Toimistouutiset

Kerttu Vali, Pajamäenkatu 14, 48600 Kotka email: toimistouutiset@victoriamedia.fi

Archive for November, 2014

Dell esitteli palvelimen vaativimpaan suurteholaskentaan

without comments

a865b5de621f5fb3_400x400ar

Dell PowerEdge C4130

Suurteholaskentaan suunniteltu Dell PowerEdge C4130 tukee jopa neljää grafiikkakiihdytintä. Uutuus tarjoaa 33 prosenttia enemmän kiihdytystehoa kuin alan vastaavat ratkaisut, saavuttaen yhdellä palvelimella jopa yli 7,2 teraflopsia.

Dell rikkoo suurteholaskennan rajoja julkistamallaan PowerEdge C4130 -palvelimella. Vaativimmille työkuormille suunniteltu palvelin on osa Dellin lupausta tarjota asiakkaille käyttövalmiita suurteholaskennan ratkaisuja.

Nopea, saumaton ja luotettava tiedonsaanti ovat tänä päivänä yritysten tärkeimpiä kilpailuetuja. Dell tarjoaa näihin tarpeisiin vankkoja, skaalautuvia ja innovatiivisia suurteholaskennan ratkaisuja, jotka nopeuttavat tiedon jalostamista. Uusi PowerEdge C4130 -ratkaisu auttaa erityisesti suurteholaskentaa hyödyntäviä tutkimuslaitoksia sekä tietojenkäsittely-, teollisuus- ja rahoitusalan yrityksiä.

Kiihdyttimille optimoitu palvelin pienessä koossa

Dell PowerEdge C4130 tarjoaa äärimmäisen grafiikkapiiritiheyden 1U-korkeassa räkkipalvelimessa, joka on suunniteltu erityisesti suurteholaskentaan ja nopeuttamaan vaativimpia työkuormia .

PowerEdge C4130 on markkinoiden ainoa Intel® Xeon® E5-2600v3 -suorittimilla varustettu 1U-kokoinen palvelin jopa neljällä grafiikkapiirillä/kiihdyttimellä [1]. Grafiikkapiiri-/kiihdytintiheys on jopa 33 % suurempi kuin alan vastaavilla ratkaisuilla [2]. Niin suoritinta kuin U-räkkiyksikköä kohden PCIe-grafiikkapiirejä/-kiihdyttimiä on 400 % enemmän kuin muissa alan vertailukelpoisissa järjestelmissä [1]. PowerEdge C4130 saavuttaa yli 7,2 teraflopsia yhdellä 1U-palvelimella ja jopa 4,17 gigaflopsia wattia kohden [3]. Asiakkaat voivat näin optimoida suorituskyvyn tarpeen mukaan ja ratkaista perinteiseen konesaliin liittyvät tilan- ja energiankäyttörajoitukset.

Uusimmalla NVIDIA- ja Intel-teknologialla varustettu PowerEdge C4130 on saatavana viitenä eri kokoonpanona eri laskentatarpeisiin. Supertietokoneita vastaava ketteryys tuo datamassoja murskaaville tiedeorganisaatiolle sekä rahoitus- ja teollisuusyrityksille nopeampia tuloksia.

PowerEdge C4130 tukee kahta Intel® Xeon® E5-2600v3 -suoritinta, 16 DIMM-moduulin edestä DDR4-muistia ja kahta 1,8 tuuman SATA SSD -käynnistysasemaa. Neljällä 300W Intel® Xeon Phi™ -apusuorittimella tai NVIDIA Tesla -grafiikkapiirikiihdyttimellä varustettuna, PowerEdge C4130 mahdollistaa monimutkaisten ja intensiivistenkin työmäärien saumattoman laskennan.

Dell PowerEdge C4130 tulee saataville maailmanlaajuisesti 2.12.2014.

