Toimistouutiset

Kerttu Vali, Pajamäenkatu 14, 48600 Kotka email: toimistouutiset@victoriamedia.fi

Archive for September, 2014

Epson julkaisee pienimmän, kevyimmän kannettavan kuittitulostimensa

without comments

print_FbDtQhbHvl

Laajenna yrityksesi potentiaalia ja täytä asiakkaidesi tarpeet paremmin kannettavien kuittitulostimien TM-P20-valikoimalla. Nämä pienet, kevyet tulostimet ovat ihanteellisia myynti- ja palvelualojen työntekijöille sekä kaikille, joiden on tulostettava kuitteja liikkeellä ollessaan. 

Uudet TM-P20-tulostimemme (TM-P20 BT ja TM-P20 Wi-Fi) ovat molemmat yli puolet pienempiä[2] ja noin kaksi kolmasosaa kevyempiä[3] kuin edellinen mallimme. TM-P20-tulostimet tulostavat nopeasti, ja niiden akun kesto on jopa kahdeksan tuntia (Bluetooth) ja kuusi tuntia (Wi-Fi), joten ne ovat ihanteellisia mobiilitulostukseen. Luotettavan, jatkuvan toiminnan varmistamiseksi tulostimet ovat IP-54-sertifioituja iskun- ja vedenkestävyyden osalta, ja niiden putoamiskestävyys on 150 cm.

Molemmissa laitteissa on valmiina Epsonin älykäs ePOS-tekniikka. Tämän ansiosta tulostimet voivat kommunikoida Internet-selainten kanssa, jolloin suoratulostus on mahdollista mistä tahansa mobiililaitteesta ilman ohjainten asennusta tai päivitystä. Helpon asennustoiminnon ansiosta myös asennus Wi-Fi-verkkoon (vain TM-P20 Wi-Fi) on nopeaa ja vaivatonta eikä lisälaitteistoa tarvita. Lyhyen etäisyyden langattoman yhteyden Near Field Communication (NFC) -toiminnon avulla matkapuhelimet ja/tai tablet-tietokoneet voi helposti pariliittää tulostimiin. Viivakoodilla tehtävä pariliitos on saatavilla myös ei-NFC-laitteisiin, jotta käsittely olisi nopeampaa ja helpompaa.

Epson Europen tuotepäällikkö Laura Hennigfeld sanoo: ”Kuuntelimme asiakkaidemme palautetta P60II-laitteesta ja laajensimme valikoimaamme helposti mukana kannettavan tekniikan markkinoille. TM-P60II antaa varmuutta ja kestävyyttä sekä pidemmän akun keston, mutta TM-P20-laitteet ovat pienempiä ja kevyempiä. Lisäsimme myös muutamia toimintoja, kuten NFC:n ja viivakoodilla tehtävän pariliitoksen, jotta asennus ja käsittely sujuisivat nopeammin ja helpommin. Toivomme, että nämä laitteet voivat auttaa meitä paremmin täyttämään mobiilitulostussegmentin tarpeet, palveluala mukaan luettuna.”

Molemmissa malleissa on myös vyöpidike, joka jättää kädet vapaiksi kuljetuksen aikana, sekä yksipesäinen laturi.

TM-P20 Wi-Fi on saatavana marraskuusta 2014 lähtien hintaan 395 euroa (ALV 0 %) ja TM-P20 BT joulukuusta 2014 lähtien hintaan 385 euroa (ALV 0 %).

[1] Futuresource consulting, 2010

[2] Yli puolet pienempi koko on laskettu seuraavasti: TM-P20: 413 cm3 / P60II: 1 065 cm3, joten tilavuus on 39 % P60II:n tilavuudesta

[3] Noin kaksi kolmasosaa kevyempi paino on laskettu seuraavasti: TM-P20: 228 g / P60II: 630 g, joten paino on 36 % P60II:n painosta

Written by kerttuvali

September 30th, 2014 at 1:14 pm

Brother: Tulosta Android tabletilla tai älypuhelimella Brother tulostimeen

without comments

p5bitgbdtlhtbvuyt6yl

Mopria™-sertifioidut Brother tulostimet tekevät älypuhelimesta ja tabletista tulostamisen entistäkin helpommaksi. Mopria-tulostinkuvake ilmestyy mobiililaitteen näytölle, joten asennusta tai ajureita ei tarvita. Vain yksi klikkaus ja hetkeä myöhemmin saat valokuvista, asiakirjoista ym. paperitulosteen.

Brother on nyt sertifioinut ensimmäiset Mopria™-yhteensopivat laitteensa. Mopria Alliancen tavoite on luoda yksinkertainen standardi ja tehdä älypuhelimista ja tableteista tulostaminen entistäkin helpommaksi.

Brother on lanseerannut huimat kahdeksan Mopria™-sertifioitua tulostinta ja monitoimilaitetta.

Mopria™-hyväksytyt tulostimet ilmestyvät automaattisesti esimerkiksi älypuhelimesi näytölle. Valokuvat, asiakirjat ym. voidaan siten tulostaa saman tien, eikä enää tarvitse hukata aikaa miettimällä asetusten muuttamista tai erityisten ajureiden asentamista.

Mopria Alliance kasvaa jatkuvasti ja mukana on tällä hetkellä 22 jäsentä, jotka kattavat yhdessä lähes koko tulostusteollisuuden laitteet sekä ohjelmistot. Brotherin lisäksi mukana ovat monet tunnetut brändit kuten Canon, Adobe, HP, Lexmark, Samsung, Seiko Epson ja Konica Minolta.

Moprian takana oleva tuottoa tavoittelematon organisaatio sopii erinomaisesti Brotherin strategiaan luoda mahdollisimman käyttäjä- ja ympäristöystävällisiä tulostimia.

Nykyään monet Brother tulostimet, skannerit ja monitoimilaitteet ovat langattomia (Wi-Fi) ja laitteemme toimivat Brother iPrint&Scan appsin kautta iPhone, Android, Windows Phone ja tablet laitteilla.

