Toimistouutiset

Kerttu Vali, Pajamäenkatu 14, 48600 Kotka email: toimistouutiset@victoriamedia.fi

Archive for September, 2015

Samsung esittelee 950 PRO:n – ammattilaistason suorituskykyä kaikille

without comments

kuugj9rxeprcl2pddeao

Espoo, 24. syyskuuta, 2015 – Samsung esittelee uuden 950 PRO:n, SSD-aseman (Solid State Drive), joka on suunniteltu vastaamaan koti- ja yrityskäyttäjien tallennustarpeisiin. Se tarjoaa suorituskykyharppauksen kompakteihin kannettaviin ja järeisiin pöytäkoneisiin. Samsung 950 PRO on ensimmäinen kuluttajakäyttöön suunnattu SSD-asema, joka käyttää NVMe (Non-Volatile Memory express) M.2 -protokollaa ja V-NAND-muistitekniikkaa (vertical NAND). Samsung 950 PRO:ssa on myös tuki PCI-E 3.0 (x4) -väylälle (Peripheral Component Interconnect Express).

NVMe on ensimmäinen SSD:lle optimoitu protokolla ja se merkittävästi parantaa Samsung 950 PRO:n suorituskykyä ja vähentää virrankulutusta. SSD-asema on ideaali käyttäjille, jotka tarvitsevat nopeampaa suorituskykyä, lyhyempiä latausaikoja ja akkukestoa. Kompakti tallennusratkaisu tarjoaa vertaansa vailla olevan suorituskykypäivityksen ja se on M.2 PCIe -liitäntänsä ansiosta varma valinta myös tulevaisuutta silmällä pitäen.

PCI-E 3 (x4) ja NVMe-protokolla tarjoavat moninkertaisen suorituskyvyn SATA-väylään (Serial Advanced Technology Attachment) verrattuna. Raskaat ohjelmat, jotka hyötyvät korkeista IOPS-lukemista (Input / output operations per second) saavat jopa nelinkertaisin suorituskykyparannuksen perinteiseen SATA-SSD-asemaan verrattuna.

Samsung 950 PRO tulee myyntiin kokoluokissa 512 GB ja 256 GB. 512 gigatavun maksimi lukunopeus on peräti 2500 Mt/s ja kirjoitusnopeus 1500 Mt/s. Aseman satunnaislukunopeus on 300000 IOPS ja sattunnaiskirjoitusnopeus on 100000 IOPS. Uutuusmalleissa käytetään toisen sukupolven 128 gigabitin MLC V-NAND -piirejä ja UBX-SSD-ohjainta.

950 PRO -mallistossa on 256-bittinen AES Full Disc Encryption -salaus ja toimintalämpötila on 0-70 celiciusastetta. Asemissa on rajoitettu viiden vuoden takuu, 512 GB (400 TBW) ja 256 GB (200 TBW). 950 PRO tulee Suomessa myyntiin lokakuun puolivälissä.

Suositushinnat:

512 GB: 399 euroa

256 GB: 199 euroa

Written by kerttuvali

September 24th, 2015 at 12:09 pm

Posted in Samsung

Todellisuutta aidosti heijastava tulostus on täällä – Ammattilaisten valokuva- ja vedostustulostimilla markkinoiden täsmällisin värintoisto

without comments

wrrnxkaod6kcwiszlri7

14. syyskuuta 2015 –Epson julkistaa SC-P-tuotesarjaan neljä uutta taidekuva- ja vedostus­markkinoille tarkoitettua ammattilaisten valokuva­tulostinta. Laajan värispektrin toistavat mallit sisältävät joko kahdeksan tai kymmenen värin mustesarjan. Lisäksi niissä on Epson TFP PrecisionCore ‑tulostuspää, joka tuottaa ammatti­tasoisia, virheettömiä ja kestäviä lopputuloksia. Edistyksellinen tekniikka ja lukuisat helppo­käyttöiset ominaisuudet vastaavat siitä, että käyttäjät saavat parhaan mahdollisen työkalun kaikkiin tulostus- ja vedostustarpeisiinsa.