Written by kerttuvali

November 25th, 2014 at 10:07 am

Posted in DELL,Palvelimet

Lenovo panostaa myös isoon rautaan

without comments

-Supercomputing 2014 -messuilla esiteltiin maailman nopein kahden suoritinkannan palvelin

Tiedotusvälineille 20.11.2014

Hiljattain IBM:n palvelinliiketoimintoja ostanut Lenovo suuntaa tuotekehitystään yhä enemmän myös erittäin suuritehoiseen tietojenkäsittelyyn (high performance computing , HPC). Yhtiö esitteli Supercomputing 2014 -messuilla Yhdysvalloissa muun muassa maailman tehokkaimman kahden suoritinkannan palvelimen. Yhdessä Intelin kanssa kehitetyillä ennätyspalvelimilla voidaan rakentaa ennen näkemättömän tehokkaita konesaleja, joissa suorituskyky yhdistyy energiatehokkuuteen ja alhaisiin kokonaiskustannuksiin.

Lisäksi Lenovo esitteli ”peta cube” -teknologiademon, jossa kahden tavallisen palvelinräkin kokoisesta järjestelmästä saadaan irti peräti petaflopin (tuhat biljoonaa liukulukuoperaatiota sekunnissa) suorituskyky.

Lenovo kertoi myös avaavansa Stuttgartiin Saksaan supertietokoneisiin keskittyvän tuotekehitys- ja testauskeskuksen.

Aiheesta tarkemmin englanninkielisessä tiedotteessa osoitteessa  http://news.lenovo.com/article_display.cfm?article_id=1865 .

Written by kerttuvali

November 20th, 2014 at 5:34 pm

Posted in Lenovo

Gartner: Ricoh jälleen Magic Quadrantin johtajien neljänneksessä

without comments

Tokio 20.11.2014 – Gartner on sijoittanut Ricohin jälleen johtajien neljännekseen maailmanlaajuisten hallinnoitujen tulostus- ja sisältöpalveluiden arvioinnissaan “Magic Quadrant for Managed Print and Content Services Worldwide”*. Uusimman tunnustuksen myötä Ricohin sijoittui Gartnerin johtajaluokkaan jo viidettä peräkkäistä kertaa.

Tänä vuonna Gartnerin arviointi kattaa hallinnoitujen tulostuspalvelujen (Managed Print Services, MPS) lisäksi myös sisältöpalvelut (Managed Content Services, MCS). Gartnerin määritelmän mukaan nämä ovat liiketoimintaviestinnän optimointiin tähtääviä kokonaisratkaisuja, jotka koostuvat konsultoinnista, ohjelmistoratkaisuista ja kokonaisuuden toteutuksesta käyttöönottoineen. Gartnerin toteaa, että “Johtajien neljännekseen sijoittuvat yritykset tarjoavat MPS- ja MCS-palveluja laajalle asiakasryhmälle, myös suurimmille ja maantieteellisesti laajimmalle levinneille asiakkaille, joten niiden on kyettävä toimimaan todella globaalilla tasolla. Johtajilla on oltava tarvittavat kyvyt MPS- ja MCS-palvelujen tarjoamiseen nyt, mutta myös ymmärrystä ja resursseja valmistautua niiden toteuttamiseen tulevaisuudessa. Tyypillisesti johtajat täydentävät MPS-tarjontaansa laajalla valikoimalla muita asiakkaille lisäarvoa tuovia palveluita.”

Ricohin MDS (Managed Document Services) tukee asiakkaita asiakirjaympäristön optimoinnissa ja hallinnassa. Ensimmäisessä vaiheessa selvitetään, miten tieto – niin sähköinen kuin paperilla oleva – tulee asiakasorganisaatioon ja miten sitä siellä käsitellään. Ricoh tunnistaa tehottomat toimintamallit niin tiedon tallennuksessa, käsittelyssä kuin hallinnassakin ja laatii sitten strategian asiakkaan asiakirjaympäristön, -prosessien ja -laitteiden optimoimiseksi.

Ricohin palvelutiimi toteuttaa ratkaisun ja auttaa asiakasorganisaatiota uudistuksia seuraavien muutosten hallinnassa. Ricohin päätavoitteena on auttaa asiakkaita hyödyntämään hallussaan olevaa tietoa tehokkaammin: tarvittava tieto löytyy vaivattomasti, on oikeassa muodossa ja helposti käsiteltävissä, muokattavissa, jaettavissa ja uudelleen käytettävissä.