Monet Brother laitteet tukevat Apple AirPrint ja Google Cloud Print tulostusta ja joissakin mallleissa
on myös myös langaton NFC-lähiviestintätuki.

“Moprialla tulostat entistäkin helpommin suoraan Android puhelimestasi tai tabletistasi.
Jos lähellä on Mopria hyväksytty tulostin, klikkaat vain laitteesi näytölle ilmestyvää ikonia
ja piirroksesi tai valokuvasi tulostuvat saman tien,” selittää Tom Forssell, Brother Finlandin myyntijohtaja.

Ensimmäiset Mopria-sertifioidut Brother laitteet ovat HL-L8250CDN, HL-L8350CDW,
HL-L9200CDW, MFC L8650CDW, MFC-L8850CDW, MFC-L9550CDW, DCP-L8400CDN
ja DCP-L8450CDW.

Jos sinulla on jokin näistä Brother laitteista, tulee sinun ladata viimeisin laiteohjelmapäivitys Brother Solutions Centeristä. Tämän jälkeen tulostimesi tai monitoimilaitteesi tukee langatonta
Mopria- älypuhelintulostusta.

Nykyään langaton Mopria-tulostus toimii älypuhelimissa ja tableteissa, jotka käyttävät Android 4.4 tai
uudempaa käyttöjärjestelmää. Mopria Print Service -sovellus on ladattavissa Google Play™ Storesta ilmaiseksi.

Written by kerttuvali

September 29th, 2014 at 2:50 pm

Posted in Brother

Epson tuo markkinoille huippuluokan tasoskannerit filmien ja valokuvien skannaamiseen

without comments

print_E29fC5kMH6print_uZzb6gvoHj

Epson julkistaa kaksi uutta filmi- ja valokuvatasoskanneria: Perfection V850 Pro ja Perfection V800 Photo on suunniteltu muuntamaan valokuva- ja negatiivikokoelmat ammattilaislaatuisiksi digitaalisiksi kuviksi. Laadukkaat linssit, skannausalueen koko, tuettujen negatiivimuotojen laaja valikoima sekä edistyneet pölyn- ja naarmunpoisto-ominaisuudet nostavat uudet mallit markkinasegmenttinsä huipulle.

Perfection V850 Pro ja Perfection V800 Photo tarjoavat parhaan mahdollisen skannauslaadun, nopeuden ja tuottavuuden. Lisäksi ne tukevat monenlaisia positiivi- ja negatiivifilmimuotoja, kuten 35 mm:n negatiiveja, 35 mm:n dioja sekä keskikoon ja 5 x 4 tuuman filmejä. Monipuolinen Perfection V850 Pro on erinomainen skanneri niin ammattilaisvalokuvaajille kuin innokkaille harrastajillekin. Perfection V800 Photo ‑mallin helppokäyttöisyys sekä nopea ja tarkka tulostus sopivat valokuvaharrastajille, jotka haluavat skannata suuren määrän erimuotoisia filmejä.

Perfection V850 Pro ja Perfection V800 Photo esitellään ensimmäistä kertaa Euroopassa Photokinassa (osasto B11, halli 2.2, 16.–21. syyskuuta 2014, Kölnmesse, Köln).

Kaksoislinssijärjestelmä takaa hyvän optisen skannaustarkkuuden filmeille (6 400 dpi) ja valokuville (4 800 dpi). Laite valitsee optimaalisen skannauslaadun ja ‑nopeuden mahdollistavan linssin automaattisesti. Suuren optisen tiheyden (4,0 Dmax) ansiosta skannerit tuottavat laajan valikoiman erittäin tarkkoja sävyjä erityisesti tummilla alueilla.

Uudet filmipidikkeet ovat entistäkin tukevampia, ja käyttäjät voivat muuttaa niiden korkeutta löytääkseen täsmälleen oikean tarkennuspisteen ja parhaan mahdollisen tarkennuksen. Uusissa filmipidikkeissä on myös anti-Newton-rengaslasi, joka parantaa skannauslaatua puristamalla alkuperäiskappaleet paikoilleen. V850-mallin mukana tulee myös toinen pidikesarja, joka auttaa lisäämään tuottavuutta.

Kumpikin malli hyödyntää Digital ICE ‑tekniikkaa, joka poistaa pölyn, hiukset, naarmut, sormenjäljet, rypyt sekä muut viat filmeistä, diakuvista ja valokuvista. Koska manuaalisia korjauksia ei tarvita, tekniikka säästää aikaa ja vaivaa. Filmien skannaukseen kehitetty Digital ICE käyttää infrapunavaloa ja pitkälle kehittyneitä algoritmeja pintavikojen havaitsemiseen ja poistamiseen.

Uusissa skannerimalleissa käytetään tuottavuutta lisäävää Epsonin ReadyScan LED ‑tekniikkaa, jonka ansiosta lämpenemisaika on alle sekunnin. Käyttäjä voi siis aloittaa skannaamisen heti. Kummallakin skannerilla on ENERGY STAR ‑hyväksyntä, osittain ReadyScan LED ‑tekniikan vähäisen virrankulutuksen ansiosta. Lisäksi LED-valolähteen tuottama skannauslämpötila on erittäin matala, joten herkimpienkin skannaaminen on turvallista.

Perfection V850 Pro sisältää myös muun muassa seuraavat lisäominaisuudet: High Pass Optics (heijastamaton linssipinnoite ja superheijastava peili, jotka takaavat optimaalisen kuvanlaadun ja nopeuttavat skannausta), sekä ammattimainen skannausohjelmisto, joka sisältää SilverFast® SE Plus 8- ja i1 Scanner ‑sovellukset.

Perfection V850 Pro- ja V800 Photo skannerien hinnat ovat 899 euroa ja 669 euroa. Mallit tulevat myyntiin tämän vuoden lokakuussa.

Tärkeimmät ominaisuudet:

Kaksoislinssijärjestelmä, joka optimoi filmien (6 400 dpi) ja valokuvien (4 800 dpi) skannauksen.

