Toimistouutiset

Kerttu Vali, Pajamäenkatu 14, 48600 Kotka email: toimistouutiset@victoriamedia.fi

Archive for October, 2015

Samsung Galaxy View – kaikkien aikojen suurin Samsung-tabletti

without comments

tiedotekuva

Espoo 29. lokakuuta – Samsung esittelee täysin uudenlaisen tabletin, Samsung Galaxy Viewn. Kyseessä on markkinoiden suurin kosketusnäytöllinen Android-tabletti. Suuri näyttö ja riittoisa akkukesto tekevät siitä täydellisen suoratoistosisällöstä nauttimiseen.

– Pyrimme jatkuvasti tarjoamaan asiakkaillemme uusia kokemuksia uudenlaisten tuotteiden muodossa. Galaxy Viewn suunnittelutyön aikana tutkittiin, miten nuoret käyttäjät kuluttavat viihdettä mobiililaitteiltaan. Tuloksena syntyi täysin uudenlainen tuote, joka on suunniteltu erityisesti liikkuvan kuvan ja suoratoistoviihteen nauttimiseen, sanoo Samsungin IM myyntipäällikkö Antti Holopainen.

TV 2.0 – Tabletti, jolla on TV:n parhaat puolet

Galaxy View on suunnattu ihmisille, jotka eivät katso televisiota perinteisellä tavalla. Se on ihanteellinen ihmisille, joille tv:n katselu ei ole sidottu yhteen paikkaan. Galaxy Viewn avulla tv-katselukokemus kulkee kotona kätevästi huoneesta toiseen ja vaikka mukaan matkalle. Takakuoreen integroidun jalan ansiosta tabletin voi pystyttää vaikkapa keittiötasolle. Galaxy View on täydellinen viihdelaite auton takapenkille ja ihanteellinen mökki-tv.

– Tiedämme, että suomalaiset haluavat suoratoistaa elokuvia, sarjoja ja musiikkia entistä enemmän. Samsungin Techonomic-kuluttajatutkimuksen mukaan maksullisten suoratoistopalveluiden käyttö on Euroopassa kasvanut 400 prosenttia vuodesta 2014. Galaxy View sopii erinomaisesti juuri suoratoistopalveluiden aktiivikäyttäjille, jatkaa Holopainen.

Luotu viihdyttämään

Galaxy Viewn näyttö on optimoitu liikkuvan kuvan katsomiseen. Tästä osoituksena ovat muun muassa 18,4 tuuman näyttö sekä räätälöity aloitusnäyttö, jolta pääsee nopeasti kaikkiin suosituimpiin suoratoistopalveluihin. Laitteen suunnittelussa keskityttiin erityisesti siihen, että laite pystyy tarjoamaan aina mahdollisimman hyvän viihdekokemuksen käyttötavasta ja -paikasta riippumatta. Esimerkillisenä osoituksena tästä ovat laitteen stereo-kaiuttimet, jotka ovat todella tablettilaitteeksi poikkeukselliset. Lisäksi Galaxy Viewssä on riittoisa akku, joka tarjoaa peräti 8 tuntia videonkatselua yhdellä latauskerralla.

Tekniset tiedot: 

Galaxy S Viewssä on 18.4 tuuman FullHD-näyttö (1920 x 1080), 1.6 Ghz:n Octa-core-suoritin ja Android 5.1 (Lollipop) -käyttöjärjestelmä. Laitteessa on 32 GB sisäinen tallennustila, MicroSD-tuki (128 GB asti), 2.1 megapikselin etukamera ja 5700 mAh:n akku. Yhteysominaisuuksiin lukeutuvat: 802.11 a/b/g/n/ac 2.4G+5GHz, VHT80,Wi-Fi Direct ja Bluetooth®4.1.