“Sijoittumisemme johtajaluokkaan myös tämän vuoden Magic Quadrantissa vahvistaa, että olemme onnistuneet strategisissa investoinneissamme, palvelun toteutustavassa ja yhä jatkuvassa palveluvalikoimamme laajentamisessa”, sanoo Yoshi Sasaki, General Manager, Business Services Center, Business Solutions Group, Ricoh Company, Ltd. “Olipa kyse asiakkaidemme tulostuksenhallinnasta, liiketoimintaprosessien kehittämisestä tai IT-ympäristön optimoinnista, pystymme tarjoamaan heille oikeat ratkaisut muuttuvan työelämän tarpeisiin.”

Tutustu Ricohin kasvavaan palveluvalikoimaan osoitteessa www.ricoh.com/services .

Magic Quadrant
Gartnerin Magic Quadrant jaottelee nopeasti kasvavien markkinoiden teknologiatoimittajat neljään luokkaan: johtajiin, visionääreihin, niche-toimijoihin ja haastajiin. Gartnerin Critical Capabilities -tutkimus paneutuu puolestaan tarkemmin toimittajien IT-tuotteiden ja -palvelujen laajuuteen ja asiakkaan tarpeidenmukaisuuteen.

Gartner ei suosittele tutkimusaineistossa käsiteltyjä toimittajia, tuotteita tai palveluja eikä myöskään kehota asiakkaita valitsemaan vain parhaita arviointeja saaneita toimittajia. Gartnerin julkaisemat tutkimustulokset perustuvat organisaation omaan tutkimustyöhön, eivätkä ne ole tieteellisiä väittämiä. Gartner ei vastaa tutkimustulosten sopivuudesta tiettyyn käyttötarkoitukseen.

*) Gartner, Inc., “Magic Quadrant for Managed Print and Content Services” Ken Weilersten, Elizabeth Kim ja Sharon McNee, 6.11. 2014.

Written by kerttuvali

November 20th, 2014 at 5:32 pm

Posted in Ricoh

Jolla Tablet: maailman ensimmäinen joukkorahoituksella ja yhteisön tuella toteutettava tablettiprojekti

without comments

3b0ddb66-64af-44a2-ae20-b04bae34aadb-main_image

Mobiililaitteita ja Sailfish OS -käyttöjärjestelmää kehittävä Jolla julkisti tänään Jolla Tablet -projektin Indiegogo-joukkorahoituspalvelun kautta. Projektin tavoitteena on kehittää uusi Jolla-tabletti yhdessä yhteisön kanssa.

Lähes vuosi Jolla-älypuhelimen lanseerauksesta Jolla-yhtiö lanseeraa tänään Jolla Tablet -projektin suositussa Indiegogo-palvelussa. Projektin tavoitteena on kehittää uusi Jolla-tuote, Jolla Tablet, joka hyödyntää itsenäistä Sailfish OS -mobiilikäyttöjärjestelmää. Kaikki Jolla-tuotteet on suunniteltu ja kehitetty Suomessa.

Jolla Tablet -projektin yhtenä keskeisenä tavoitteena on antaa Jollan kansainväliselle yhteisölle ja fanikunnalle mahdollisuus osallistua hankkeeseen alusta lähtien. Jolla työskentelee tiiviissä yhteistyössä yhteisönsä kanssa, ja osallistujilla on myös mahdollisuus tuoda oma panoksensa tuotekehitykseen. Jolla Tablet -projektin tavoitteena on tuoda Jollan oma tablettituote markkinoille vuoden 2015 toisella neljänneksellä.

