Toimistouutiset

Kerttu Vali, Pajamäenkatu 14, 48600 Kotka email: toimistouutiset@victoriamedia.fi

Archive for December, 2014

Valtori ja Lenovo allekirjoittivat sopimuksen valtionhallinnon päätelaitteiden toimituksesta

without comments

Valtion tieto- ja viestintätekniikkakeskus Valtori on kilpailuttanut Hanselin puitesopimukseen perustuvan päätelaitteiden hankinnan. Kilpailutuksen voitti Lenovo. Sopimus on pituudeltaan yhden vuoden mittainen ja se sisältää yhden optiovuoden.

Kilpailutuksessa kilpailutettiin valtionhallinnon organisaatioiden käyttöön viisi erilaista työasemamallia (taulu, hybridi, 2 kannettavaa, 1 pöytätietokone), kaksi ulkoista näyttömallia sekä tarvikkeet ja palveluita.

Kilpailutuksessa olivat osallisina Valtori, Liikennevirasto, Elintarviketurvallisuusvirasto Evira, Metsäntutkimuslaitos Metla, Riista- ja kalatalouden tutkimuslaitos RKTL, Maa- ja elintarviketalouden tutkimuskeskus MTT, Turvallisuus- ja kemikaalivirasto Tukes sekä opetus- ja kulttuuriministeriö.

Uuden sopimuksen mukaisia päätelaitteita on mahdollista saada Valtorin kautta tammikuun lopulta 2015 alkaen. Tilauksia voi tehdä jo joulukuussa 2014.

Written by kerttuvali

December 16th, 2014 at 12:20 pm

Posted in Lenovo,VALTOR

Jolla päätti menestyksekkään Jolla Tablet -joukkorahoituskampanjan ja B-rahoituskierroksensa

without comments

34ed11ba-faf1-4c08-ba75-bd4b68952396-main_image

Mobiililaitteita ja Sailfish OS -käyttöjärjestelmää kehittävä Jolla julkisti tänään Jolla Tablet -joukkorahoituskampanjan ja B-rahoituskierroksen tulokset.

Jolla Tablet -joukkorahoituskampanja Indiegogo-palvelussa päättyi tämän viikon keskiviikkona. Ensimmäinen Jolla Tablet -projektin vaihe, kolmen viikon kansainvälinen kampanja, oli menestyksekäs alusta loppuun.

Kampanjan alkuperäinen tavoite 380 000 dollaria saavutettiin noin kahdessa tunnissa. Kokonaisuudessaan 21 päivän kampanja keräsi 1,82 miljoonaa dollaria ja yli 13 000 osallistujaa eri puolilta maailmaa.

Jolla Tablet -joukkorahoituskampanja on kaikkien aikojen kolmanneksi suurin teknologiakampanja Yhdysvaltojen ulkopuolella. Indiegogon kokonaislistauksessa Jollan kampanja oli 11. paras kampanja kautta sen historian.

”Fanien ja seuraajien osallistaminen joukkorahoituskampanjan avulla on täydellinen tapa julkaista uusi tuote, ja samalla testata kysyntää”, Jollan hallituksen puheenjohtaja Antti Saarnio sanoo. ”Olemme erittäin tyytyväisiä lopputulokseen ja kiitollisia näin suuresta osallistujamäärästä. Jollalla on vahva kansainvälinen yhteisö, joka uskoo meihin. Tämä kampanja on tästä selkeä todiste.”

B-rahoituskierros päätöksessä

Jolla Tablet -kampanjan päättymisen lisäksi Jolla päätti vastikään myös B-rahoituskierroksensa. Kierroksen jälkeen Jollalla on yhteensä 34 miljoonaa euroa rahoitusta.

”Vaikka tämä on merkittävä rahoitusmäärä start-up-yritykselle, se on silti vähän huomioiden Jollan laajemmat suunnitelmat mobiilikäyttöjärjestelmissä. Hieman yli 100 henkilön tiimimme on toteuttanut maailmanluokan käyttöjärjestelmän hyvin lyhyessä ajassa ja vähillä resursseilla. Monet suuremmat toimijat ovat yrittäneet tehdä vastaavaa viisinkertaisilla resursseilla. Sailfish OS on nyt valmis entistä laajempaan kansainväliseen levitykseen ja etsimme oikeita kumppaneita viemään Sailfish OS -agendaa eteenpäin.”

Jolla etsii kumppaneita erityisesti digitaalisen sisällöntuotannon ja sähköisen kaupankäynnin aloilta. Monilla markkinoilla yli puolet sähköisen kaupankäynnin liikevaihdosta tulee jo nyt mobiilista ja lähitulevaisuudessa 2/3 mobiililiiketoiminnan liikevaihdosta tulee mobiilikaupankäynnistä. Googlen ekosysteemiä ei ole suunniteltu sähköisen kaupankäynnin kumppanuuksille, eikä sitä ole helppo siihen valjastaa.