Suuri optinen tiheys (4,0 Dmax), joka mahdollistaa sävyjen erittäin tarkan toistamisen.

Skannaa monenlaisia filmityyppejä, kuten 35 mm:n negatiiveja, 35 mm:n dioja sekä keskikokoisia ja 5 x 4 tuuman filmejä.

Hyvä tuottavuus – Epson ReadyScan LED ‑tekniikka lyhentää lämpenemisajan lähes olemattomiin; toinen filmipidikesarja (Perfection V850 Pro).

Digital ICE ‑korjaustekniikat negatiivien ja valokuvien vikojen automaattiseen poistamiseen tai korjaamiseen.

Ammattimaiset SilverFast® SE 8 (V800) ja SilverFast® SE Plus 8 (V850) ‑skannausohjelmistot.

ENERGY STAR -standardin mukainen alhainen virrankulutus.

Written by kerttuvali

September 16th, 2014 at 10:59 am

Posted in Epson,Skannerit

Xerox Versant 2100 -painokone edustaa uutta digipainokoneiden sukupolvea

without comments

b3dc22a0cb592d4a_800x800ar

Lehdistötiedote 11.9.2014

Suomen markkinoille lanseerattu Xerox Versant 2100 on vastaus kasvavaan automaation tarpeeseen aikana, jolloin keskimääräinen painosmäärä töissä on entistä pienempi ja yksittäisiä töitä on yhden vuoron aikana saman liikevaihdon aikaansaamiseksi tuotettava määrällisesti yhä enemmän. Myös Versantin korkeampi käyttöaste mahdollistaa yritykselle paremmat valmiudet toteuttaa kannattavaa liiketoimintaa.

Versant 2100 -painokoneen nopeus on omaa luokkaansa, kone painaa jopa 6 000 A4-kokoista 4/0-painopintaa tunnissa ja sillä voidaan painaa erittäin monentyyppisille painomateriaaleille välillä 52–350 g/m².

Xerox Versant 2100 -painokoneen vahvuuksia ovat sen ennennäkemättömän tarkka Ultra HD -painolaatu: rippausresoluutio on jopa 1200×1200 10 bitin tarkkuudella. Myös 2400×2400 dpi:n painatustarkkuus yhdistettynä täysin ainutlaatuiseen värinhallinnan automaatioon ja todella tarkkaan rekisteröintiin mahdollistavat täysin ennennäkemättömän lopputuloksen.

”Xerox Versant 2100 -painokoneella pystymme vastaamaan entistä paremmin asiakkaidemme jatkuvasti muuttuviin painatustarpeisiin. Asetukset, kalibroinnit tai profiloinnit töiden välissä eivät saa viedä aikaa, vaan näiden on tapahduttava automaattisesti. Yhdessä vuorossa on kyettävä tuottamaan entistä suurempi määrä yksittäisiä painotöitä. Versant 2100 on luotu täyttämään juuri nämä vaatimukset. Asiakkaamme voivat olla varmoja, että lopputuloksena syntyy huippulaatuista painolaatua – työstä, päivästä ja kuukaudesta toiseen”, kertoo Xeroxin maajohtaja Janne Tilli .

851e0eb0d510e89d_800x800ar

OffsetKolmio panostaa laatuun ja monipuolisuuteen

Hämeenlinnassa toimiva OffsetKolmio päätyi tilaamaan Suomen ensimmäisen Versant 2100 -painokoneen EFI Fiery -väripalvelimella. Mukaan kokonaisuuteen sisällytettiin muuttuvan datan XMPie-ohjelmisto. Erityisesti pakkausteollisuuden asiakkaita palvelevan OffsetKolmion hankintapäätökseen vaikuttivat Versantin soveltuvuus painaa paksummille materiaaleille sekä laitteen äärimmäisen hyvä kohdennustarkkuus.

”Hinta, monipuolisuus ja laatu kohtasivat Versant 2100:ssa mielestämme hyvin. Markkinoilta ei yksinkertaisesti löytynyt meille paremmin soveltuvaa vaihtoehtoa. Olemme panostaneet viimeaikoina paljon myös kohdennetun suoran, eli osoitteellisen tulostuksen puolelle. Versant on tuottelias ja siihen sisällytetty muuttuvan datan ohjelmisto mahdollistaa meille myös tähän työhön uudenlaista tehokkuutta”, kertoo OffsetKolmion toimitusjohtaja Pekka Virta .

”Meillä on kova luotto Versantiin ja uskomme sen tuovan liiketoimintamme kehittämiseen merkittävää lisäarvoa. Meidän oli myös helppo lähteä yhteistyöhön Xeroxin kanssa: jaamme molemmat halun tarjota ja mahdollistaa entistä laadukkaampia painotuotteita suomalaisella graafisella alalla”, Virta toteaa.

Xerox Europe

Jo yli 75 vuoden ajan, xerografian keksimisestä lähtien, Xerox on auttanut yrityksiä yksinkertaistamaan työnkulkua. Olemme liiketoimintaprosessien ja dokumentinhallinnan johtava osaaja maailmassa ja autamme työnkulun  tehostamisessa niin, että yritykset voivat keskittyä omaan liiketoimintaansa. Xeroxin pääkonttori sijaitsee Yhdysvaltojen Norwalkissa, Connecticutissa. Xeroxin yli 140 000 työntekijää palvelevat asiakkaita 180 maassa tarjoten palveluita tulostusratkaisuja ja ohjelmistoja yksityisen ja julkisen sektorin asiakkaille. Lisää osoitteessa www.xerox.com .

Xerox Europella on tuotanto- ja logistiikkatoimintoja Irlannissa, Isossa-Britanniassa ja Alankomaissa. Xeroxin Euroopan tutkimus- ja tuotekehityskeskus sijaitsee Ranskan Grenoblessa.