Samsung Galaxy View ehtii joulumyyntiin ja suositushinnat Wifi- ja LTE-malleille ovat:

Galaxy View Wifi: 749 euroa
Galaxy View LTE: 849 euroa

Written by kerttuvali

October 29th, 2015 at 11:14 am

IBM valjastaa strukturoimattoman datan yritysten käyttöön

without comments

pyc7w4qk9mzj8u6jmps0

Helsinki, Suomi – 28.10.2015: Las Vegasissa meneillään olevassa IBM Insight 2015 -tapahtumassa IBM esitteli uusia analytiikkaratkaisuja sekä kognitiivisen tietojenkäsittelyn ratkaisuja, jotka nopeuttavat ja tehostavat datan hyödyntämistä liiketoiminnassa. Lisäksi IBM julkisti kuusi uutta Watson Ecosystem -kumppania sekä tuo Apache Spark -teknologian sen viiteentoista analytiikkaohjelmistoon ja kaupalliseen ohjelmistoon vauhdittaakseen reaaliaikaista analysointia.

Datamassat, joita yritykset yrittävät haalia itselleen ja parhaansa mukaan hyödyntää, kasvavat vauhdilla. Tahdin odotetaan vain kiihtyvän, kun kognitiiviset järjestelmät linkittävät dataa toisiinsa ymmärtääkseen asiakokonaisuuksia ja etsiessään uusia keskinäisiä yhteyksiä. Yhä pienempi osuus tästä datamassasta on strukturoitua. IBM vastaa haasteeseen esittelemällä pilvipohjaisenIBM Insight Cloud Service -palvelun, jonka avulla yritykset voivat kääntää eri lähteistä saatavat strukturoimattomat datamassat hyödykseen ja löytää liiketoiminnan kannalta olennaisen tiedon. Palvelun avulla niin ulkoisista kuin sisäisistä lähteistä saadut tiedon palaset voidaan linkittää toisiinsa ja jalostaa edelleen liiketoiminnassa hyödynnettäväksi tiedoksi. IBM Insight Cloud Service on toteutettu yhteistyössä yhteisö- ja mikroblogipalvelu Twitterin ja sääpalveluja tarjoavan The Weather Companyn kanssa. Palvelu hyödyntää sekä yritysdataa että Twitteriltä, The Weather Companyltä ja avoimista lähteistä saatua dataa.

IBM Insight Cloud Service -palvelua voidaan hyödyntää useissa tarjoomissa, joista enemmän alla olevissa esimerkeissä:

IBM Insight APIs for Developers:
Neljän uuden ohjelmointirajapinnan (API) avulla IBM Bluemixiä käyttävät sovelluskehittäjät voivat tuoda The Weather Companyn tarjoamia säätilastoja ja -ennusteita verkko- ja mobiilisovelluksiin. Lisäksi kaksi muuta APIa mahdollistaa Twitter sisältöjen tuomisen sovelluksiin.

IBM Insight Data Packages for Weather:
IBM:n ja The Weather Companyn yhteistyössä tuottaman räätälöidyn ja monipuolisen säädatan avulla esimerkiksi vakuutusyhtiöt voivat varoittaa asiakkaitaan tuhoja aiheuttavista raekuuroista tai niiden avulla on mahdollista ennustaa palvelukatkoksia. Tieto säätilan muutoksista on hyödyllinen myös monelle yritykselle. Niiden avulla on mahdollista optimoida toimintoja, leikata kuluja tai hyödyntää uudet liiketoimintamahdollisuudet, joihin säätilan muutos vaikuttaa.

Esimerkiksi vakuutuspalveluja tarjoava Octo Telematics hyödyntää säädataa sen uudessa Octo U -mobiilisovelluksessa, joka tekee riskiarvion käyttäjän autolla tekemistä matkoista. Octo Ukäyttää riskianalyysissä apunaan algoritmiä, joka hyödyntää muun muassa GPS-paikkatietoja sekä auton nopeus, hidastuvuus ja kiihtyvyys tietoja. Se ottaa myös huomioon ulkoiset tekijät, kuten vallitsevat sääolosuhteet. Näiden tietojen perusteella sovellus pisteyttää käyttäjänsä. Riskiarvion perusteella vakuutusyhtiö tarjoaa räätälöidyn vakuutusratkaisun asiakkaalleen.

IBM Industry Analytics Solutions:
Toimialakohtaiset valmisanalytiikkaratkaisut hyödyntävät IBM Insight Cloud Servicen kognitiivisia teknologioita ja laajentavat aiemmin toukokuussa 2015 julkistettua tarjoomaakuluttajakäyttäytymisen analysoimiseksi. Jatkamalla uusien ratkaisuiden julkaisemista IBM haluaa laajentaa näkyvyyttä markkinoinnissa, kysynnän suunnittelussa ja markkinaprofiloinnissa yhdistämällä tietoja useasta ulkoisesta tietolähteestä.