”Tässä on Jolla tulevaisuuden mahdollisuus: mobiilimaailman siirtyessä sovelluskeskeisestä vaiheesta kaupankäynnin vaiheeseen, Jolla voi tarjota parhaimman käyttäjäkokemuksen kuluttajille. Toivotamme operaattoreiden ja laitevalmistajien lisäksi kaikki digitaalisen sisällön ja sähköisen kaupankäynnin tekijät mukaan rakentamaan Sailfish OS -agendaa kanssamme.”

Jolla keskittyy ohjelmistokehitykseen

Jollan jatkuvana tavoitteena on rakentaa lisensointikumppanuuksia teollisuuden avaintoimijoiden kanssa. Yhtiö kehittää edelleen omia lippulaivatuotteita, mutta ei näe itseään varsinaisesti laitevalmistajana.

”Monet ihmiset, erityisesti Suomessa, näkevät Jollan vain laitevalmistajana vaikka 90% toiminnastamme on Sailfish OS:n ohjelmistokehitystä”, Antti Saarnio jatkaa. ”Maailmassa on paljon suuria laitevalmistajia ja me annamme heidän keskittyä laitebisnekseen. Jollan ydin on nyt ja tulevaisuudessa ohjelmistokehityksessä.”

Written by kerttuvali

December 11th, 2014 at 5:11 pm

EPSON: Kompakti ja monipuolinen laatuskanneri kätevillä toiminnoilla

without comments

print_GcvgMYmIa5

Skannaa, tallenna ja jaa kuvat ja asiakirjat uudella tyylikkäällä Perfection V39-skannerilla. Tämä 4 800 dpi:n työpöytäskanneri istuu hyvin työpöydälle kotiin tai toimistoon ja se sisältää monia helppokäyttöisiä toimintoja, joiden avulla saat laadukkaita tuloksia nopeasti. Integroidun telineen avulla skanneria voi käyttää pystyasennossa, mikä säästää pöytätilaa.

V39-skannerin tyylikkään ja pienikokoisen muotoilun ansiosta se ei vie kovin paljoa arvokasta pöytätilaa. Sisäinen teline mahdollistaa vaivattoman vaihtamisen vaaka- ja pystyasennon välillä, eikä ylimääräistä pöytätilaa tarvita erillistä telinettä varten. V39-skannerin virransyöttö ja kytkentä tapahtuu yhden Micro-USB-liitännän kautta, joten verkkovirtasovitinta tai muita sotkuisia johtoja ei tarvita ja työtila pysyy siistinä.

Täysin irrotettavan kannen ansiosta V39 on ihanteellinen paksujen kirjojen, valokuva-albumien ja muiden nidottujen tuotteiden pikaskannaukseen. A4-kokoa suurempia valokuvia ja asiakirjoja voi skannata älykkäällä Scan ‘n’ Stitch -ohjelmistolla. Alkuperäinen asiakirja, esimerkiksi suuri panoraamakuva tai asiakirja, tarvitsee vain skannata A4-kokoisina osina, minkä jälkeen kuvat voi kääntää ja kohdistaa asianmukaisesti ohjelmiston avulla ja liittää osat lopulta saumattomaksi kokonaisuudeksi.

Muokattuja kuvia ja asiakirjoja voi helposti tallentaa ja jakaa V39-skannerin avulla suoraan pilvitallennuspalveluihin, kuten SugarSynciin ja Evernoteen. Tällöin kuvat ovat helposti käytettävissä internetin kautta. . Valokuvia on myös helppo jakaa perheen ja ystävien kanssa skannaamalla suoraan Facebookiin ja Picasaan.

Epson Europen tuotepäällikkö Lee Withers kertoo: ”Tämä uusi malli on ihanteellinen käyttäjille, jotka etsivät helppokäyttöistä, erittäin pienikokoista ja tyylikästä laatuskanneria, jossa on lisäetuna älykäs Scan ‘n’ Stitch -ohjelmisto. Sen lisäksi, että asiakirjoja ja valokuvia voi skannata kotona, yrityskäyttäjät voivat käyttää V39:ää pienten määrien skannaustöihin, kuten yritysasiakirjojen, kuvien ja henkilökorttien skannaamiseen.”

