfish OS -mobiilikäyttöjärjestelmää. Kaikki Jolla-tuotteet on suunniteltu ja kehitetty Suomessa.

Jolla Tablet -projektin yhtenä keskeisenä tavoitteena on antaa Jollan kansainväliselle yhteisölle ja fanikunnalle mahdollisuus osallistua hankkeeseen alusta lähtien. Jolla työskentelee tiiviissä yhteistyössä yhteisönsä kanssa, ja osallistujilla on myös mahdollisuus tuoda oma panoksensa tuotekehitykseen. Jolla Tablet -projektin tavoitteena on tuoda Jollan oma tablettituote markkinoille vuoden 2015 toisella neljänneksellä.

Avoin käyttöjärjestelmä ja huipputehokas Intel-teknologia

Jolla Tablet tarjoaa erinomaiset ominaisuudet houkuttelevaan hintaan. Jolla Tablet hyödyntää itsenäistä ja intuitiivista Sailfish OS -käyttöjärjestelmää, joka on yhteensopiva Android-sovellusten kanssa. Jolla Tabletissa on 1,8 Ghz Quad Core Intel -prosessori, 2GB RAM-muistia, 32GB tallennustilaa, 7,85-tuuman (2048×1536) näyttö ja 5 megapikselin kamera. Jolla Tablet -projektiin voi osallistua Indiegogo-palvelun kautta, ja ensimmäiset asiakkaat saavat Jolla Tabletin hintaan 189 dollaria (n. 152 euroa, ei sisällä veroja).

“Vuosi ainutlaatuisen Jolla-älypuhelimen markkinoille tuomisen jälkeen julkistamme ylpeinä seuraavan merkittävän projektimme, Jolla Tabletin”, sanoo yksi Jollan perustajista, operatiivinen johtaja Marc Dillon. “Jollan itsenäinen ja avoin Sailfish OS -käyttöjärjestelmä toimii erinomaisesti suuremmilla näytöillä, ja olemme erittäin innoissamme Sailfish OS:n moniajokokemuksesta tablet-koossa. Jolla Tablet -projektissa yhteistyökumppanimme on Intel, jonka prosessorit tuovat tehokkuutta ja luotettavuutta.”

Sailfish OS: ainutlaatuinen moniajo, Android-yhteensopivuus ja yksityisyydensuoja

Jollan itsenäinen ja avoin käyttöjärjestelmä Sailfish OS on Jolla Tabletin sydän. Sailfish OS:ssä on markkinoiden parhaat moniajo-ominaisuudet, minkä ansiosta voit nähdä kaikki aktiiviset sovellukset kätevästi yhdessä näkymässä ja helposti siirtyä sovelluksesta toiseen. Sailfish OS:n luonnollisilla eleillä tabletin käyttäminen on nopeaa ja vaivatonta.

Jolla-älypuhelimen tavoin Jolla Tablet on Android-yhteensopiva. Voit käyttää siinä haluamiasi Android-sovelluksia, Sailfish OS:n omien sovellusten lisäksi. Sailfish OS:ssä on paljon ominaisuuksia, joilla voit tehdä kokemuksesta juuri itsesi näköisen. Lisäksi Jolla Tablet on rakennettu siten, että voit halutessasi asentaa siihen vaihtoehtoisen Android-käyttöjärjestelmän.

Yksityisyydensuoja on Jollalle tärkeää. Tämän vuoksi Sailfish OS on täysin itsenäinen käyttöjärjestelmä. Jollan arvoihin kuuluu, että emme koskaan myy tai anna asiakkaidemme luottamuksellisia tietoa eteenpäin. Sailfish OS:ssä ei ole takaportteja, joiden avulla kolmannet osapuolet voisivat seurata tekemisiäsi.

Jolla Tablet on nyt gogo!

Yhteisön tuki ja “DIT – Doing it Together” kuuluvat Jollan tapaan toimia. Tästä päivästä alkaen kaikilla on mahdollisuus osallistua Jolla Tablet -projektiin Indiegogo-joukkorahoituspalvelun kautta.

“Joukkorahoituskampanjoilla on pohjustettu lukuisia uskomattomia, inspiroivia, itsenäisiä tuotteita. Tämä ideologiamalli sopii Jollan toimintaan täydellisesti”, Marc Dillon jatkaa. “Meillä on laaja kansainvälisen yhteisön tuki. Haluamme antaa heille, ja kaikille muillekin, mahdollisuuden osallistua Jolla Tablet -projektiin sen alusta asti.”

Hinta ja saatavuus

Jolla Tablet Indiegogo -kampanja käynnistyi tänään. Ensimmäiset 1000 osallistujaa saavat Jolla-tabletin 189 dollarilla (n. 152 euroa, ei sisällä veroja).

Kampanja on voimassa seuraavissa maissa: EU-maat, Norja, Sveitsi, Yhdysvallat, Intia, Kiina, Hongkong ja Venäjä.

Jolla Tablet tulee markkinoille vuoden 2015 toisella neljänneksellä.

Written by kerttuvali

November 19th, 2014 at 1:10 pm