Sekä kahdeksan että kymmenen värin mallit (SC-P9000, SC-P7000, SC-P8000 ja SC-P6000) soveltuvat erinomaisesti ammattitasoisten valokuvien ja taidekuvien tuotantoon. Tulostimien ABW (Advanced Black and White) ‑tila mahdollistaa, että lopputulosten värit ovat sävykkäitä ja kirkkaita. Mustat ovat voimakkaita ja syviä ja valkoiset puolestaan raikkaan puhtaita.

Epson Europen vanhempi tuotepäällikkö Marco van Niekerk kuvailee tuotteita näin: ”Epsonin ylivertainen teknologia ja osaaminen ovat aina auttaneet valmistamaan tulostimia, jotka ylittävät asiakkaiden odotukset. Uusi mallisto ei ole poikkeus. PrecisionCore -tekniikan ansiosta asiakkaat voivat luottaa siihen, että lopputulosten laatu ja tarkkuus säilyvät samanlaisina myös ajan kuluessa.”

Kahdeksan värin UltraChrome HD ‑pigmenttimustesarjaa käyttävien SC-P8000- ja SC-P6000-mallien tulosteissa on erittäin hyvä säilyvyys ja laaja värintoistoalue. Lisäksi musta ja valkoinen voidaan toistaa neutraaleina tai sävytettyinä. Ammattimaisten valokuvien ja taidekuvien tulostukseen soveltuvat laitteet ovat erityisen taitavia toistamaan ihon värisävyt luonnollisina käytettäessä Matte-papereita.

SC-P9000 ja SC-P7000 ovat puolestaanpäteviä vedostuslaitteita. Epsonin vankkaa perinnettä näillä markkinoilla jatkavat mallit tuottavat äärimmäisen tarkkoja tulosteita ja värejä, jotka säilyvät samoina koko painoksessa.Kymmenen värin UltraChrome HDX ‑mustesarjaa käyttävien laitteiden tarkat tulokset selittää laaja värintoistoalue: 98 prosenttia Pantone-värikartasta3. Valinnaisella violetilla musteella värintoistoaluetta voidaan laajentaa 99 prosenttiin Pantone-värikartasta[1], mikä tarkoittaa värintoistoltaan markkinoiden tarkimpia laitteita[2].

Värimaailman johdonmukaisuutta vahvistaa entisestään kaikkien mallien mukana tuleva Epsonin värikalibrointiapuohjelma, jolla saadaan aikaan parhaat lopputulokset ilman kalliita lisävarusteita. Automatisoitua värienhallintaa varten on saatavana ILS30 SpectroProofer ‑järjestelmä, jonka avulla värien mittaus sujuu nopeasti ja tarkasti.

Mallit soveltuvat erinomaisesti pitkiin painoksiin, sillä kaikissa on riittoisat mustepatruunat. Vähäinen virrankulutus auttaa säästämään energiakuluissa. Ylivertaisen valonkestävyyden ansiosta tulosteet ovat parhaimmillaan vielä pitkään tulostuksen jälkeen. Itse asiassa Premium Glossy Photo Paper ‑paperille tehdyt tulosteet säilyvät jopa 60 vuotta[3].

SC-P6000, SC-P7000, SC-P8000 ja SC-P9000 tulevat saataville 1. marraskuuta 2015.

