Toimistouutiset

Kerttu Vali, Pajamäenkatu 14, 48600 Kotka email: toimistouutiset@victoriamedia.fi

Archive for April, 2020

Brother lanseeraa kolme kannettavaa skanneria

without comments

Brotherin kolme uutta kannettavaa skanneria helpottavat papereiden digitoimista missä ja milloin tahansa. Brother-skannerien virransyöttö tapahtuu tietokoneen USB 3.0 -liitännän kautta. Isoimmassa mallissa on myös kiinteä litiumioniakku. Edullisimman mallin verollinen hinta on 143,22 euroa.

Useimmille ihmisille tulee skannerista ensin mieleen toimiston nurkassa nököttävä laite, ei laukkuun tai taskuun mahtuva esine. Usein sellaista nimenomaan tarvitsisi. Nyt se on mahdollista.

Brotherin kannettavat tulostimet ovat olleet menestys, ja nyt yritys tuo markkinoille uuden DSmobile-skannerisarjan. Laitteet ovat pienikokoisia, joten ne on helppo ottaa mukaan asiakaskäynneille. Näin asiakirjojen, laskelmien ja sopimusten digitoiminen käy helposti. Skannerilla paperiasiakirjat saa tallennettua digitaalisessa muodossa, minkä jälkeen niitä voi muokata tietokoneella ja lähettää sähköpostitse.

Nämä toiminnot voivat tulla tarpeen esimerkiksi remonttiyrityksille, myyjille, kirjanpitäjille ja insinööreille, joiden olisi hyvä saada tallennettua asiakirjat digitaalisessa muodossa saman tien.

Brotherin kolme uutta kannettavaa skannerimallia saavat virtaa tietokoneen USB 3.0 -liitännästä. Isoimmassa mallissa on lisäksi kiinteä litiumioniakku, joten sitä voi käyttää myös ilman tietokoneyhteyttä.

Kolme kannettavaa mallia

Brotherin uusi tyylikkäiden ja kätevien kannettavien skannereiden tuotesarja käsittää kolme mallia. Saatavilla on eri hintaluokkiin kuuluvia tuotteita, joiden ominaisuudet ja toiminnot sopivat erilaisiin käyttökohteisiin ja tarpeisiin.

Malleista pienin, Brother DSmobile DS-640, on helppokäyttöinen. Sen skannausnopeus on jopa 15 A4-sivua minuutissa mustavalkoisena tai väreissä. Mukana tulevalla ohjelmistolla on helppo skannata kaikenlaisia asiakirjoja vakiokokoisista pienikokoisiin, kuten kuitteihin ja henkilökortteihin. DS-640 saa virran käyttäjän tietokoneen USB 3.0 -liitännästä.

Brother DSmobile DS-740D on edistyneempi malli. Se soveltuu kaksipuolisten asiakirjojen skannaamiseen, mikä helpottaa työtä. Kun DS-740D on skannannut asiakirjan, asiakirja liukuu skannerin yli ja palaa takaisin. Näin skannerin taakse ei tarvitse varata tilaa asiakirjansyöttöä varten. DS-740D skannaa A4-asiakirjoja, kuitteja, henkilökortteja ja paljon muuta. Myös tämä malli saa virran käyttäjän tietokoneen USB 3.0 -liitännästä.

DSmobile DS-940DW puolestaan on kannettava skanneri vaativaan käyttöön. Siinä on kiinteä ladattava akku ja mahdollisuus tallentaa skannatut asiakirjat microSD-kortille. Näin skannaus hoituu liikkeellä oltaessa myös ilman tietokonetta. Brother DS-940DW:n nopeus on sama kuin pienemmän mallin. Se skannaa 15 yksittäistä sivua minuutissa ja kaksipuolisena 30 kuvaa (15 arkkia) minuutissa.

Written by kerttuvali

April 14th, 2020 at 11:17 am

Posted in Brother,Skannerit

HP:n uudet ProBookit PK-yrityksiin ja kotitoimistoihin

without comments

Uudet ProBookit ovat HP:n ensimmäiset yrityspuolen kannettavat AMD Ryzen 4000 -prosessoreilla.

HP ProBook 445 G7 ja HP ProBook 455 G7 -kannettavat pyörivät uusimmilla AMD Ryzen™ 4000 -sarjan mobiiliprosessoreilla. ProBook 400 -sarjan Windows 10 -kannettavissa on panostettu erityisesti tietoturvaan ja tehokkuuteen.

Uudet ProBookit lyhyesti:

• Tehokkuutta työhön. AMD Ryzen™ 4000 -sarjan prosessorit on saatavilla 4-, 6- tai 8-ytimisinä. Pitkä akunkesto ja HP Fast Charge, joka lataa akun puolilleen 30 minuutissa.

