Toimistouutiset

Kerttu Vali, Pajamäenkatu 14, 48600 Kotka email: toimistouutiset@victoriamedia.fi

Archive for the ‘Kannettavat tietokoneet’ Category

Samsung tuo Chromebookin Suomeen

without comments

Samsung julkaisee Chromebook 4:n Suomen markkinoilla. Tietokoneessa yhdistyvät kevyt ja tyylikäs muotoilu, korkea suorituskyky, pitkä akunkesto sekä Googlen ekosysteemin hyödyt. Chromebook 4 on jatkoa Samsungin kannettavien tietokoneiden maihinnousulle Pohjoismaissa, sillä Galaxy Book -sarjan kolme kannettavaa tulivat markkinoille hiljattain.

Espoo, 14. heinäkuuta 2020 – Samsung ilmoitti tänään, että Samsung Chromebook 4 julkaistaan ​​Suomen markkinoilla kesällä. Kyseessä on ensimmäinen Suomeen paluun tekevistä Samsungin Chromebookeista, ja se täydentää äskettäin lanseerattua Galaxy Book -perhettä, joka koostuu Flex-, Ion- ja Book S -malleista. Kuten Galaxy Book -sarjan käyttäjät, myös Chromebook 4:n omistajat pääsevät nauttimaan korkeasta suorituskyvystä, tyylikkäästä muotoilusta ja akun pitkästä kestosta – yhdistettynä ohueen muotoiluun ja vain hieman yli kilon painoon. Chromebook 4 on täydellinen niille, jotka haluavat kannettavan, luotettavan ja edullisen tietokoneen, jossa ovat kaikki Chrome OS:n edut.

– Olemme iloisia voidessamme laajentaa kannettavien tietokoneiden valikoimaamme Chromebook 4:llä Suomen markkinoilla. Tämän paluun osalta keskitymme kannettaviin tietokoneisiin, joiden kysyntä on erittäin kovaa. Kannettavilta odotetaan ohutta muotoilua, keveyttä, ulkonäköä sekä pitkää akunkestoa ja korkeaa suorituskykyä, käytetään niitä sitten töissä tai vapaa-ajalla. Chromebook 4 mahdollistaa kaikkien Googlen ohjelmistojen ja ekosysteemien vaivattoman hyödyntämisen, kertoo Samsungin Pohjoismaiden kytkettyjen laitteiden myyntijohtaja Fredrik Pantzar.

– Käytit Chromebook 4:ää sitten työnteossa tai vapaa-ajallasi, se mukautuu elämäntyyliisi niin kotona kuin liikkeelläkin. Olemme iloisia voidessamme tarjota yhdessä Samsungin kanssa Chromebookien nopeutta, turvallisuutta ja helppokäyttöisyyttä Suomen markkinoilla, ja odotamme jatkoa innolla, kertoo Stefanie Witte, liiketoimintajohtaja, Chrome OS Northern Europe & DACH, Google.

Samsung Chromebook 4:llä on ulkonäöltään tyylikäs ja tarjoaa premium-tason tuntuman. Laite on poikkeuksellisen ohut, varustettu 11,6 tuuman näytöllä, ja se painaa vain 1,18 kg, joten se on helppo ottaa mukaan. Samsung Chromebook on valmistettu MIL-STD-810G -armeijastandardin mukaisesti. Se tarkoittaa, että kone täyttää Yhdysvaltain armeijan asettamat kahdeksan sotilasstandardia. Ne mittaavat laitteen kykyä kestää äärilämpötiloja, pölyä ja iskuja. Chromebook 4:n akunkesto on 12,5 tuntia*, joten käyttäjän ei tarvitse päivän aikana huolehtia laitteen lataamisesta riippumatta siitä, käyttääkö sitä surffaamiseen, opiskeluun, työskentelyyn vai striimaukseen.

Uudessa Samsung Chromebook 4:ssä on 32 Gt:n eMMC-tallennustila, 4 Gt muistia ja tehokas Intel® Celeron® Prosessori N4000, jonka ansiosta voi tehdä asioita enemmän ja nopeammin. Gigabit Wi-Fi-yhteyden ansiosta voi suoratoistaa korkealaatuista videota sekä siirtää usean suuria tiedostoja nopeasti. Tietokoneessa on myös USB-C-portti, joka parantaa suorituskykyä ja nopeuttaa tiedostojen siirtoa. Se tarjoaa jopa 5 Gb/s nopeuden, mikä tarkoittaa, että vaikkapa korkealaatuinen video siirtyy silmänräpäyksessä. Chromebook 4:n voi myös kytkeä 4K-näyttöön videoiden katselua varten tai nauttia Ultra HD -kuvanlaadusta pelatessa.

