Toimistouutiset

Kerttu Vali, Pajamäenkatu 14, 48600 Kotka email: toimistouutiset@victoriamedia.fi

Archive for March, 2020

Vinkit kotitoimistossa työskentelyyn

without comments

Vallitsevan tilanteen vuoksi etätyöt ovat lisääntyneet ja moniin koteihin on pystytetty oma kotitoimisto. Ergonomiaan on syytä kiinnittää paljon huomiota myös kotioloissa ja tehdä mahdollisesti uusia hankintoja, jotta työskentely on mahdollisimman sujuvaa ja ergonomista.

FYSIOTERAPEUTIN VINKIT ERGONOMISEEN TYÖSKENTELYYN

 • Asentoa on hyvä vaihtaa usein! Runsas paikallaan olo, niin istuen kuin seistenkin voi johtaa moniin terveyshaittoihin. Lisäksi aineenvaihdunta ja verenkierto heikkenevät. Joten liiku ja vaihda asentoa useasti!
 • Työtuolissa olisi tärkeää olla ristiselän tuki, käsinojat sekä niskatuki.
 • Istuessa on tärkeää, että jalat ylettyvät maahan ja kyynärvarret ovat tuettuna pöytään.
 • Istumiseen olisi hyvä käyttää vaihtelevia istuimia, kuten esimerkiksi jumppapalloa, satulatuolia sekä ristiselkää tukevaa tuolia. Jumppapallo on oiva valinta istumiseen, sillä silloin keho on jatkuvasti pienessä liikkeessä. Tavallisen tuolin päälle voi sijoittaa myös tasapainotyynyn. Jos valitset satulatuolin, se tarvii parikseen korkeussäädettävän pöydän.
 • Jos tekee seisten töitä, jalkojen alla olisi hyvä olla pehmeä matto. Kyynärvarret on hyvä olla tuettuna pöytään myös seisten työskennellessä.
 • Muista tauotus! Vähintään puolen tunnin välein on syytä nousta seisomaan. Jos teet työtä seisten, muista myös välillä istua.
 • Tauotusten ja asennon vaihtamisen lisäksi taukojumppaa on syytä tehdä. Se vilkastaa verenkiertoa ja vähentää lihasten jumiutumista. Netistä on saatavilla taukojumppaohjelmia, jotka muistuttavat taukojumpasta esimerkikSi kerran päivässä vaihtuvan, ohjeistetun jumpan kera.
 • Työskentelytilassa olisi hyvä olla riittävä valaistus. Valo ei saisi tulla kohtisuoraan työpisteen yläpuolelta, jolloin se voi heijastua esimerkiksi näppäimistöstä tai pöydän pinnasta kohti kasvoja, rasittaen näin silmiä.
 • Näytön korkeuden säätö. Näyttöä olisi hyvä pystyä säätämään korkeussuunnassa, jotta sen saa aina optimaaliselle korkeudella työskentelyasennosta riippuen. Näytön ylin tekstirivi olisi hyvä olla katseen vaakatason alapuolella. Näyttöä ei myöskään ole suositeltavaa sijoittaa ikkunan eteen. Katse hakeutuu aina kirkkaampaan valoon eli ulos ja näin ollen silmät ovat myös rasituksen alla.

HUOMIOI MYÖS NÄMÄ SEIKAT

 • Huomioi, että työpisteelle on esteetön kulku. Se lisää viihtyisyyttä, kun tila on avarahko ja siinä on helppo liikkua tarpeen mukaan. Työtuoli tarvitsee pyörähtämis- ja liikkumistilaa vähintään neliömetrin.
 • Varaa riittävästi säilytystilaa toimistotarvikkeille, jotta kaikki tarvittava on käden ulottuvilla.
 • Valitse työpisteelle mahdollisimman rauhaisa sijainti, jotta työhön on helppo keskittyä ilman häiriötekijöitä.
 • Jos tilan valaistus on riittämätön, tuo tilaan lisävaloa pöytä- tai lattiavalaisimen avulla.
 • Jos teet töitä kodissa keskeisellä sijainnilla, kuten ruokailutilassa tai olohuoneessa, siivoa työvälineet pois näkyvistä työpäivän päätyttyä, jotta ne eivät muistuta töistä vapaa-ajalla.
 • Voit parantaa työpisteesi viihtyisyyttä esimerkiksi viherkasveilla, matolla tai seinähyllyllä.

Written by kerttuvali

March 26th, 2020 at 4:30 pm

Posted in Toimistotuotteet

ASUS julkaisee Chromebook Flip C436 kannettavan Suomessa

without comments

ASUS Chromebook Flip C436 on maailman ohuin ja kevyin 14 tuuman Chromebook, jossa on 10. sukupolven Intel Core i5 U-CPU, Wi-Fi 6, kosketusnäyttö ja jopa 12 tuntia akunkestoa.

“The exceptionally thin and lightweight ASUS Chromebook Flip C436 is one of the first Chromebooks enabled by co-engineering efforts between ASUS, Google and Intel through Intel’s Project Athena innovation program” said Josh Newman, Vice President, Client Computing Group General Manager, Mobile Innovation Intel Corporation.