Seuraa keskustelua, toimialakuulumisia ja -näkemyksiä:
http://twitter.com/xeroxcorp
http://simplifywork.blogs.xerox.com
http://www.facebook.com/XeroxCorp
http://www.youtube.com/XeroxCorp

Written by kerttuvali

September 11th, 2014 at 1:59 pm

Erittäin korkealaatuiset monitoimilaitteet vaativaan toimistokäyttöön

without comments

xqtrxei9nbo2madwavnc

Uudet laserlaitteet skannaavat, kopioivat, tulostavat ja faksaavat* ja niiden ulkomitat ovat pienet. Lisäksi ne ovat ensimmäisiä Brother laitteita, jotka tukevat Mopria-standardin mukaista langatonta tulostusta älypuhelimista ja tableteista. Hinnat alkaen 718,00 euroa.

Monet yhdistävät monitoimitulostimet kotitoimistoihin, joissa nämä tyylikkäät laitteet auttavat monissa tulostukseen, kopiointiin, skannaukseen ja faksaukseen liittyvissä töissä. Silti monitoimilaitteita käytetään myös toimistoissa, sillä monipuoliset laitteet säästävät aikaa, tilaa ja kustannuksia, koska kaikki työt voidaan hoitaa samalla laitteella.

Nyt korkealaatuiset Brother monitoimilaitteet ovat myös pienten ja keskisuurten yritysten ulottuvilla. Brother Business Colour yritysmalliston uudet monitoimilaitteet on suunnattu työryhmille ja yrityksille, joissa useat työntekijät käyttävät samaa monipuolista laitetta. Amerikkalaiset kutsuvat tätä nimellä “Corporate printing”.

Modernit yritykset käyttävät mobiililaitteita yhä yleisemmin – ja saavat laitteilleen tukea nyt myös Brotherilta, jonka uudet kätevät kansainvälistä Mopria-standardia tukevat monitoimilaitteet helpottavat langatonta tulostusta esimerkiksi Android älypuhelimista ja tableteista.

Uuden Brother malliston monitoimilaitteet käyttävät värilasertekniikkaa. Laitteiden verolliset hinnat 718,00 – 1 645,00 euroa. Tähän hintaan ostaja saa korkealaatuisen, nopean ja ympäristöystävällisen Brother monitoimilaitteen huomattavasti markkinoillamme olevien kilpailijoiden laitteita edullisemmin.

Viisi eri laitevaihtoehtoa
Uuteen Brother värilasermallistoon kuuluu viisi uutta monitoimilaitetta, jotka vastaavat pienten ja keskisuurten yritysten sekä työryhmien asettamiin laitevaatimuksiin. Brother DCP-L8400CDN monitoimilaite tulostaa, skannaa ja kopioi ja sen tulostusnopeus on jopa 28 sivua minuutissa sekä väreissä, että mustavalkoisena. Laitteessa on vakiona automaattinen 2-puolinen tulostus, 300 arkin paperikapasiteetti, 9,3 cm leveä kosketusnäyttö ja kiinteä verkkoliitäntä.

DCP-L8450CDW sisältää langattoman Wi-Fi liitännän, tulostaa jopa 30 sivua minuutissa ja tarjoaa vakiona 2-puolisen tulostuksen, skannauksen ja kopioinnin. Tämän lisäksi laitteessa on suuri 12,3 cm leveä kosketusnäyttö ja mahdollisuus käyttää suur- ja supervärikasetteja, jotka alentavat huomattavasti sivukohtaisia tulostuskustannuksia.

Brother MFC-L8650CDW on uuden värilasermalliston pienin faksillinen monitoimilaite ja sen tulostusnopeus on 28 sivua minuutissa sekä väreissä, että mustavalkoisena. Laitteessa on vakiona 9,3 cm leveä kosketusnäyttö, langaton verkkoliitäntä sekä automaattinen 2-puolinen tulostus, kopiointi, faksaus ja skannaus.

MFC-L8850CDW sisältää melkein samat toiminnot kuin MFC-L8650CDW, mutta laite tulostaa hieman nopeammin – 30 sivua minuutissa – ja siinä on suurempi kosketusnäyttö (12,3 cm), mahdollisuus käyttää suur- ja supervärikasetteja sekä 50 arkin automaattinen dokumentinsyöttölaite.

Malliston lippulaiva on MFC-L9550CDWT, joka on monilta osin identtinen MFC-L8850CDW mallin kanssa. MFC-L9550CDWT sisältää myös lisäpaperikasetin, joka nostaa laitteen paperikapasiteetin 800 arkkiin ja se käyttää 6000 sivun supervärikasetteja, jotka pitävät sivukohtaiset tulostus-kustannukset erittäin alhaisina.

Monitoimilaitteet vaativaan toimistokäyttöön
Paljon uutta edistynyttä tekniikkaa ja käyttäjäystävällisiä toimintoja sisältävät uutuudet helpottavat päivittäistä toimistotyötä – tulostusta, kopiointia, skannausta ja faksausta*.

Uudet mallit tulostavat jopa 30 sivua minuutissa (väreissä ja mustavalkoisena) ja ensimmäinen sivu tulostuu vain 15 sekunnissa – säästäen aikaa, kun tulosteita ei tarvitse odotella.

Kaikki viisi mallia on suunniteltu moderniin mobiilimaailmaan. Brother iPrint&Scan, Apple AirPrint ja Google Cloud Print™ appsit mahdollistavat suoran tulostuksen iPhone, iPad, Android, Kindle Fire ja Windows® Phone laitteista.

Tämän lisäksi uusi mallisto tukee Brother Solutions Interface (BSI) tekniikkaa, jonka ansiosta ohjelmistonkehittäjät voivat rakentaa räätälöityjä tulostusratkaisuja Brother laitteille.

Edistyksellistä tulostuksenhallintaa varten on saatavissa Brother b-guard tulostuksenhallintaratkaisu, jolla voidaan seurata, kontrolloida ja alentaa tulostuskustannuksia.