 • IBM Demand Insight auttaa analysoimaan riippuvuussuhteita myynnin ja yksittäisten tuotteiden välillä. Analyysiin voidaan myös lisätä muita muuttujia, jotka vaikuttavat kuluttajan ostoaktiivisuuteen. Näitä ovat esimerkiksi sää, tapahtumat, uutiset, trendit ja sosiaalisen median kommentoinnit. Ratkaisun avulla jälleenmyyjät ja kuluttajatuotteita valmistavat yritykset saavat tietoa kysynnästä ja voivat näin tehdä tarvittavia muutoksia inventaarioon, työvoiman tarpeeseen ja markkinointiin.
 • IBM Market Insight puolestaan antaa syvempää ymmärrystä yrityksen asiakkaista ja heidän kiinnostuksen kohteista. Saatujen tietojen avulla yritykset voivat optimoida mainostamistaan, tehostaa markkinointikampanjoiden kohdentamista ja jopa kehittää tuotekehitystä.
 • Ennakoivan analytiikan IBM Behavior Based Fan Insight -ratkaisun avulla yritykset saavat aiempaa paremman kuvan asiakkaidensa tai faniensa käyttäytymisestä kuluttajana. Esimerkiksi kanadalainen jääkiekkojoukkue Ottawa Senators suunnittelee hyödyntävänsä ratkaisua saadakseen paremman käsityksen faneistaan, kasvattaakseen lipunmyyntiään ja parantaakseen otteluiden katsojakokemusta.

Muita IBM Insight 2015 -tapahtumassa julkaistuja ratkaisuja ovat uusi kognitiivisilla ominaisuuksilla varustettu IBM Datacap Insight Edition ja uudistettu Cognos Analytics –ratkaisu:

 • IBM Datacap Insight Editionin avulla yritykset pystyvät hyödyntämään asiakirjojen sisältämää dataa. Ratkaisussa hyödynnetään kehittynyttä kuvantamista, luonnollisen kielen tunnistamista ja koneoppimiseen liittyviä teknologioita. IBM Datacap Insight Edition kykenee automaattisesti luokittelemaan ja ymmärtämään asiakirjoja, mukaan lukien tiedostomuodot, rakenteet, sanat sekä numeerisen informaation. Näitä ominaisuuksia tarvitaan esimerkiksi terveydenhuollonpuolella, jossa käsinkirjoitetut muistiot ja kuvat pitää siirtää elektroniseen potilastietokantaan analyysiä tai täydentämistä varten. Vakuutusyhtiöt puolestaan hyödyntävät ominaisuuksia asiakirjojen sisältöjen analysointiin ja oikeanlaiseen luokitteluun.
 • UudistettuCognos Analytics on täysin verkkopohjainen ja joustavasti skaalautuva aina kymmenistä käyttäjistä tuhansien käyttäjien ympäristöihin. Se voidaan ottaa käyttöön on premise -ratkaisuna tai vastaavasti tarjota pilvipalveluna. Käyttäjät voivat päästä paikasta ja laitteesta riippumatta, itsepalveluperiaatteella, käsiksi liiketoimintatietoihin sekä ajaa ja jakaa tarvittavat raportit.

Laajemmat englanninkieliset tiedotteet osoitteissa:

Lisätietoja IBM Insight 2015 -tapahtumasta:
www.ibm.com/software/events/insight/

IBM Insight 2015 -live
http://ibmgo.com/

Written by kerttuvali

October 28th, 2015 at 5:04 pm

Posted in IBM

Epsonin ratkaisu tablettikassoille: TM-m30

without comments

uxzedl1dvcihokgfmj10

Joustavaa kuittitulostusta – kompaktin tulostimen voi yhdistää

mihin vain mobiililaitteeseen

21. syyskuuta 2015 – Epson julkistaa TM-m30-kuittitulostimen, jossa on panostettu erityisesti mobiililaitteiden liitettävyyteen ja pieneen kokoon. Tulostin soveltuu esimerkiksi ravintoloiden ja erikoisliikkeiden myyntipisteisiin, joiden kassapäätteenä on tablettilaite. Uusi tulostin on erinomainen valinta myös asiakkaille, jotka aikovat myöhemmin siirtyä PC-kassoista tabletti­järjestelmään. Maailman pienimpiin kiinteisiin myyntipistetulostimiin[1] lukeutuva laite on helppo sijoittaa mihin vain.