Koe Googlen hyödyt

Chromebook 4 tarjoaa kaikki Chromebookin hyödyt; laitteen käynnistyttyä voi  jo muutaman sekunnin jälkeen alkaa luoda uutta ja tehdä yhteistyötä Googlen ekosysteemissä, hyödyntää Google Play Kaupan tarjoamia mahdollisuuksia sekä toimia sujuvasti offline-tilassa ta yhteydessä eri laitteiden kanssa. Sisäänrakennettu virussuojaus ja automaattiset päivitykset pitävät huolen, että tietokone on aina ajan tasalla. Tietokone on myös yhteensopiva Google Assistant -ääniohjauksen kanssa, mikä tekee siitä entistä joustavamman työkalun vuorovaikutuksessa ja työskentelyssä. Samsungin laitteiston myötä käyttäjät saavat nauttia huippuluokan Chromebook-kokemuksesta.

* Akunkesto voi vaihdella käytöstä ja olosuhteista riippuen.

Samsung Chromebook 4:n myynti alkaa Suomessa elokuun alussa. Ovh: 329 euroa.

Written by kerttuvali

July 14th, 2020 at 2:25 pm

Fujitsulta alle kilon painoinen tinkimätön LIFEBOOK-työkannettava

without comments

 

42499_LIFEBOOK_U937_Key_Visual

Fujitsun uusi LIFEBOOK U937 on yhtiön historian kevein kannettava tietokone. Liikkuvan ammattilaisen työkaluksi suunniteltu laite painaa vain 920 grammaa, siinä on 13,3 tuuman kosketusnäyttö ja akku kestää jopa 11 tuntia yhdellä latauksella.

LIFEBOOK U937 -laitteessa ei ole tingitty suorituskyvystä, akun kestosta tai liittimistä. Laiteessa käytetään uusimpia Intelin i7 -suorittimia, SSD-kiintolevyjä ja Microsoft Windows 10 Pro -käyttöjärjestelmää. Siinä on tukeva magnesiumrunko, täysikokoinen näppäimistö, verkkoliitin ja HDMI-liitin. Laitteessa on myös sormenjälki- tai kämmentunnistus ja älykortinlukija. Laitteeseen saa USB-C-telakan, jolla sitä voi ladata ja johon voidaan liittää useita laitteita yhdellä kaapelilla samanaikaisesti. Telakan avulla laitteeseen saa esimerkiksi kaksi ulkoista näyttöä, eikä se tarvitse erillisiä ohjainohjelmistoja.

“Aiemmin kevytkannettavan käyttäjä joutui tekemään valinnan suorituskyvyn, painon, akun keston ja turvaominaisuuksien välillä. Nyt tarjoamme alle kilon painoista laitetta, jossa mistään ei ole tingitty. Laitteen kehitystyö oli vaativaa, koska jokaisella grammalla oli väliä, jotta alitimme kilon rajan”, sanoo tuotepäällikkö Uki Heng Fujitsusta.

Uusi LIFEBOOK P727 on ensimmäinen 360 astetta taipuva kannettava-tabletti

LIFEBOOK P727 on Fujitsun ensimmäinen 360 astetta saranoistaan taipuva laite, joka muuntuu kannettavasta tietokoneesta tabletiksi hetkessä. Uutuuslaite yhdistää molempien laitteiden parhaat puolet ja sopii kaikenlaiseen työntekoon missä tahansa.

Kevyen uutuusmallin näppäimistön voi kääntää 12,5 tuuman näytön taakse piiloon. Laitetta voidaan käyttää neljällä tavalla: perinteisenä kannettavana, pöytäkoneena, tablettina tai telttana, jolloin näppäimistö toimii näytön tukena. Näppäimistön lisäksi laitteessa on sormella ja kynällä käytettävä kosketusnäyttö. Sen akunkesto yltää jopa kymmeneen tuntiin. Laitteeseen saa lisävarusteena 4G/LTE-datayhteyden. Myös LIFEBOOK P727-laitteeseen saa USB-C-telakan lisälaitteille ja laitteen lataamiseen.

Fujitsu esittelee myös LIFEBOOK S937 -mallin. jonka akku kestää yli 15 tuntia kertalatauksella. Uutuusmallissa on kirkas näyttö ja taustavalaistut näppäimet muuttuviin olosuhteisiin. Laitteen moduulipaikassa voi käyttää toista akkua, jolloin käyttöaika pitenee vielä kuusi tuntia.

Fujitsu tuo markkinoille myös telakoitavat LIFEBOOK T937:n ja STYLISTIC R727:n. LIFEBOOK T937 on kevytkannettavasta tabletiksi muuttuva laite, jonka 13,3 tuuman näyttö pyörähtää täyden ympyrän yhdestä saranasta. Laite painaa vain 1,3 kiloa. STYLISTIC R727 on tabletti, jossa on 12,5 tuuman näyttö ja kokonaan irrotettava näppäimistö.

Uutuuslaitteista U937, R727 ja S937 ovat saatavissa huhtikuussa, P727 ja T937 heti. LIFEBOOK U937 -mallin arvonlisäverottomat hinnat alkavat 1 250 eurosta, LIFEBOOK S937 -mallin 1 200 eurosta ja LIFEBOOK P727 -mallin niinikään 1 200 eurosta. LIFEBOOK T937 -mallin arvonlisäverottomat hinnat alkavat 1 400 eurosta ja STYLISTIC R727 -mallin samoin 1 400 eurosta.