Tärkeimmät ominaisuudet

SC-P600024″ SC-P800044″ SC-P700024″ SC-P7000V24″ SC-P900044″ SC-P9000V44″
10 pigmenttivärin UltraChrome HDX ‑mustesarja ml. erittäin vaalea musta ml. valin­nainen violetti ml. erittäin vaalea musta ml. valin­nai­nen violetti
8 pigmenttivärin UltraChrome HD ‑mustesarja (ml. erittäin vaalea musta)
Värintoistoalue: 99 % Pantone-värikartasta2
Värintoistoalue: 98 % Pantone-värikartasta2
Värintoistolla Pantone-hyväksyntä2
Syvät mustan sävyt
Suuret 350 ja 700 ml:n vaihtomustepatruunat
Musteen valonkestävyys: 60–70 vuotta PGPP-paperilla3
Tulostusmateriaalien ja patruunoiden helppo käsittely tulostimen edestä
Ohjaimella varustettu telarulla: mahdollisuus käyttää hylsytöntä tulostusmateriaalia
Laaja tuki erilisille tulostusmateriaaleille
Kilpailukykyiset tulostusnopeudet
320 Gt kiintolevytilaa
USB 2.0 ‑yhteensopiva
Ethernet-tuki: 1 Gbit/s
ENERGY STAR 2.0 ‑hyväksyntä
Valinnaisvarusteena ILS30 SpectroProofer ‑järjestelmä
Automaattisen puhdistuksen automaattinen ajastus- ja ohjaustoiminto (ATC)

[1] SC-P7000 ja SC-P9000 – PANTONE® on Pantone LLC:n omaisuutta. PANTONE FORMULA GUIDE Solid Coated ‑värikartan peitto 99 % tai 98 % käytettäessä Epson Proofing Paper White Semimatte ‑paperia, Epson-tulostinohjainta ja tarkkuutta 2 880 x 1 440 dpi. PANTONE-värikartan peitto voi vaihdella, jos tulostuksessa käytetään kolmannen osapuolen rasterikuvaprosessoria.

[2] SC-P7000V- ja SC-P9000V-mallien 99-prosenttinen Pantone-värintoisto on tarkin verrattaessa muihin kesäkuussa 2015 saatavana olleisiin mustesuihkutekniikkaa käyttäviin suurkoon tulostimiin ja vedostuslaitteisiin, joissa käytetään enintään kymmentä väriä.

[3]Aika-arvio perustuu mittausstandardiin JEITA CP‐3901A ja seuraaviin parametreihin:

ØGlossy Paper ‑paperi (A4-koko)

ØLämpötila: 23 °C

ØKosteus: 50 %

Written by kerttuvali

September 14th, 2015 at 3:27 pm

LG LANSEERAA G PAD II 10.1 -TABLETIN

without comments

fzbfx1fnicjzutvprwit

– Tyylikäs muotoilu, terävä näyttö, hyvä akunkesto ja tehokkaat toiminnot takaavat erittäin korkeatasoisen multimediakokemuksen.

Helsinki, 2. syyskuuta 2015 – LG esittelee Berliinin IFA 2015 -messuilla G Pad -sarjan toistaiseksi edistyksellisimmän tablettimallin. 4G-yhteydellä varustettu LG G Pad II 10.1 yhdistää hyvän suorituskyvyn edulliseen hintaan ja tarjoaa näin varteenotettavan vaihtoehdon kuluttajille, jotka kaipaavat tabletiltaan suurta näyttöä ja hyvää akunkestoa.

Uudessa tabletissa on enemmän toimintoja kuin sarjan aiemmin julkaistuissa malleissa. Siinä on terävä näyttö 16:10-kuvasuhteella ja WUXGA-tarkkuus (1920 x 1200), joka sopii niin videoiden katseluun kuin verkossa surffailuun. Nopea, neljäytiminen Qualcomm Snapdragon 800 -prosessori takaa laadukkaan suorituskyvyn ja käyttäjäkokemuksen. Lisäksi G Pad II 10.1 -tabletin akkukapasiteetti on tuoteluokan suurimpia (7 400 mAh), mikä mahdollistaa monen tunnin käytön.

– LG G Pad II 10.1 on kehitetty käyttäjiltä saadun palautteen pohjalta, ja se on optimoitu multimediakäyttöön, sanoo Kristoffer Ejebro, LG Electronicsin mobiilituotteiden Pohjoismaiden tuoteasiantuntija. – Kuluttajat toivoivat edullista tablettia, jossa on suuri näyttö, tehokas akku ja hyvä suorituskyky. LG G Pad II 10.1 on suunniteltu vastaamaan näihin odotuksiin.