Uuden Brother malliston laitteet ovat erittäin ympäristöystävällisiä ja energiatehokkaita laitteita. Laitteilla on Joutsenmerkki, niissä on vakiona värinsäästötoiminto ja laitteet voidaan asettaa syvään virransäästötilaan, kun ne eivät ole käytössä.

* Faksi sisältyy vain MFC-malleihin.

Hinnat ja saatavuus
Kaikki uutuudet ovat saatavissa jälleenmyyjiltämme syyskuussa.
Brother DCP-L8400CDN – Suositushinta 718,00 € (sis. alv).
Brother DCP-L8450CDW – Suositushinta 1 125,00 € (sis. alv).
Brother MFC-L8650CDW – Suositushinta 799,00 € (sis. alv).
Brother MFC-L8850CDW – Suositushinta 1 246,00 € (sis. alv)
Brother MFC-L9550CDWT – Suositushinta 1 645,00 € (sis. alv).

Written by kerttuvali

September 10th, 2014 at 5:12 pm

Uudistunut Dell PowerEdge -palvelintuoteperhe tarjoaa parasta suorituskykyä ja helpompaa hallittavuutta

without comments

a6de1b874676bd7a_800x800ar

  • Markkinoiden ensimmäinen hybriditallennusratkaisulla ja 1.8 tuuman SATA Flash -levyillä varustettu palvelin jopa kymmenkertaistaa sovellustyökuormien suorituskyvyn.
  • Palvelinten automatisoitu käyttöönotto Dell ZeroTouch lyhentää käyttöönottoon tarvittavaa aikaa merkittävästi. Liitä palvelin verkkooon ja automaattinen asennus määrittää asetukset itsenäisesti.
  • Dell esittelee alan ensimmäisen palvelinten hallintaratkaisun, jossa hyödynnetään Near Field Communication (NFC) -tekniikkaa. Palvelinten hallinta ja valvonta onnistuvat joustavasti myös älypuhelimella.

Dell julkaisi 8. syyskuuta uuden PowerEdge -tuoteperheen, joka tarjoaa helposti hallittavan suorituskykyisen kokonaisuuden yrityksen IT-ratkaisujen alustaksi. Dell PowerEdge palvelinten 13. sukupolven suunnittelun lähtökohtana olivat asiakkaiden tarpeet. Uudet palvelimet tarjoavat erinomaisen hinta/suorituskyky -suhteen, toimialan parhaat hallintaominaisuudet ja merkittäviä uudistuksia palvelinten tallennusratkaisuihin sekä suoritin- ja muistiteknologiaan.

Uusi Dell PowerEdge -portfolio muodostuu kortti-, räkki- ja tornipalvelimista. Dell PowerEdge -palvelimet tarjovat yrityksen IT:lle vapauden valita miten yritys toteuttaa IT-trendeihin, kuten pilvipalveluihin, sovelluslähtöiseen tietojenkäsittelyyn tai BIG Dataan liittyviä ratkaisuja. Dellin ja Intelin yhdessä teettämän Future Ready IT -kyselyn mukaan juuri nämä trendit ovat seuraavan 12 kuukauden aikana yli 80 % IT-päättäjän tehtävälistalla.

“Asiakkaamme painivat päivittäin uusien haasteiden kanssa, joita ei muutama vuosi takaperin vielä ollut olemassakaan. Teknologian kehitys ja sen aiheuttamat vaatimukset yrityksen IT:lle kasvavat jatkuvasti. Tästä johtuen IT-osastot pyrkivät ottamaan käyttöön ratkaisuja, jotka mahdollistavat uuden mielenkiintoisen tavan toteuttaa palveluita tekemättä IT-ympäristöstä erilaisten järjestelmien sekamelskaa.” arvioi Forrest Norrod , Dell Server Solutions -yksikön johtaja.

Uusi PowerEdge -palvelinportfolio

Ensimmäisenä julkaistavat seuraavan sukupolven palvelimet ovat PowerEdge R730xd R730 ja R630 -räkkipalvelimet, M630 -korttipalvelin , sekä T630 -tornipalvelin , jotka hyödyntävät uusinta Intelin Xeon E5-2600v3 suoritinta. PowerEdge -palvelintuoteperhe yhdessä Dellin tallennusjärjestelmien, verkkoratkaisujen, ohjelmistojen sekä palveluiden kanssa muodostavat joustavan, mutta luotettavan alustan liiketoiminnan sovelluksille.

Tallennusteknologia kiihdyttää sovellusten suorituskykyä

Liiketoiminnan käyttäessä entistä enemmän dataintensiivisiä sovelluksia, on dataan päästävä käsiksi entistä lyhyemmällä viiveellä. Esimerkiksi Dell PowerEdge R630 -palvelin hyödyntää uusia 1.8 tuuman SATA Flash levyjä, joilla data ”tuodaan lähemmäksi suoritinta” ja näin saavutetaan jopa 2.4 kertaa parempi levy I/O (IOPS) samassa tilassa, kuin 2,5 tuuman SSD -levyillä.

Erityisen koviin levy I/O -vaatimuksiin vastaa Dell Fluid Cache -ratkaisu, joka tarjoaa parasta suorituskykyä esimerkiksi tietokannoille tai virtuaalityöpöytäratkaisuihin.

Järjestelmien hallinta on helpompaa kuin koskaan ennen

Future Ready IT -tutkimukseen vastanneista päätöksentekijöistä 60 % kertoi panostavansa IT:n toiminnan tehostamiseen ja konesalien hallintaratkaisujen kehittämiseen. Dell PowerEdge -tuoteperheen uudistuneet hallintaominaisuudet vastaavat näihin tarpeisiin korkealla automatisoinnin asteella ja mahdollistamalla konesalien valvonnan ja hallinnan joustavilla ratkaisuilla esimerkiksi älypuhelimella.

