Toimistouutiset

Kerttu Vali, Pajamäenkatu 14, 48600 Kotka email: toimistouutiset@victoriamedia.fi

Archive for the ‘Lenovo’ Category

ThinkPadeja myyty jo yli sata miljoonaa – Lenovo julkisti juhlan kunniaksi uusia

without comments

Maailman tunnetuimpiin tietokonebrändeihin kuuluva ThinkPad on ylittänyt historiallisen 100 miljoonan myydyn laitteen rajapyykin. Ensimmäiset ThinkPadit tulivat markkinoille vuonna 1992 ja vuonna 2005 niiden valmistus siirtyi IBM:ltä Lenovolle.

Juhlan kunniaksi Lenovo julkisti kuluttajaelektroniikan CES-messuilla uuden ThinkPad-tuoteperheensä. Sen lippulaiva on tehokas ultrabook-mallinen ThinkPad X1 Carbon, jonka 14-tuumainen versio painaa hiilikuiturungon ansiosta vain noin 1,3 kg.

Muu ThinkPad-sarja jatkaa tuttua asiallisen laadukkaan bisnesläppärin linjaa, jolle myyntimenestys on rakentunut. Näytöissä päästään jo parhaimmillaan 3K-tarkkuuteen, ja sisällä kaikissa raksuttaa Intelin viidennen sukupolven Core-prosessori.

Lisäksi Lenovo julkisti uuden ThinkVision-näytön ja nipun ThinkPad-lisävarusteita. ThinkVision on vain 7,5 millimetrin paksuinen reunaton näyttö. Uudet lisävarusteet ovat 10 000 mAh:n vara-akku, langaton Bluetooth-kaiutin ja WiFi-tukiasema.

ThinkPad X1 Carbon tulee saataville jo tammikuussa 2015 ja muut uutuudet myöhemmin keväällä.

Tarkempaa tietoa on englanninkielisessä tiedotteessa osoitteessa:

http://news.lenovo.com/article_display.cfm?article_id=1877 .

Written by kerttuvali

January 5th, 2015 at 11:47 am

Posted in Lenovo

Valtori ja Lenovo allekirjoittivat sopimuksen valtionhallinnon päätelaitteiden toimituksesta

without comments

Valtion tieto- ja viestintätekniikkakeskus Valtori on kilpailuttanut Hanselin puitesopimukseen perustuvan päätelaitteiden hankinnan. Kilpailutuksen voitti Lenovo. Sopimus on pituudeltaan yhden vuoden mittainen ja se sisältää yhden optiovuoden.

Kilpailutuksessa kilpailutettiin valtionhallinnon organisaatioiden käyttöön viisi erilaista työasemamallia (taulu, hybridi, 2 kannettavaa, 1 pöytätietokone), kaksi ulkoista näyttömallia sekä tarvikkeet ja palveluita.

Kilpailutuksessa olivat osallisina Valtori, Liikennevirasto, Elintarviketurvallisuusvirasto Evira, Metsäntutkimuslaitos Metla, Riista- ja kalatalouden tutkimuslaitos RKTL, Maa- ja elintarviketalouden tutkimuskeskus MTT, Turvallisuus- ja kemikaalivirasto Tukes sekä opetus- ja kulttuuriministeriö.

Uuden sopimuksen mukaisia päätelaitteita on mahdollista saada Valtorin kautta tammikuun lopulta 2015 alkaen. Tilauksia voi tehdä jo joulukuussa 2014.

Written by kerttuvali

December 16th, 2014 at 12:20 pm

Posted in Lenovo,VALTOR

Kaksi uutta ThinkServer-palvelinta pk-yritysten tarpeisiin

without comments

 

b2f15c20157d271a_800x800ar

Kaksi uutta ThinkServer-palvelinta pk-yritysten tarpeisiin – Lenovo

Lenovo julkistaa tänään kaksi uutta palvelinta ThinkServer-tuoteperheeseensä. Uutuudet ThinkServer RD350 ja ThinkServer RD450 on suunniteltu erityisesti pienten ja keskikokoisten yritysten palvelintarpeisiin. Tällaiset asiakkaat hakevat palvelimelta sopivaa tasapainoa suorituskyvyn, tallennuskapasiteetin, joustavuuden, luotettavuuden ja tietysti hinnan kanssa.

Uusista malleista RD350 on 1U-kokoinen, paremmin myös pieniin tiloihin sopiva peruspalvelin. RD450 puolestaan taas on hieman isompi ja ennen kaikkea laajennuskykyisempi edullinen palvelin tilanteisiin, joissa esimerkiksi tallennustilalle on jo perustasoa suurempia vaatimuksia.

Tarkempaa teknistä tietoa uusista ThinkServer-palvelimista on englanninkielisessä tiedotteessa osoitteessa

http://news.lenovo.com/news+releases/lenovo-announces-next-generation-thinkserver-systems-for-small-business.htm .