Avoin käyttöjärjestelmä ja huipputehokas Intel-teknologia

Jolla Tablet tarjoaa erinomaiset ominaisuudet houkuttelevaan hintaan. Jolla Tablet hyödyntää itsenäistä ja intuitiivista Sailfish OS -käyttöjärjestelmää, joka on yhteensopiva Android-sovellusten kanssa. Jolla Tabletissa on 1,8 Ghz Quad Core Intel -prosessori, 2GB RAM-muistia, 32GB tallennustilaa, 7,85-tuuman (2048×1536) näyttö ja 5 megapikselin kamera. Jolla Tablet -projektiin voi osallistua Indiegogo-palvelun kautta, ja ensimmäiset asiakkaat saavat Jolla Tabletin hintaan 189 dollaria (n. 152 euroa, ei sisällä veroja).

“Vuosi ainutlaatuisen Jolla-älypuhelimen markkinoille tuomisen jälkeen julkistamme ylpeinä seuraavan merkittävän projektimme, Jolla Tabletin”, sanoo yksi Jollan perustajista, operatiivinen johtaja Marc Dillon. “Jollan itsenäinen ja avoin Sailfish OS -käyttöjärjestelmä toimii erinomaisesti suuremmilla näytöillä, ja olemme erittäin innoissamme Sailfish OS:n moniajokokemuksesta tablet-koossa. Jolla Tablet -projektissa yhteistyökumppanimme on Intel, jonka prosessorit tuovat tehokkuutta ja luotettavuutta.”

Sailfish OS: ainutlaatuinen moniajo, Android-yhteensopivuus ja yksityisyydensuoja

Jollan itsenäinen ja avoin käyttöjärjestelmä Sailfish OS on Jolla Tabletin sydän. Sailfish OS:ssä on markkinoiden parhaat moniajo-ominaisuudet, minkä ansiosta voit nähdä kaikki aktiiviset sovellukset kätevästi yhdessä näkymässä ja helposti siirtyä sovelluksesta toiseen. Sailfish OS:n luonnollisilla eleillä tabletin käyttäminen on nopeaa ja vaivatonta.

Jolla-älypuhelimen tavoin Jolla Tablet on Android-yhteensopiva. Voit käyttää siinä haluamiasi Android-sovelluksia, Sailfish OS:n omien sovellusten lisäksi. Sailfish OS:ssä on paljon ominaisuuksia, joilla voit tehdä kokemuksesta juuri itsesi näköisen. Lisäksi Jolla Tablet on rakennettu siten, että voit halutessasi asentaa siihen vaihtoehtoisen Android-käyttöjärjestelmän.

Yksityisyydensuoja on Jollalle tärkeää. Tämän vuoksi Sailfish OS on täysin itsenäinen käyttöjärjestelmä. Jollan arvoihin kuuluu, että emme koskaan myy tai anna asiakkaidemme luottamuksellisia tietoa eteenpäin. Sailfish OS:ssä ei ole takaportteja, joiden avulla kolmannet osapuolet voisivat seurata tekemisiäsi.

Jolla Tablet on nyt gogo!

Yhteisön tuki ja “DIT – Doing it Together” kuuluvat Jollan tapaan toimia. Tästä päivästä alkaen kaikilla on mahdollisuus osallistua Jolla Tablet -projektiin Indiegogo-joukkorahoituspalvelun kautta.

“Joukkorahoituskampanjoilla on pohjustettu lukuisia uskomattomia, inspiroivia, itsenäisiä tuotteita. Tämä ideologiamalli sopii Jollan toimintaan täydellisesti”, Marc Dillon jatkaa. “Meillä on laaja kansainvälisen yhteisön tuki. Haluamme antaa heille, ja kaikille muillekin, mahdollisuuden osallistua Jolla Tablet -projektiin sen alusta asti.”

Hinta ja saatavuus

Jolla Tablet Indiegogo -kampanja käynnistyi tänään. Ensimmäiset 1000 osallistujaa saavat Jolla-tabletin 189 dollarilla (n. 152 euroa, ei sisällä veroja).

Kampanja on voimassa seuraavissa maissa: EU-maat, Norja, Sveitsi, Yhdysvallat, Intia, Kiina, Hongkong ja Venäjä.

Jolla Tablet tulee markkinoille vuoden 2015 toisella neljänneksellä.

