Toimistouutiset

Kerttu Vali, Pajamäenkatu 14, 48600 Kotka email: toimistouutiset@victoriamedia.fi

Inteliltä uusi Intel Core M -prosessori

without comments

Erittäin suorituskykyinen Core M-prosessori on suunniteltu erittäin ohuita, tuulettimettomia ja pitkän akkukeston omaavia laitteita varten

Helsinki 5.9.2014 – Intel julkisti tänään IFA-messuilla Berliinissä uuden, erittäin suorituskykyisen Intel Core M -prosessorin, joka pyörittää esimerkiksi Acerin, ASUSin, Dellin, HP:n, Lenovon ja Toshiban tulevia hybridilaitteita. Varta vasten tuulettimettomia, ultramobiileja laitteita varten kehitetty Core M -prosessori tarjoaa erittäin ohuisiin laitteisiin Intel Core -prosessoreiden suorituskykyä ja jopa kaksinkertaisen akkukeston neljän vuoden takaisiin Intel Core -prosessoreihin verrattuna.

“Olemme usean vuoden ajan työskennelleet vastataksemme loppukäyttäjien tarpeisiin ja mullistaaksemme mobiililaskentaa. Uusi Core M -prosessori on meille merkittävä virstanpylväs tämän tavoitteen saavuttamisessa. Uuden prosessoriperheemme ensimmäinen tuote, Core M, mahdollistaa maailman ohuimman kannettavan ja huipputehoisen tabletin yhdistelmän”, sanoo Kirk Skaugen, Intelin PC Client Groupin johtaja.

Intel Core M tarjoaa jopa 50 prosenttia nopeamman laskentatehon ja 40 prosenttia nopeamman grafiikkatehon vastaaviin neljännen sukupolven Core-prosessoreihin verrattuna. Vanhempia pöytäkoneita omistaville kuluttajille uudet Intel Core M -prosessorit tarjoavat vielä merkittävästi parempaa suorituskykyä, sillä niiden tarjoama laskentateho on kaksinkertainen ja grafiikkateho jopa seitsemän kertaa parempi esimerkiksi neljä vuotta vanhaan pöytäkoneeseen verrattuna.

Vuonna 2013 Intel toteutti historiansa suurimman akkukeston parannuksen aiempaan prosessorisukupolveen verrattuna. Intel Core M -prosessorin ja alustan pienempi energiankulutus pidentää akkukestoa entisestään. Intel Core M -prosessori kykenee yli kahdeksan tunnin videotoistoon, mikä tarkoittaa jopa 20 prosenttia (1,7 tuntia) pidempää akkukestoa edelliseen Intel Core -prosessorisukupolveen verrattuna, ja kaksinkertaista akkukestoa neljä vuotta vanhan tietokoneeseen verrattuna.

Intelin historian energiatehokkain, TDP-arvoltaan 4,5-wattinen Core M-prosessori on kooltaan puolet pienempi kuin edellisen sukupolven prosessori. Sen pieni koko ja edellistä prosessorisukupolvea 60 prosenttia alhaisempi lämmöntuotto mahdollistavat AAA-paristoa ja ohuimpia kannettavia ohuempien, jopa alle yhdeksän millimetrin paksuisten, tuulettimettomien laitteiden valmistamisen. Intel esitteli IFAssa Toshiban tulevan Core M -pohjaisen tuotteen. Lisää Intel Core M -prosessorilla varustettuja laitteita on tulossa ensi vuoden ensimmäisellä puoliskolla.

Intel Core M -prosessori on konfliktivapaa tuote. Siinä ei ole käytetty tinaa, tantaalia, volframia tai kultaa, jotka suoraan tai epäsuoraan rahoittavat tai muuten hyödyttävät aseistettuja ryhmiä Kongon demokraattisessa tasavallassa tai sen naapurimaissa.

Intel Core M -prosessorista on saatavilla useita malleja: 2,0 gigahertsin Intel Core M-5Y10/5Y10a -prosessorit ja 2,6 gigahertsin Intel Core M-5Y70 -prosessorit. Suorituskykyisin M-prosessori, Core M-5Y70, on saatavilla myös Intel vPro -teknologian tietoturvaominaisuuksilla yrityskäyttöön tarkoitettuihin hybridilaitteisiin.

Intel on maailman johtavia innovaattoreita tietojenkäsittelyssä. Yhtiö suunnittelee ja kehittää teknologioita, jotka muodostavat perustan erilaisille tietoteknisille laitteille. Lisätietoja Intelistä saa kansainvälisiltä sivustoilta osoitteista http://newsroom.intel.com/ jahttp://blogs.intel.com/. Suomessa Intelin uutisia julkaistaan myös Twitterissä osoitteessa https://twitter.com/IntelFinland.

Written by kerttuvali

September 5th, 2014 at 4:47 pm

Posted in Intel