Toimistouutiset

Kerttu Vali, Pajamäenkatu 14, 48600 Kotka email: toimistouutiset@victoriamedia.fi

Epson tuo markkinoille huippuluokan tasoskannerit filmien ja valokuvien skannaamiseen

without comments

print_E29fC5kMH6print_uZzb6gvoHj

Epson julkistaa kaksi uutta filmi- ja valokuvatasoskanneria: Perfection V850 Pro ja Perfection V800 Photo on suunniteltu muuntamaan valokuva- ja negatiivikokoelmat ammattilaislaatuisiksi digitaalisiksi kuviksi. Laadukkaat linssit, skannausalueen koko, tuettujen negatiivimuotojen laaja valikoima sekä edistyneet pölyn- ja naarmunpoisto-ominaisuudet nostavat uudet mallit markkinasegmenttinsä huipulle.

Perfection V850 Pro ja Perfection V800 Photo tarjoavat parhaan mahdollisen skannauslaadun, nopeuden ja tuottavuuden. Lisäksi ne tukevat monenlaisia positiivi- ja negatiivifilmimuotoja, kuten 35 mm:n negatiiveja, 35 mm:n dioja sekä keskikoon ja 5 x 4 tuuman filmejä. Monipuolinen Perfection V850 Pro on erinomainen skanneri niin ammattilaisvalokuvaajille kuin innokkaille harrastajillekin. Perfection V800 Photo ‑mallin helppokäyttöisyys sekä nopea ja tarkka tulostus sopivat valokuvaharrastajille, jotka haluavat skannata suuren määrän erimuotoisia filmejä.

Perfection V850 Pro ja Perfection V800 Photo esitellään ensimmäistä kertaa Euroopassa Photokinassa (osasto B11, halli 2.2, 16.–21. syyskuuta 2014, Kölnmesse, Köln).

Kaksoislinssijärjestelmä takaa hyvän optisen skannaustarkkuuden filmeille (6 400 dpi) ja valokuville (4 800 dpi). Laite valitsee optimaalisen skannauslaadun ja ‑nopeuden mahdollistavan linssin automaattisesti. Suuren optisen tiheyden (4,0 Dmax) ansiosta skannerit tuottavat laajan valikoiman erittäin tarkkoja sävyjä erityisesti tummilla alueilla.

Uudet filmipidikkeet ovat entistäkin tukevampia, ja käyttäjät voivat muuttaa niiden korkeutta löytääkseen täsmälleen oikean tarkennuspisteen ja parhaan mahdollisen tarkennuksen. Uusissa filmipidikkeissä on myös anti-Newton-rengaslasi, joka parantaa skannauslaatua puristamalla alkuperäiskappaleet paikoilleen. V850-mallin mukana tulee myös toinen pidikesarja, joka auttaa lisäämään tuottavuutta.

Kumpikin malli hyödyntää Digital ICE ‑tekniikkaa, joka poistaa pölyn, hiukset, naarmut, sormenjäljet, rypyt sekä muut viat filmeistä, diakuvista ja valokuvista. Koska manuaalisia korjauksia ei tarvita, tekniikka säästää aikaa ja vaivaa. Filmien skannaukseen kehitetty Digital ICE käyttää infrapunavaloa ja pitkälle kehittyneitä algoritmeja pintavikojen havaitsemiseen ja poistamiseen.

Uusissa skannerimalleissa käytetään tuottavuutta lisäävää Epsonin ReadyScan LED ‑tekniikkaa, jonka ansiosta lämpenemisaika on alle sekunnin. Käyttäjä voi siis aloittaa skannaamisen heti. Kummallakin skannerilla on ENERGY STAR ‑hyväksyntä, osittain ReadyScan LED ‑tekniikan vähäisen virrankulutuksen ansiosta. Lisäksi LED-valolähteen tuottama skannauslämpötila on erittäin matala, joten herkimpienkin skannaaminen on turvallista.

Perfection V850 Pro sisältää myös muun muassa seuraavat lisäominaisuudet: High Pass Optics (heijastamaton linssipinnoite ja superheijastava peili, jotka takaavat optimaalisen kuvanlaadun ja nopeuttavat skannausta), sekä ammattimainen skannausohjelmisto, joka sisältää SilverFast® SE Plus 8- ja i1 Scanner ‑sovellukset.

Perfection V850 Pro- ja V800 Photo skannerien hinnat ovat 899 euroa ja 669 euroa. Mallit tulevat myyntiin tämän vuoden lokakuussa.

Tärkeimmät ominaisuudet:

Kaksoislinssijärjestelmä, joka optimoi filmien (6 400 dpi) ja valokuvien (4 800 dpi) skannauksen.

Suuri optinen tiheys (4,0 Dmax), joka mahdollistaa sävyjen erittäin tarkan toistamisen.

Skannaa monenlaisia filmityyppejä, kuten 35 mm:n negatiiveja, 35 mm:n dioja sekä keskikokoisia ja 5 x 4 tuuman filmejä.

Hyvä tuottavuus – Epson ReadyScan LED ‑tekniikka lyhentää lämpenemisajan lähes olemattomiin; toinen filmipidikesarja (Perfection V850 Pro).

Digital ICE ‑korjaustekniikat negatiivien ja valokuvien vikojen automaattiseen poistamiseen tai korjaamiseen.

Ammattimaiset SilverFast® SE 8 (V800) ja SilverFast® SE Plus 8 (V850) ‑skannausohjelmistot.

ENERGY STAR -standardin mukainen alhainen virrankulutus.

Written by kerttuvali

September 16th, 2014 at 10:59 am

Posted in Epson,Skannerit