Written by kerttuvali

November 19th, 2014 at 1:10 pm

Fujitsu on Suomen laadukkain suuryritys

without comments

Helsinki 13.11.2014 – Fujitsu Finland Oy on voittanut suuryritysten sarjan Laatukeskuksen Recognised for Excellence -kisassa, jossa etsitään Suomen laadukkaimpia organisaatioita.

Kilpailun osallistujien toimintaa arvioidaan Euroopan laatupalkinnon perusteilla eli EFQM-mallilla (The European Foundation for Quality Management). Arviointialueita on yhdeksän, ja ne kattavat koko organisaation toiminnan tuloksineen. Arviointialueet kuvaavat, miten organisaatio toimii, miten se arvioi ja parantaa toimintaansa sekä mitä tuloksia se on saavuttanut.

Fujitsussa on erittäin vahva ja omaleimainen yrityskulttuuri, jonka pohjana ovat sisäistetyt arvot. Laadun kehittäminen on vaatinut tietoisia päätöksiä sekä määrätietoista tekemistä.

”Olemme jo yli 20 vuotta tehneet pitkäjänteistä laatutyötä koko organisaatiossamme. Omaksumamme Lean-ajattelu ohjaa meitä jatkuvasti pyrkimään parempaan ja tekemään asioita entistä fiksummin”, Fujitsun toimitusjohtaja Lasse Rautio toteaa.

Kilpailun arvioijien mukaan Fujitsun keskeisiä vahvuuksia ovat kyky osallistaa, valtuuttaa ja innostaa henkilöstöä, strategian jalkauttaminen, jatkuva kehittäminen, Lean-ajattelu, asiakaskeskeisyys, henkilöstöjohtaminen ja arvot.

Fujitsu on arvioinut omaa toimintaansa EFQM-mallilla vuodesta 2005 lähtien.

Written by kerttuvali

November 13th, 2014 at 6:04 pm

Posted in Fujitsu

Lenovolta jälleen vahva vuosineljännes

without comments

Kiinalaisen Lenovon tuloskunto jatkuu vahvana. Tilivuotensa toisessa neljänneksessä eli heinä-syyskuussa 2014 Lenovon liikevaihto kasvoi 7 prosenttia, liikevoitto 19 prosenttia ja yrityksen markkinaosuus PC:issä lähenteli jo 20 prosenttia.  Lenovon vahvin alue on yhä kannettavat tietokoneet, joista syntyi 52 prosenttia liikevaihdosta.

Yhteensä vuosineljänneksen aikana Lenovo myi 35,6 miljoonaa PC:tä, läppäriä, tablettia ja älypuhelinta eli noin viisi laitetta joka sekunti. Jopa pöytäkoneissa Lenovon myynti kasvoi 6,4 prosenttia, kun maailmanlaajuisesti pöytäkoneiden markkinat kutistuivat 2,3 prosenttia.

Kuluttajalaitteiden ja PC-markkinoiden lisäksi palvelimet vetävät, sillä Enterprise-osasto kasvatti laitetoimituksiaan jopa 35 prosenttia viime vuoden vastaavaan ajanjaksoon verrattuna. IBM:lta vastikään ostetun x86-liiketoiminnan myötä  Lenovo odottaa vahvistavansa edelleen asemaansa myös palvelinmarkkinoilla.

“Suomessa Lenovo vahvisti kakkossijaansa PC-markkinoilla  ja bisnesläppäreissä saavutimme ensimmäistä kertaa jopa markkinoiden ykköspaikan. Voi siis sanoa, että strategiamme toimii ja haemme yhä parempaa osuutta laitemarkkinoista. Tulevaisuudessa odotan palvelin- ja tallennuspuolen jatkavan samaa kasvu-uraa ja uusien monikäyttölaitteiden nostavan suosiotaan myös meillä”, Lenovon Suomen maajohtaja Timo Toukola kertoo.

Tarkempaa tietoa Lenovon toisen vuosineljänneksen tuloksesta saa englanninkielisestä tiedotteesta osoitteesta  http://news.lenovo.com/article_display.cfm?article_id=1861

Written by kerttuvali

November 6th, 2014 at 4:46 pm

Posted in Lenovo