V39 on ihanteellinen valokuvien ja asiakirjojen laadukkaaseen ja nopeaan skannaukseen. ReadyScan LED -tekniikan ansiosta lämpenemisaikaa ei ole, joten skannauksen aloittamista ei tarvitse jäädä odottelemaan. Skannerissa on myös neljä pikakäynnistyspainiketta helppoa käyttöä varten. Asiakirjat voi skannata, kopioida ja jakaa tai muuttaa monen sivun hakukelpoisiksi PDF-tiedostoiksi[1] painikkeen painalluksella. Toistuvia skannaustöitä voi nopeuttaa määrittämällä mukautettuja skannaustöitä kaikille neljälle painikkeelle.

V39-skannerin kanssa yhteensopivalla Epson Easy Photo Fix -ohjelmistolla voi varmistaa, että kuvat näyttävät aina parhaalta mahdolliselta. Ohjelmisto parantaa kuvalaatua poistamalla pölyn, palauttamalla haalistuneet värit ja korjaamalla valotuksen. Skannerissa on myös tekstin- ja asiakirjanparannustoimintoja, jotka terävöittävät tekstiä, korostavat tai poistavat värejä ja poistavat ei-toivotun valuman kaksipuolisista asiakirjoista.

Perfection V39 tulee myyntiin helmikuussa 2015 hintaan 89,99 euroa.

Written by kerttuvali

December 3rd, 2014 at 10:54 am

Posted in Epson,Skannerit

Kaksi uutta ThinkServer-palvelinta pk-yritysten tarpeisiin

without comments

 

b2f15c20157d271a_800x800ar

Kaksi uutta ThinkServer-palvelinta pk-yritysten tarpeisiin – Lenovo

Lenovo julkistaa tänään kaksi uutta palvelinta ThinkServer-tuoteperheeseensä. Uutuudet ThinkServer RD350 ja ThinkServer RD450 on suunniteltu erityisesti pienten ja keskikokoisten yritysten palvelintarpeisiin. Tällaiset asiakkaat hakevat palvelimelta sopivaa tasapainoa suorituskyvyn, tallennuskapasiteetin, joustavuuden, luotettavuuden ja tietysti hinnan kanssa.

Uusista malleista RD350 on 1U-kokoinen, paremmin myös pieniin tiloihin sopiva peruspalvelin. RD450 puolestaan taas on hieman isompi ja ennen kaikkea laajennuskykyisempi edullinen palvelin tilanteisiin, joissa esimerkiksi tallennustilalle on jo perustasoa suurempia vaatimuksia.

Tarkempaa teknistä tietoa uusista ThinkServer-palvelimista on englanninkielisessä tiedotteessa osoitteessa

http://news.lenovo.com/news+releases/lenovo-announces-next-generation-thinkserver-systems-for-small-business.htm .

Molemmat uudet ThinkServer-palvelimet ovat saatavilla joulukuun aikana. Ohjehinta ilman arvonlisäveroa on ThinkServer RD350:lle 1349 € ja RD450:lle 1429 €.

Written by kerttuvali

December 2nd, 2014 at 4:27 pm

Posted in Lenovo,Palvelimet

Fujitsun uusi kassapääte mahtuu pienimpäänkin kioskiin

without comments

Helsinki 2.12.2014 – Fujitsun uusi modulaarinen kassapääte on pienikokoinen, joten se mahtuu tarvittaessa pienimpäänkin kioskiin ja soveltuu hyvin myös itsepalvelukassaksi.

TeamPoS 7000 S-Series -kassapäätteen voi asentaa myyntitiskin alle, jolloin pöytätilan voi käyttää järkevämmin esimerkiksi myytävien tavaroiden esittelyyn.

Uudet kassapäätteet valmistetaan Saksassa samassa tehtaassa kuin Fujitsun pc:t.

Kaikki TeamPoS 7000 -perheen laitteet – kassalaatikko ja näyttö mukaan lukien – voivat käyttää samaa tehonlähdettä, jolloin jaloissa pyörii vähemmän kaapeleita. Samalla asennuskulut ja sähkönkulutus pienenevät. Uuden, integroidun tehonlähteen 90 prosentin tehokkuus vähentää myös lämmön tuotantoa.

Kassapäätteessä käytetään Intelin neljännen sukupolven suorittimia. Viimeisin Active Management Technology -hallintaohjelmisto pitää kokonaiskäyttökustannukset alhaalla ja auttaa parantamaan laitteiden käytettävyyttä. Kassapäätteen lisäksi Fujitsu tuo markkinoille siihen sopivan D75-kosketusnäytön.

TeamPoS 7000 S-Series -kassapääte ja D75-näyttö ovat saatavissa tammikuusta 2015 alkaen.

Written by kerttuvali

December 2nd, 2014 at 4:16 pm

Posted in Fujitsu