• Monitasoista tietoturvaa. Tietoturvasta huolehtivat BIOSin tasolla toimiva HP Sure Start, tekoälypohjainen haittaohjelmien torjuja HP Sure Sense, webkameran päälle ja pois kytkevä HP Privacy Camera ja valinnainen, näytön himmentävä HP Sure View Gen 3.

• Suunniteltu moderniin työhön. Ultraohuen kannettavan näyttö on lähes kehyksetön ja kääntyy 180 astetta. Kestävä (19 MIL-STG 810G -testit läpäissyt) ja tyylikäs kuori on alumiinia. Tilaa säästävä HP USB-C Dock G5, Wi-Fi®, jossa nopeamman tiedonsiirron ja pidemmän kantaman mahdollistava HP Extended Range Wireless LAN. Saatavana myös gigabittiluokan Wi-Fi 6.13, 14 ja 15.

HP ProBook 455 G7 ja HP ProBook 445 G7 saatavilla toukokuussa, alkaen 799 €.

Written by kerttuvali

April 7th, 2020 at 12:28 pm

Posted in HP

Olisiko jo aika perustaa kotitoimisto 2.0?

without comments

Sähköposteihin vastaaminen ja raporttien viimeistely kotona ovat monelle tuttu rutiini jo entuudestaan. Läppäri auki ja olohuoneen sohvalle tai keittiön pöydän ääreen puoleksi tunniksi.

Viime viikot ovat vaatineet poikkeuksellista kekseliäisyyttä kokopäiväisen työpisteen järjestelyyn kotona. Kodinhoitohuone on ehkä rauhallinen, mutta silityslaudan ja keittiöjakkaran yhdistelmää ei voi pitää kovin ergonomisena.

Lisää sähköä ja dataa!

Kalusteiden järjestelyllä on jo päästy ensipäivistä eteenpäin ja pienessäkin tilassa työt saa etenemään. Haasteeksi nousevatkin sähkön, valon ja datan riittävyys.

Laitteet on ladattava ja matkapuhelimen datasiirto riittämätön pitkiin videokokouksiin. Kunnon näppäimistö ja näyttö nostavat tutun pöytäkoneen kunniaan ja tulostintakin tarvitaan silloin tällöin. Vanhat jatkojohdot on otettu käyttöön ja lisääkin ehditty ostaa, jotta perusasiat on saatu toimimaan.

Kyselytutkimukset ovat osoittaneet kuitenkin kerta toisensa jälkeen, että kodin sähköistyksessä suomalaisia harmittavat erityisesti lattioilla lojuvat jatkojohdot. Kun tähän lisätään, että jatkojohdot on tarkoitettu vain tilapäiseen käyttöön, niitä ei saisi kytkeä peräkkäin ja ne kestävät vain rajoitetusti kuormitusta, puhutaan jo kodin sähkö- ja paloturvallisuudesta.

Yhteys sähköasentajaan

Nyt kun kokemusta on jo kertynyt kotona työskentelystä ja vapaapäiviä edessä, on osuva aika suunnitella pysyvämpään käyttöön sopiva kotitoimisto 2.0. Työpisteen tarpeisiin kiinteästi asennettu pistorasiarivistö ja valopisteet ovat jo iso harppaus oikeaan suuntaan.

Asennustyöhön ei pidä ryhtyä itse, vaan siihen tarvitaan oikeudet ja pätevyydet omaava sähköasentaja. Osaavan ammattilaisen yhteystiedot löydät helpoiten Löydä sähkömies –verkkopalvelusta. Palvelussa mukana olevat sähköurakoitsijat ovat kaikki Sähkö- ja teleurakoitsijaliitto STUL ry:n jäseniä ja Luotettavia kumppaneita. Heiltä saat takuun tehdylle työlle ja kuitin kotitalousvähennystä varten.

Written by kerttuvali

April 7th, 2020 at 12:06 pm

Posted in Kotitoimistot

Gigantti lainaa tehokkaat tietokoneensa tutkijoiden käyttöön koronakriisin taltuttamiseksi

without comments

Gigantti on valjastanut tehokkaat tietokoneensa avuksi koronan vastaiseen taisteluun.  Muutamassa päivässä lähes 100 Gigantin myymälöissä olevaa tietokonetta on liitetty maailmanlaajuiseen Folding@Home-verkkoon, jonka kautta voi lahjoittaa tietokoneiden laskentatehoa tutkimuskäyttöön. Tietokoneiden tarjoamalla kapasiteetilla pystytään ratkaisemaan monimutkaisia laskutoimituksia ja purkamaan COVID-19-virukseen liittyvää dataa. Tämä puolestaan voi auttaa tutkijoita löytämään ratkaisuja koronakriisin taltuttamiseksi.