Written by kerttuvali

September 9th, 2014 at 9:02 am

Posted in DELL,Palvelimet

Inteliltä uusi Intel Core M -prosessori

without comments

Erittäin suorituskykyinen Core M-prosessori on suunniteltu erittäin ohuita, tuulettimettomia ja pitkän akkukeston omaavia laitteita varten

Helsinki 5.9.2014 – Intel julkisti tänään IFA-messuilla Berliinissä uuden, erittäin suorituskykyisen Intel Core M -prosessorin, joka pyörittää esimerkiksi Acerin, ASUSin, Dellin, HP:n, Lenovon ja Toshiban tulevia hybridilaitteita. Varta vasten tuulettimettomia, ultramobiileja laitteita varten kehitetty Core M -prosessori tarjoaa erittäin ohuisiin laitteisiin Intel Core -prosessoreiden suorituskykyä ja jopa kaksinkertaisen akkukeston neljän vuoden takaisiin Intel Core -prosessoreihin verrattuna.

“Olemme usean vuoden ajan työskennelleet vastataksemme loppukäyttäjien tarpeisiin ja mullistaaksemme mobiililaskentaa. Uusi Core M -prosessori on meille merkittävä virstanpylväs tämän tavoitteen saavuttamisessa. Uuden prosessoriperheemme ensimmäinen tuote, Core M, mahdollistaa maailman ohuimman kannettavan ja huipputehoisen tabletin yhdistelmän”, sanoo Kirk Skaugen, Intelin PC Client Groupin johtaja.

Intel Core M tarjoaa jopa 50 prosenttia nopeamman laskentatehon ja 40 prosenttia nopeamman grafiikkatehon vastaaviin neljännen sukupolven Core-prosessoreihin verrattuna. Vanhempia pöytäkoneita omistaville kuluttajille uudet Intel Core M -prosessorit tarjoavat vielä merkittävästi parempaa suorituskykyä, sillä niiden tarjoama laskentateho on kaksinkertainen ja grafiikkateho jopa seitsemän kertaa parempi esimerkiksi neljä vuotta vanhaan pöytäkoneeseen verrattuna.

Vuonna 2013 Intel toteutti historiansa suurimman akkukeston parannuksen aiempaan prosessorisukupolveen verrattuna. Intel Core M -prosessorin ja alustan pienempi energiankulutus pidentää akkukestoa entisestään. Intel Core M -prosessori kykenee yli kahdeksan tunnin videotoistoon, mikä tarkoittaa jopa 20 prosenttia (1,7 tuntia) pidempää akkukestoa edelliseen Intel Core -prosessorisukupolveen verrattuna, ja kaksinkertaista akkukestoa neljä vuotta vanhan tietokoneeseen verrattuna.

Intelin historian energiatehokkain, TDP-arvoltaan 4,5-wattinen Core M-prosessori on kooltaan puolet pienempi kuin edellisen sukupolven prosessori. Sen pieni koko ja edellistä prosessorisukupolvea 60 prosenttia alhaisempi lämmöntuotto mahdollistavat AAA-paristoa ja ohuimpia kannettavia ohuempien, jopa alle yhdeksän millimetrin paksuisten, tuulettimettomien laitteiden valmistamisen. Intel esitteli IFAssa Toshiban tulevan Core M -pohjaisen tuotteen. Lisää Intel Core M -prosessorilla varustettuja laitteita on tulossa ensi vuoden ensimmäisellä puoliskolla.

Intel Core M -prosessori on konfliktivapaa tuote. Siinä ei ole käytetty tinaa, tantaalia, volframia tai kultaa, jotka suoraan tai epäsuoraan rahoittavat tai muuten hyödyttävät aseistettuja ryhmiä Kongon demokraattisessa tasavallassa tai sen naapurimaissa.

Intel Core M -prosessorista on saatavilla useita malleja: 2,0 gigahertsin Intel Core M-5Y10/5Y10a -prosessorit ja 2,6 gigahertsin Intel Core M-5Y70 -prosessorit. Suorituskykyisin M-prosessori, Core M-5Y70, on saatavilla myös Intel vPro -teknologian tietoturvaominaisuuksilla yrityskäyttöön tarkoitettuihin hybridilaitteisiin.

Intel on maailman johtavia innovaattoreita tietojenkäsittelyssä. Yhtiö suunnittelee ja kehittää teknologioita, jotka muodostavat perustan erilaisille tietoteknisille laitteille. Lisätietoja Intelistä saa kansainvälisiltä sivustoilta osoitteista http://newsroom.intel.com/ jahttp://blogs.intel.com/. Suomessa Intelin uutisia julkaistaan myös Twitterissä osoitteessa https://twitter.com/IntelFinland.

Written by kerttuvali

September 5th, 2014 at 4:47 pm

Posted in Intel

Dell esittelee uuden PC-malliston – lisää tuottavuutta pienemmillä ja ohuemmilla laitteilla

without comments

8df058b8172efbcb_800x800ar

  • Uusi Dell Latitude -mallisto ja siihen kuuluva 2-in-1-kannettava tarjoavat turvallista ja helposti hallittavaa tuottavuutta kaikenlaisessa työssä
  • Dell OptiPlex Micro on tilaa säästävällä suunnittelullaan Dellin pienin ja monipuolisin pöytätietokone

Dell on julkistanut uusia täydennyksiä Latitude- ja OptiPlex-PC-tuotesarjoihin: Latitude 7000 -sarjan 2-in-1-kannettava, Latitude 5000-sarjan kannettavat, Latitude 14 Rugged -kannettava sekä OptiPlex 9020- ja 3020 Micro -pöytätietokoneet.

”Uusi valikoimamme tarjoaa innovatiivisia työn tuottavuutta parantavia välineitä. Vaikka uudet laitteemme näyttävät kevyiltä ja pieniltä kuluttajatuotteilta, ne tarjoavat alan parhaan käytettävyyden ja turvallisuuden”, sanoo Dellin yrityspäätelaitteista vastaava johtaja Kirk Schell .