Tyylikkään G Pad II 10.1 -tabletin takaosassa on punaruskea, metallinhohtoinen pinnoite ja kokoluokassaan markkinoiden ohuimmat näytön reunukset. Tämän ansiosta laitteen ulkomitat ovat pienemmät kuin kilpailijoiden laitteissa, minkä lisäksi tabletti on myös on kompaktimpi ja helpompi käsitellä. Lisäksi korkearesoluutioinen 10,1 tuuman näyttö tarjoaa miellyttävän katseluelämyksen.

Älykkäitä toimintoja
Tutkimukset ovat osoittaneet, että sinisen valon, väsymyksen ja näön sumentumisen välillä on yhteys. Siksi LG on tuonut tablettiin Reader Mode -toiminnon, joka vähentää näytön sinistä valoa, jotta esimerkiksi e-kirjojen lukeminen sujuu mukavammin. Dual Window -toiminto puolestaan mahdollistaa näytön jakamiseen kahteen ruutuun, jolloin voidaan käyttää kahta sovellusta yhtä aikaa. QuickMemo+-toiminnon avulla käyttäjä voi ottaa näytöstä kuvakaappauksia sekä tallentaa, luoda ja jakaa muistiinpanoja minkä tahansa kuvan pohjalta avaamatta toista sovellusta. LG G Pad II 10.1 -tablettiin on esiasennettu Microsoft Office for Android Tablet -ohjelmistopaketti. Lisäksi tabletin mukana tarjotaan 100 gigatavua ilmaista OneDrive-pilvitallennustilaa jopa kahden vuoden ajaksi.

Hinta ja saatavuus
G Pad II 10.1 -tablettia odotetaan Suomeen vuoden viimeisellä neljänneksellä. Lisätietoja hinnasta ja saatavuudesta kerrotaan lähempänä lanseerausta. IFA 2015 -messuilla 4.–9.9. vierailevat voivat tutustua G Pad II 10.1:een Messe Berlin -alueella hallissa 18.

Tekniset tiedot*:

 • Prosessori: 2,26 GHz Quad-Core Qualcomm Snapdragon 800
 • Näyttö: 10,1 tuuman WUXGA (1920 x 1200 / 224 ppi)
 • Käyttöjärjestelmä: Android 5.1.1 Lollipop
 • Muisti: 16 GB eMMC ROM -muistia/ 2 GB RAM-muistia / microSD-muistikorttipaikka
 • Kamera: Takakamera 5 MP / Etukamera 2 MP
 • Akku: 7 400 mAh
 • Koko: 254,3 x 161,1 x 7,8 mm
 • Paino: 489 g
 • Yhteydet: 4G LTE Cat. 4 / Wi-Fi 802.11 a/b/g/n/ac / A-GPS / USB 2.0
 • Väri: Brilliant Bronze
 • Muuta: Reader Mode / Dual Window / QuickMemo+ / KnockON /KnockCode

* Tiedot voivat vaihdella eri maiden välillä ja ne voivat myös muuttua ilman ennakkoilmoitusta.

Written by kerttuvali

September 2nd, 2015 at 3:42 pm

Työntekijä hukkaa yhden työviikon vuodessa IT-ongelmien vuoksi

without comments

qgharypj2rrfaxw1d9ou

Monissa toimistoissa käytetään tulostamiseen yhteistä tulostinta, joka sijaitsee jossain käytävällä. Tulostimelle kuluu aikaa kävellä ja tulostimen kohdalla notkuminen on yleistä. Toinen monelle varmasti tuttu tilanne on muutaman minuutin kuluttua alkava asiakaspalaveri ja osallistujille pitäisi vielä saada esitys tulostettua ja tulostin ei toimi.

Epsonin teettämän tutkimuksen mukaan yli puolta kyselyyn vastanneista työntekijöistä turhautti eniten tulostimien huollosta ja tulostinjonoista aiheutuva odotus. Tutkimukseen osallistui 1 250 keskikokoista ja suurta yritystä Britanniasta, Ranskasta, Saksasta, Italiasta ja Espanjasta.