Gigantin 41 myymälässä ympäri Suomen on esillä ja toimintavalmiudessa satoja tietokoneita, joita voi testata ennen ostopäätöksen tekemistä. Normaalisti myös Gigantin myymälöissä sijaitsevat pelialueet ovat täynnä pelaajia, jotka kokeilevat koneita ja viettävät aikaa gaming-harrastuksen parissa. Nyt myymälöiden pelialueet ovat kuitenkin kolmatta viikkoa turvallisuuden takaamiseksi tyhjillään, ja testikäyttöön varatuille tietokoneille ei ole koronaviruksen leviämisen ehkäisemisen takia samanlaista käyttöä kuin normaalisti.

Gigantti päätti valjastaa koneet avuksi koronan vastaiseen taisteluun. Muutamassa päivässä lähes 100 Gigantin tehokasta tietokonetta on liitetty maailmanlaajuiseen Folding@Home-verkkoon, jonka kautta voi lahjoittaa tietokoneiden laskentatehoa tutkimuskäyttöön. Gigantti liittää uusia koneita verkkoon jatkuvasti. Tietokoneiden tarjoamalla kapasiteetilla pystytään ratkaisemaan monimutkaisia laskutoimituksia ja purkamaan COVID-19-virukseen liittyvää dataa. Tämä puolestaan voi auttaa tutkijoita löytämään ratkaisuja koronakriisin taltuttamiseksi.

– Idea tähän tuli kollegaltamme Nella Eräpalolta Kalevan Gigantista Tampereelta ja lähdimme heti selvittämään, miten nopeasti saisimme koneemme mukaan. Hienoa, että olemme saaneet jo näin monta konetta valjastettua hyötykäyttöön hyvän asian puolesta ja lisää koneita liitetään verkkoon koko ajan. Tavoitteenamme on saada mahdollisimman moni myymälöidemme esittelykoneista mukaan tähän hankkeeseen, sanoo Gigantin markkinointijohtaja Sami Särkelä.

Laskentatehoa tutkimuskäyttöön

Folding@Home-hanke kehitettiin Standfordin yliopistossa 20 vuotta sitten ja siitä asti ympäri maailmaa olevat tietokoneet ovat auttaneeet etsimään parannuskeinoja muun muassa erilaisten syöpien sekä Alzheimerin ja Parkinsonin tautien kaltaisten sairauksien hoitoon. Nyt laskentatehoa käytetään koronavirukseen tehoavan hoidon ja rokotteiden tutkimiseen.

– Tästä hankkeesta innostuttiin meillä niin paljon, että osa giganttilaisista on halunnut liittää kotikoneensakin mukaan Gigantin Folding@Home-tiimiin. Myös yksityishenkilöt voivat lainata koneidensa laskentatehoa tähän hankkeeseen, Särkelä kertoo.

Samaan aikaan kun koronavirus on levinnyt maasta toiseen, ovat monet pelaajat ja peliharrastajat lainanneet tutkimuskäyttöön tietokoneidensa laskentatehoa. Folding@Home kertoo nettisivuillaan saaneensa pääsyn lähes 470 petaflopsin laskentatehoon. Suuruusluokasta kertoo jotain se, että vapaaehtoiset ovat lahjoittaneet Folding@Home:lle laskentatehoa enemmän kuin seitsemän maailman tehokkainta supertietokonetta ovat teholtaan yhteensä.

Fyysinen kokoontuminen tauolla – netissä järjestettävä turnaus varattiin loppuun ennätysajassa

Gigantti järjestää tulevien kolmen viikon aikana Counter-Strike: Global Offensive -turnauksen yhteistyössä OMEN by HP ja Pelaajat.comin kanssa. Kyseessä on kaikille suomalaisille avoin ja ilmainen turnaus, jossa pelaajat pääsevät ottamaan toisistaan mittaa hermeettisten kynäriotteluiden merkeissä. Turnauksen palkintopotissa on jaossa jopa 6000€.

– Nyt, kun gaming-alueiden koneet on valjastettu muuhun käyttöön, pyrimme tarjoamaan mielenkiintoisia tapahtumia muilla tavoin ja siksi järjestimme Gigantti Cupin. Tämän pelitapahtuman suosio yllätti meidät täysin. Kaikki Gigantti CS:GO Cupin paikat täyttyivät alle kahdeksassa tunnissa, joten joukkuepaikkojen määrä tuplattiin. Nämäkin paikat täytettiin lopulta hyvin nopeassa ajassa. Uusia vastaavanlaisia tapahtumia suunnitellaan parhaillaan, Särkelä kertoo.

Lisätietoa Folding@Home-hankkeesta:

https://foldingathome.org/

https://foldingathome.org/category/covid-19/

https://stats.foldingathome.org/teams

Lisätietoa Counter-Strike: Global Offensive-turnauksesta

https://www.gigantti.fi/cms/Gigantti-Cup/gigantti-cup/#

Written by kerttuvali

April 6th, 2020 at 9:01 am

Posted in Yleiset Uutiset