Latitude- ja Optiplex -uutuudet tarjoavat tuottavuutta, hallittavuutta ja luotettavuutta

Palkituilla Dell Data Protection -ratkaisuillaan Dell on markkinoiden ainoa valmistaja, joka tarjoaa kattavan salauksen, kehittyneen todennuksen ja haittaohjelmien torjunnan samassa paketissa. Hallittavuutensa ansiosta Latitude- ja OptiPlex-tietokoneet tarjoavat asiakkaille maksimaalisen hyödyn laitteistoinvestoinneista. Uusi Dell Client Command Suite tarjoaa ilmaisia automaattisia työkaluja, jotka vähentävät merkittävästi laitteiston käyttöönottoon, valvontaan ja päivittämiseen kuluvaa aikaa. Varmistaakseen laitteidensa luotettavuuden Dell tarjoaa lisäksi palkitun yritystason ProSupport-palvelun.

Uudessa Latitude 13 7000 -sarjan 2-in-1-kannettavissa turvallisuus, keveys ja irrotettava tabletti yhdistyvät yhdessä tehokkaassa laitteessa. Se sisältää 13,3 tuumaisen näytön, ISO-sertifioidun taustavalaistun näppäimistön, älypuhelimista tutun ”Instant Go from sleep” -toiminnon ja tarjoaa ammattilaisille ensiluokkaista tuottavuutta.

Dellin myöhemmin tänä vuonna julkistettavan tutkimuksen mukaan joustavuus ja mahdollisuus työskennellä ajasta sekä paikasta riippumatta ovat työntekijöille entistä tärkeämpiä ominaisuuksia laitetta valittaessa. Uusi Latitude 12 5000 -sarja täyttää liikkuvassa työssä olevien ammattilaisten vaatimukset. Uuden suunnittelun ansiosta se on 20 prosenttia ohuempi kuin aikaisemmat mallit. Lisäksi se tarjoaa paremman akunkeston, kestävyyden ja yritystason tuen.

Latitude 14 Rugged on viimeisin lisäys Dellin iskunkestävien laitteiden mallistoon. Kannettava on tehty kestämään lähes missä tahansa, suojaten sen sisältämän datan. Lisäksi QuadCool™ -lämpötilanhallinta mahdollistaa suorituskyvyn säilyttämisen korkeissa lämpötiloissa. Ulkona toimivaksi suunniteltu 14 tuuman näyttö ja räätälöity RGB-näppäimistö mahdollistavat työskentelyn kaikenlaisissa ympäristöissä.

Uudet OptiPlex 9020- ja 3020 -pöytäkoneet tarjoavat työntekijöiden odottamaa tehokkuutta pieniin työskentelytiloihin. Markkinoiden turvallisin ja hallittavin pöytäkone OptiPlex 9020 Micro on ihanteellinen ratkaisu tilaltaan rajallisiin ympäristöihin turvallisuudesta tinkimättä. OptiPlex 3020 Micro tarjoaa puolestaan yritystason suorituskykyä kompaktissa paketissa.

Lisäksi Dell julkaisi uusia näyttöjä, jotka tarjoavat yrityksille uusia mahdollisuuksia muokata työympäristöjään entistä tehokkaammiksi.

Saatavuus

  • OptiPlex 9020 Micro, saatavilla nyt Suomessa.
  • OptiPlex 3020 Micro, saatavilla nyt Suomessa.
  • Latitude 5000 –sarja, saatavilla Suomessa 25.9. alkaen.
  • Latitude 13 7000 –sarja, saatavilla Suomessa lokakuun puolestavälistä alkaen.
  • Dell UltraSharp 27 Ultra HD 5K –näyttö, saatavilla EMEA-alueella vuoden 2014 lopussa.

Written by kerttuvali

September 5th, 2014 at 10:13 am

Posted in DELL,Pöytäkoneet

Samsung esitteli Android-tulostimet™

without comments

Smart MultiXpress MFPs Line-up

IFA, Berliini – 4. syyskuuta 2014 – Samsung jatkaa huippu-uutuuksien julkistuksilla IFA-messuilla. Tänään Samsung esitteli Smart MultiXpress -monitoimitulostimet. Uutuusmallistossa on kymmenen yrityskäyttöön suunniteltua monitoimitulostinta, jotka kaikki käyttävät Android-käyttöjärjestelmää.

Tulostusta ilman tietokonetta
Samsungin tavoitteena on kehittää ja tuoda markkinoille helppokäyttöisiä ja saumattomia tulostusratkaisuja yrityksille. Uudet Android-tulostimet on varustettu samalla käyttöjärjestelmällä ja käyttölogiikalla kuin Samsungin Galaxy-sarjan älypuhelimet ja tabletit. Uutuustulostimissa on 10,1 tuuman kosketusnäyttö, jonka avulla käyttäjät voivat näppärästi hallinta tulostimen ominaisuuksia sekä tulostaa ruutunäkymät, sähköpostit, valokuvat ja asiakirjat ilman fyysistä yhteyttä tietokoneeseen tai erilliseen tulostuspalvelimeen.

Smart ProXpress M4580 series (4)

Tulostimissa on NFC* Pro -tuki, jonka avulla käyttäjät voivat helposti perustaa langattoman yhteyden mobiililaitteen ja tulostimen välille edellyttäen, että käytössä on NFC-yhteensopiva älylaite. Samsungin Open Source XOA-Web -alustan ansiosta tulostimen ohjelmistoa ja toimintoja voi muokata oman työympäristön tarpeita vastaaviksi.