Tulostinhäiriöt työntekijöiden yleisimpiä IT-ongelmia

Tulostamisen kuuluu olla nopeaa ja hoitua jouhevasti muuta työtä häiritsemättä. Tulostimien ja muiden IT-järjestelmien toimimattomuus aiheuttaa huoltokustannuksia, ajanhukkaa, turhautumista ja sitä myöten lisäkustannuksia yrityksille.

Epsonin tilaaman tutkimuksen mukaan yritykset menettävät tuottavuudessa keskimäärin yhden työviikon verran vuodessa yhtä työntekijää kohti IT-järjestelmien ja -laitteistojen seisokkiaikojen vuoksi. Tästä kakusta menee merkittävä osa tulostinhäiriöiden piikkiin.

Epson on panostanut tulostimissaan siihen, että ne ovat heti tulostusvalmiita. Perinteisen lasertulostimen lämpenemiseen toimintakuntoon voi mennä yllättävänkin pitkä aika. Epsonin mustesuihkutulostimien ei tarvitse lämmittää mustetta tulostusta varten, joten ne ovat silmänräpäyksessä toimintavalmiina.

Pitkäjänteisyys kunniaan

Tulostinongelmien ratkaisussa avainasemassa on pitkäjänteinen suunnittelu. Tällöin kustannukset ovat helpommin arvioitavissa ja kauaskantoisella suunnittelulla ehkäistään myös odottamattomia työkatkoja.

Epsonilla on tarjolla tulostinratkaisu, joka tukee pitkäjänteistä toimintaa: RIPS (Replaceable Ink Package System) -teknologiaa hyödyntävät tulostimet. RIPS-tulostimet toimivat yhdellä mustelatauksella jopa useita vuosia ja ne kykenevät tulostamaan jopa 75 000 sivua ilman, että mustetta tarvitsee lisätä. Lisäksi varmatoiminen mustesuihkutulostin kuluttaa vähemmän energiaa, on nopeampi ja vähentää tarvetta tukipalveluille.

Pitkäkestoisia ja vaihdettavia mustesäiliötä käyttävät tulostimet ovat myös ympäristöystävällinen ratkaisu. Jätettä syntyy merkittävästi vähemmän ja kuljetuskuormitus on pienempi. Tilaakin voidaan hyödyntää järkevämmin, kun varalaserkasetteja tai muita vaihdettavia osia ei tarvitse pitää toimistolla varastoja tukkimassa.

Keskittäminen vaatii harkintaa

Tulostintoiminnot on usein keskitetty monien työntekijöiden kesken. Ei toki ole mielekästä, että jokaisella työntekijällä on oma tulostin, mutta liian tehokkaalla keskittämisellä on myös huonot puolensa. Jos monen työt ovat yhden tulostimen varassa ja tulostimeen tulee jokin häiriö, koko osaston hommat seisovat. Mikäli kaikki työntekijät ovat yhden tulostuspisteen varassa, tilapäisesti toisen tulostimen käyttö on hankalaa.

Hajauttamalla tulostuspisteitä hieman saadaan toimintavarmempi järjestelmä. Epsonin RIPS-tulostimet sopivat tähän tarkoitukseen hyvin, sillä tulostimet eivät vaadi jatkuvaa ylläpitoa ja ne ovat varmatoimisia. Näin ollen tulostimia ei tarvitse olla koko ajan korjaamassa, koska tulostin toimii jopa vuosia ilman, että tarvitsee tehdä muuta kuin lisätä paperia silloin tällöin. Kun tulostimia on useampia, ei synny tulostusjonoja, jotka tutkimuksen mukaan mielletään turhauttaviksi. RIPS-tulostimet sopivat myös hankintahintansa puolesta hyvin hajautettuun ratkaisuun.

Written by kerttuvali

September 2nd, 2015 at 8:30 am

Posted in Epson