Twitter: https://twitter.com/Fujitsu_FI

Facebook: https://www.facebook.com/FujitsuSuomi

 

Written by kerttuvali

March 24th, 2017 at 1:56 pm

Joka viides suomalainen aikoo hankkia tänä syksynä kannettavan tietokoneen

without comments

2016-08-30 12_21_46-Joka viides suomalainen aikoo hankkia tänä syksynä kannettavan... - Gigantti

Kesän loppu tietää ryntäystä tietokonekaupoille. Gigantin kyselyyn vastanneista 19 prosenttia suunnittelee ostavansa uuden kannettavan tietokoneen tänä syksynä. Tutkimukseen vastanneet suomalaiset maksavat uudesta kannettavasta tietokoneesta keskimäärin yli 700 euroa.

Gigantin YouGov:lla teettämän tutkimukseen vastanneista 19 prosenttia suunnittelee ostavansa uuden kannettavan tietokoneen tänä syksynä.

– Alkusyksy on vuoden suurin sesonki tietokonemyynnissä. Esimerkiksi lukio-opiskelun vaatimukset täyttäviä kannettavia tietokoneita on myyty viime viikkoina runsaasti, kertoo Gigantin tietokonevalikoimasta vastaava myyntipäällikkö Jani Hämäläinen.

Lähes puolen (42 %) mielestä kohtuullinen hinta uudesta ja toimintavarmasta kannettavasta tietokoneesta on 300 – 500 euroa, mutta sen jo ostaneet tai sen ostamista suunnittelevat vastasivat tutkimuksessa käyttäneensä tai käyttävänsä uuteen kannettavaan tietokoneeseen keskimäärin yli 700 euroa.

– Tietokoneisiin käytettävä euromäärä on ollut vuosia kasvussa. Kannettavien tietokoneiden valikoima on laaja ja sieltä löytyy vaihtoehtoja useista hintaluokista. Hyvän Windows-koneen saa reilusti alle keskimääräisen 700 euron. Kaikilla ei ole tarvetta yli tuhannen euron Maceille, vaikka niitä myydäänkin paljon, Hämäläinen kertoo.

Gigantissa myydyimpiä kannettavia tietokonemalleja ovat HP:n Pavilion ja Spectre -sarjatja Lenovon Yoga-sarja.

– Lisäksi muutama vuosi sitten markkinoille tulleet 2-in-1 -koneet kasvattavat suosiotaan jatkuvasti. Näissä laitteissa on kannettavan tietokoneen lisäksi kosketusnäyttö, jota voi käyttää erikseen tablettina.

Vastaajat pitivät tärkeänä kannettavan tietokoneen kokonaisuutta eli että kone on nopea, kevyt ja että siinä on hyvä näyttö ja akun kesto.

– Kannettavien tietokoneiden tekniikat ovat kehittyneet valtavasti viime suosien aikana, niistä on tullut nopeampia, pienempiä ja kevyempiä. Nopean SSD-massamuistin määrät ovat kasvaneet, näytöt ovat entistä tarkempia ja akunkesto parantunut huomattavasti.

Tutkimus

Gigantin YouGov:lla teettämä tutkimus toteutettiin elokuussa 2016. Siihen vastasi Suomessa 1008 henkilöä.

1. Oletko sinä tai joku taloudessanne ajatellut uuden kannettavan tietokoneen ostamista koulun/syksyn aloitusta varten tai oletko/oletteko äskettäin ostaneet tietokoneen tähän tarkoitukseen?

Kyllä, olen jo ostanut tietokoneen 16 %

Kyllä, olen ajatellut ostaa tietokoneen 19 %

Ei, minulla ei ole suunnitelmia ostaa tietokonetta 66 %

2. Paljonko äskettäin ostamasi/ostamanne kannettava tietokone maksoi?

Keskiarvo: 755,69 euroa

3. Kuinka paljon arvelet maksavasi uudesta kannettavasta tietokoneesta?

Keskiarvo: 702,68 euroa

4. Jos ostaisit huomenna toimintavarman kannettavan tietokoneen, mikä on mielestäsi kohtuullinen hinta?

300 euroa tai vähemmän 15 %

301–500 euroa 42 %

501–700 euroa 23 %

701–900 euroa 8 %

900 euroa tai enemmän 7 %

En osaa sanoa 6 %

5. Mikä on sinulle tärkeintä, kun olet ostamassa uutta kannettavaa tietokonetta?

Että kone on nopea 15 %

Että kone on kevyt 2 %

Että koneen näyttö on tarpeeksi hyvä 5 %

Että koneen akku kestää pitkään 3 %

Kokonaisuus on tärkein / yhdistelmä kaikista neljästä ominaisuudesta 72 %

En osaa sanoa 3 %

Written by kerttuvali

August 30th, 2016 at 9:43 am