Molemmat uudet ThinkServer-palvelimet ovat saatavilla joulukuun aikana. Ohjehinta ilman arvonlisäveroa on ThinkServer RD350:lle 1349 € ja RD450:lle 1429 €.

Written by kerttuvali

December 2nd, 2014 at 4:27 pm

Posted in Lenovo,Palvelimet

Lenovo panostaa myös isoon rautaan

without comments

-Supercomputing 2014 -messuilla esiteltiin maailman nopein kahden suoritinkannan palvelin

Tiedotusvälineille 20.11.2014

Hiljattain IBM:n palvelinliiketoimintoja ostanut Lenovo suuntaa tuotekehitystään yhä enemmän myös erittäin suuritehoiseen tietojenkäsittelyyn (high performance computing , HPC). Yhtiö esitteli Supercomputing 2014 -messuilla Yhdysvalloissa muun muassa maailman tehokkaimman kahden suoritinkannan palvelimen. Yhdessä Intelin kanssa kehitetyillä ennätyspalvelimilla voidaan rakentaa ennen näkemättömän tehokkaita konesaleja, joissa suorituskyky yhdistyy energiatehokkuuteen ja alhaisiin kokonaiskustannuksiin.

Lisäksi Lenovo esitteli ”peta cube” -teknologiademon, jossa kahden tavallisen palvelinräkin kokoisesta järjestelmästä saadaan irti peräti petaflopin (tuhat biljoonaa liukulukuoperaatiota sekunnissa) suorituskyky.

Lenovo kertoi myös avaavansa Stuttgartiin Saksaan supertietokoneisiin keskittyvän tuotekehitys- ja testauskeskuksen.

Aiheesta tarkemmin englanninkielisessä tiedotteessa osoitteessa  http://news.lenovo.com/article_display.cfm?article_id=1865 .

Written by kerttuvali

November 20th, 2014 at 5:34 pm

Posted in Lenovo

Lenovolta jälleen vahva vuosineljännes

without comments

Kiinalaisen Lenovon tuloskunto jatkuu vahvana. Tilivuotensa toisessa neljänneksessä eli heinä-syyskuussa 2014 Lenovon liikevaihto kasvoi 7 prosenttia, liikevoitto 19 prosenttia ja yrityksen markkinaosuus PC:issä lähenteli jo 20 prosenttia.  Lenovon vahvin alue on yhä kannettavat tietokoneet, joista syntyi 52 prosenttia liikevaihdosta.

Yhteensä vuosineljänneksen aikana Lenovo myi 35,6 miljoonaa PC:tä, läppäriä, tablettia ja älypuhelinta eli noin viisi laitetta joka sekunti. Jopa pöytäkoneissa Lenovon myynti kasvoi 6,4 prosenttia, kun maailmanlaajuisesti pöytäkoneiden markkinat kutistuivat 2,3 prosenttia.

Kuluttajalaitteiden ja PC-markkinoiden lisäksi palvelimet vetävät, sillä Enterprise-osasto kasvatti laitetoimituksiaan jopa 35 prosenttia viime vuoden vastaavaan ajanjaksoon verrattuna. IBM:lta vastikään ostetun x86-liiketoiminnan myötä  Lenovo odottaa vahvistavansa edelleen asemaansa myös palvelinmarkkinoilla.

“Suomessa Lenovo vahvisti kakkossijaansa PC-markkinoilla  ja bisnesläppäreissä saavutimme ensimmäistä kertaa jopa markkinoiden ykköspaikan. Voi siis sanoa, että strategiamme toimii ja haemme yhä parempaa osuutta laitemarkkinoista. Tulevaisuudessa odotan palvelin- ja tallennuspuolen jatkavan samaa kasvu-uraa ja uusien monikäyttölaitteiden nostavan suosiotaan myös meillä”, Lenovon Suomen maajohtaja Timo Toukola kertoo.

Tarkempaa tietoa Lenovon toisen vuosineljänneksen tuloksesta saa englanninkielisestä tiedotteesta osoitteesta  http://news.lenovo.com/article_display.cfm?article_id=1861

Written by kerttuvali

November 6th, 2014 at 4:46 pm

Posted in Lenovo

Lenovolta uudet 8- ja 10-tuumaiset Android-tabletit

without comments

8398971f39500350_800x800ar

Lenovo julkistaa kaksi uutta Android-tablettia. Lenovo Tab A8 on 8-tuumaisella teräväpiirtonäytöllä varustettu tablet, joka on saatavilla useissa eri väreissä. Sen sisarmallissa A10:ssa puolestaan on 10-tuumainen, laajakulmainen teräväpiirtonäyttö ja etupuolelle sijoitetut Dolby-stereokaiuttimet, minkä ansiosta se sopii erinomaisesti esimerkiksi elokuvien katsomiseen.

A8 maksaa 149 euroa ja A10 199 euroa. Molemmat tulevat saataville 11. huhtikuuta.

Written by kerttuvali

April 8th, 2014 at 2:40 pm