X4300-sarjaan lukeutuvat A3-mallit: X4300LX, X4250LX ja X4220RX
K4350 -sarjaan lukeutuvat A3-mallit K4350LX, K4300LX ja K4250RX
M53703-sarjaan lukeutuvat A4-mallit M5370LX ja M4370LX
M4580 sarjaan lukeutuvat A4-mallit M4580FX ja M4583FX

Oheisessa esitteessä tarkemmat tekniset tiedot laitteista.
* NFC on lyhenne sanoista Near Field Communication. 

android-tulostimien-tekniset-tiedot(doc)

Written by kerttuvali

September 4th, 2014 at 3:41 pm

Cisco tuo entistä järeämmän alustan IT-palveluille – sopii myös pienemmille organisaatioille

without comments

Tuoreet UCS-palvelinratkaisut tuovat datakeskuksen edut pienemmille organisaatioille ja entistä parempaa toiminnallisuutta pilvipalveluiden tarjoajille

Cisco esittelee neljännen sukupolven palvelintarjontansa. Uudet Cisco Unified Computing System (UCS) -palvelinjärjestelmän ratkaisut tuovat järeää IT-voimaa ja keskitettyä hallintaa suuryritysten lisäksi myös pienemmille organisaatioille. Uutuudet tuovat organisaatioille suorituskykyä ja voimaa, joiden avulla ne pystyvät entistä nopeammin ja ketterämmin hyödyntämään pilvipalveluita ja kasvavia tietomääriä.

”Harva ajattelee, mitä vaatii se, että Netflix pyörii tabletin ruudulla tai että pilvessä sijaitseva toiminnanohjausjärjestelmä reagoi heti, kun painat näppäintä. Jotta kuluttajien ja työntekijöiden yhä enemmän suosimat verkon pilvipohjaiset palvelut toimivat, on niiden tarjoajilla oltava voimaa, tilaa ja kaistaa. Nyt Ciscon palvelintarjonta donkkaa yhä tykimmin ja mahdollistaa tämän entistä paremmin”, sanoo Suomen Ciscon datakeskusmyynnistä vastaava Tommi Keskitalo .

Kokonaan uutena esitellään Cisco UCS -perheen uusin jäsen Cisco UCS Mini . Se tuo pienempiin organisaatioihin suurten datakeskusten toiminnallisuuksia. Se tarjoaa pienempiin IT-ympäristöihin (edge-scale computing) keskitettyä hallintaa, skaalautuvuutta ja kustannustehoa.

”Suomi on pienten datakeskusten luvattu maa, ja UCS-palvelimet auttavat kaikenkokoisia organisaatioita ottamaan haltuun yhä nopeammin muuttuvan toiminta- ja IT-ympäristön – siten, että ne toimivat myös tulevaisuudessa”, Keskitalo jatkaa.

Sovellusten koko ja datan määrä kasvaa jatkuvasti, ja organisaatioiden käyttämät tietotekniset palvelut siirtyvät enenevässä määrin pilveen. Kuluttajat haluavat palveluidensa toimivan mistä vaan ja kaikilla päätelaitteilla. Tämä vaatii tietotekniseltä taustajärjestelmältä ja tiedonsiirtokapasiteetilta yhä enemmän. Tarvetta entistä järeämpään tietotekniseen suorituskykyyn vaativat mm. big data -analytiikka, mobiilien päätelaitteiden käyttö, pilvipalvelut ja internetin videopalvelut. Näihin tarpeisiin Cisco esittelee täysin uuden Cisco UCS M (Modular) -palvelinperheen.

”Suomessa ulkoistetaan paljon ja käytetään pilvestä vaikkapa toiminnanohjausta. Kuluttajat käyttävät internetin videopalveluita. Esimerkiksi kaupan ala ja lääketeollisuus käyttävät laajasti ja enenevässä määrin myös ulkoistetusti big data -sovelluksia. Palveluntarjoajille on tärkeää saada kelvolliset arkkitehtuurit, joilla näitä palveluita tarjota. Datakeskukset ovat tässä selkäranka. Tuoreet Cisco UCS -ratkaisut puolestaan vahvistavat datakeskusten selkärankaa keskitettyä hallinnointia myöten”, Keskitalo toteaa.

Ciscon palvelinjulkistuksien pääkohdat pähkinänkuoressa:

Pienemmille organisaatioille

–   Cisco UCS Mini : Palvelin, levytilaa ja tietoverkkotoiminnot yhdessä tiiviissä paketissa. Pienemmille organisaatioille ja suurten organisaatioiden sivutoimipisteille.

Pilvipalvelut

–   Cisco UCS M-Series Modular Servers -järjestelmä : Helposti laajennettavat palvelimet, jotka tukevat pilvipohjaisia sovelluksia ja ovat helposti muunneltavissa vastaamaan muuttuviin liiketoiminnan tarpeisiin.

– Cisco UCS C3160 -räkkipalvelin : Suuren levytilansa ansiosta soveltuu esimerkiksi hajautettuun data-analytiikkaan ja strukturoimattoman tiedon varastointiin.

Big data -sovelluksille

–   UCS B200 M4 -kortti- ja C220 M4- ja C240 M4 -räkkipalvelimet : UCS-tuoteperheen entistä järeämmät ja ketterämmät ratkaisut.

–   UCS Director Express for Big Data : Sovellus koko datakeskuksen pilvisovellushallintoon, mukaan lukien SAP HANA ja Hadoop.

Organisaatioiden toiminta nojaa yhä tiukemmin ja laajemmin entistä enemmän sovelluspohjaiseen, datakeskuksiin keskittyvään tietotekniikkaan. Tavoite on hyödyntää sitä yhä paremmin etsimällä ja hyödyntämällä tietoa uusin tavoin ja syvemmin. Cisco UCS on ratkaisu datakeskusten tehostamiseen ja parempaan hyödyntämiseen tietotekniikan tullessa yhä sovelluskeskeisemmäksi. Jo 36 500 asiakasta käyttää Ciscon UCS-järjestelmää. Tutkimuslaitos IDC:n raportin ” IDC Worldwide Quarterly Server Tracker, 2014 Q1, May 2014 ” mukaan Ciscon palvelinliikevaihto kasvoi vuositasolla 39 %, kun samalla ajanjaksolla top 5 -yhtiöiden yleinen trendi oli tasainen tai laskeva liikevaihto.

Lisätietoa englanniksi:

Alkuperäinen englanninkielinen tiedote: http://newsroom.cisco.com/press-release-content?type=webcontent&articleId=1484318

Written by kerttuvali

September 4th, 2014 at 1:11 pm

Posted in Cisco,Palvelimet