NFC-tekniikan ansiosta tulostusyhteys syntyy helposti: riittää, kun TM-m30-tulostinta kosketetaan tabletilla tai muulla mobiililaitteella. Tulostimen sisäinen älykäs ePOS-Print[2]-järjestelmä viestii verkkosovellusten kanssa ja antaa mahdollisuuden tulostaa suoraan mistä tahansa mobiililaitteesta ohjaimia asentamatta tai päivittämättä. Ratkaisu tukee sekä iOS- että Android-ympäristöä.

Epson Europen tuotepäällikkö Laura Hennigfeld sanoo: ”Tyylikäs ja kompakti uusi TM-m30 on kuin luotu tablet-pohjaisiin myyntipisteisiin. Pieniin ja keskisuuriin vähittäisliikkeisiin ja ravintoloihin erinomaisesti soveltuva laite auttaa tehostamaan toimintaa. Ethernet-, Bluetooth- ja Wi-Fi-liitäntöjensä ansiosta tulostin voidaan yhdistää miltei mihin tahansa ympäristöön. Tällöin henkilöstöllä on käytettävissään kätevä ja nopea, aina tarvittaessa toimiva tulostusratkaisu, joka parantaa myös asiakaspalvelua.”

Tulostimen sijoittaminen on hyvin joustavaa, sillä TM-m30:n voi asentaa joko vaaka- tai pystyasentoon – vain käytettävä suojakansi vaihtuu asennon mukaan. Moderniksi muotoillun TM-m30-tulostimen pariksi on saatavana valinnainen uusi DM-D30-näyttö sekä tablettiteline. Epsonin ratkaisuilla voi näin uudistaa koko vanhan myyntipisteen. Mustana ja valkoisena saatava TM-m30 tulostaa kuitteja harmaasävyissä. Kehittyneiden grafiikan ja viivakoodien tulostustoimintojen ansiosta kuittien ulkoasua voi mukauttaa varsin paljon esimerkiksi helposti lisättävillä logoilla ja mainosviesteillä. Kuvattujen ominaisuuksien lisäksi asiakas saa myös laadun, jota voi odottaa vain myyntipistetulostimien kärkivalmistajalta[3].

TM-m30 on saatavana marraskuusta alkaen. Pelkällä ethernet-yhteydellä varustetun mallin suositushinta on noin 279 euroa ja ethernet- ja wi-fi-yhteyksillä varustetun mallin hinta on noin 359,60 euroa.

Tärkeimmät ominaisuudet:

 • Tyylikäs muotoilu, kompakti koko
 • Joustava sijoittaminen – voi käyttää vaaka- tai pystyasennossa
 • Laitteiden paritus NFC-yhteyden tai viivakoodin avulla
 • ePOS-Print2: mahdollisuus tulostaa MISTÄ VAIN mobiililaitteesta ohjaimia asentamatta tai päivittämättä
 • Tulostusnopeus jopa 200 mm/s
 • Paperin enimmäisleveys 80 mm
 • Laadukkaat kuittitulosteet
 • 1D- ja 2D-viivakoodien tulostus
 • Helppo paperin lisäys: uusi rulla vain pudotetaan paikalleen
 • Paperirullan halkaisija 83 mm
 • Saatavana valinnainen asiakasnäyttö (DM-D30) ja tablettiteline
 • Saatavana seinäkiinnityssarja
 • Paperinsäästötoiminnot
 • Energy Star ‑hyväksyntä
 • ePOS-Print SDK ‑sovelluskehitystyökalut ovat saatavana iOS-, Android-, Windows- ja Windows Mobile ‑ympäristöjä varten.

[1] Elokuun 2015 vertailutietojen perusteella. Vastaavien tuotteiden mitat on tarkistettu valmistajien verkkosivustoista.

[2] Patenttihakemus jätetty.

[3]Lähde: Interconnection Consulting, 2013

Written by kerttuvali

October 5th, 2015 at 12:44 pm

Posted in Epson