Key Points

 • Yksinkertaista, kannettavaa tyylikkyyttä: 14″ NanoEdge-näyttö, 85% näytön ja rungon välinen suhde, ja kevyt 13″ magnesiumseosrunko
 • Ennennäkemätön suorituskyky: jopa 10. sukupolven Intel Core ™ i5 -prosessori 8 Gt: n RAM-muistilla, 256 Gt: n SSD ja ultranopea Intel Wi-Fi 6
 • Käyttäjäkeskeinen design: Harman Kardon -sertifioitu soundbar-kaiutin , USI-stylus -yhteensopivuus, täysin tuettu USB-C ja integroitu sormenjälkitunnistin

Tänään julkaisemme uuden ASUS Chromebook Flip C436 kannettavan, joka on viimeisin lisäys ASUS Chromebook Flip -sarjaan. Tässä tyylikkäässä kannettavassa on lähes kehyksetön 14” NanoEdge-kosketusnäyttö, joka on suunniteltu maksimoimaan näytön pinta-ala niin ettei koneen design muutu. Kestävä ja kevyt magnesiumseoksesta valmistettu runko on vain 13 tuuman kokoinen ja se painaa vain 1,1 kg – täydellinen tuottavuuteen liikkeellä ollessa.

10. sukupolven Intel Core -prosessorin tukema upea käyttökokemus, reagoivuus ja pitkä akunkesto, on suunniteltu vastaamaan kunnianhimoisten käyttäjien odotuksia, siis heille, jotka kääntyvät premium-luokan koneensa puoleen kun haluavat saada asioita hoidettua.

Käyttäjäkokemusta ajatellen ASUS Chromebook Flip C436 on lisää erinomaisia lisäominaisuuksia, kuten integroitu sormenjälkitunnistin, Harman Kardon -sertifioitu soundbar-kaiutin, USI-stylus tuki intuitiiviselle käytölle ja modernit portit oheislaitteille.

Yksinkertaista, kannettavaa tyylikkyyttä

ASUS Chromebook Flip C436 kannettavassa on tyylikäs magnesiumseosrunko, joka on vain 13,7 mm ohut ja painaa vain 1,1 kg, joten se on yksi ohuimmista ja kevyimmistä saatavilla olevista 14-tuumaisista Chromebookeista. Sitä on saatavana kahdessa ainutlaatuisessa viimeistelyssä – Iridescent Airgel White, joka vaihtaa väriä eri näkökulmista katsottuna ja Transparent Silver, joka tarjoaa hienovaraisen ja perinteisen tyylikkyyden.

Muunneltavaa Chromebook Flip C436 kannettavaa voidaan käyttää kuten tavallista kannettavaa tietokonetta, pystymoodissa parhaiden katselukulmien saamiseksi tai tablet-tilassa stylus-kynän kanssa. Lähes kehyksettömässä NanoEdge-näytössä on kapeat reunat, jotka tarjoavat 85% näytön ja rungon suhteen maksimoimalla näytön pinta-alan pienimmässä mahdollisimmassa muodossa. Tämä ainutlaatuinen muotoilu antaa myös Chromebook Flip C436: lle enintään 13 tuuman kannettavan jalanjäljen. FHD-näytöllä on 1920 x 1080 natiivi resoluutio ja 100% sRGB-värivalikoima, joten ASUS Chromebook Flip C436 on täydellinen työhön ja viihteeseen.

Ennennäkemätön suorituskyky

ASUS Chromebook Flip C436 on valmistettu yhteistyössä Intelin Project Athena -innovaatio-ohjelman kanssa, ja se läpäisi tiukan testauksen saavuttaakseen ohjelman tavoitteet ja laitteistovaatimukset varmistaen, että se tarjoaa johdonmukaisesti odotettavissa olevan reagointikyvyn, välittömän herättämisen ja pitkän akunkeston.

ASUS Chromebook C436 kannettavassa on 10. sukupolven Intel Core i510210U, jopa 8 Gt: n LPDDR3-RAM-muistia ja Intel UHD -grafiikat. Dualband Intel Wi-Fi 6 ja Bluetooth 5.0 tarjoavat erittäin nopeat langattomat ominaisuudet, kun taas kaksi USB 3.1 Gen 1 USB-C -porttia, joissa on täysi tuki, sopivat oheislaitteisiin. Tallennusta varten Chromebook Flip C436: ssa on 256 Gt M.2 PCIe SSD, jota täydentää microSD-korttipaikka, joka tukee jopa 2 TB SD-korttia.

Käyttäjäkeskeinen design

ASUS Chromebook Flip C436 kannettavassa on akku, joka tarjoaa jopa 12 tunnin akun netin selaamista ja tuottavuutta vaativia tehtäviä varten. Äänen tarjoaa Harman Kardon -sertifioitu soundbar, joka tuottaa kohdennettua ääntä riippumatta siitä, missä tilassa kannettavaa käytetään.

Täysikokoinen taustavalaistu näppäimistö tarjoaa tarkan ja mukavan kirjoituskokemuksen, ja pidennetyn 1,2 mm: n näppäinsyvyyden. Käyttäjät voivat myös kääntää kannettavan tablet-tilaan kirjoittaakseen tai piirtääkseen millä tahansa USI-yhteensopivalla stylus-kynällä.

Integroitu sormenjälkitunnistin näppäimistön oikeassa yläkulmassa lisää uuden tason laitteen suojaukseen. Käyttäjät hyötyvät myös Chrome-käyttöjärjestelmän automaattisista päivityksistä ja virustorjuntaohjelmista, samoin kuin Googlen kaksivaiheisesta vahvistuksesta, kolmansien osapuolten sovellusoikeuksien tarkistamisesta, laiteistuntojen kirjaamisesta ja suojausvaroituksista.

Saatavuus ja hinnoittelu

ASUS Chromebook Flip C436 on saatavana nyt.

Written by kerttuvali

March 25th, 2020 at 4:07 pm

Posted in ASUS