Toimistouutiset

Kerttu Vali, Pajamäenkatu 14, 48600 Kotka email: toimistouutiset@victoriamedia.fi

Mopria-sertifiointi takaa, että mobiilitulostaminen sujuu helposti Epsonin monitoimitulostimilla

without comments

Kolmetoista Epson-tulostinta on nyt sertifioitu toimimaan MopriaTM-tulostuspalvelun kanssa

Epsonin uusimmista koti- ja yritystulostimista[1] 13 on saanut Mopria-sertifioinnin, mikä vahvistaa Epsonin sitoutumista paremman, helpomman ja selkeämmän mobiilitulostuksen tarjoamiseen.

Mobiilitulostuksen tarve lisääntyy nopeasti, ja älypuhelimia ja tablet-tietokoneita odotetaan olevan maailmassa 5,1 miljardia vuoteen 2018 mennessä[2]. Epsonin mobiilitulostushankkeet on suunniteltu vastaamaan sekä mobiiliasiakkaiden nopeasti kehittyviin vaatimuksiin että käyttöjärjestelmien erilaisuuden muodostamiin haasteisiin. Tärkein hankkeemme on Epsonin sitoutuminen Mopria Alliancen intuitiivisen mobiilitulostuksen kehittämisprojektiin. Moprian jäsenet kehittävät mobiilitulostusstandardeja, joiden avulla yritys- ja kotikäyttäjät voivat tulostaa merkistä, laitteesta tai käyttöjärjestelmästä riippumatta.

Sertifioidut Epson-tulostimet toimivat Mopria-tulostuspalvelun sekä Android v4.4:n (KitKat) sisäisen Printing Framework -ratkaisun kanssa. Kun Android 4.4 -käyttäjät ovat varmistaneet, että tulostimeen on asennettu uusin laiteohjelmistoversio, he voivat tulostaa Google-sovelluksista (esimerkiksi Chrome, Gmail, Drive ja QuickOffice) sekä Adobe Reader- ja Kingsoft WPS Office App -sovelluksista. Androidin oletetaan kattavan 74 prosenttia vuonna 2014 myytävistä älypuhelimista ja tablet-tietokoneista maailmanlaajuisesti2, joten Epson mahdollistaa intuitiivisen tulostuksen ennätykselliselle määrälle uusia Android-käyttäjiä.

Epson Europen Senior Product Manager Kevin Toes kommentoi: ”Euroopassa tablet-tietokoneiden ja älypuhelinten myynti on lähes seitsenkertainen pöytäkoneiden myyntiin verrattuna2 ja kaksi viidestä työntekijästä käyttää älypuhelinta työssä3, joten intuitiivisten mobiilitulostusvaihtoehtojen ja -tuen tarve on ilmeinen. Epson on ylpeä voidessaan aktiivisesti tukea koko toimialan laajuista liikettä mobiilitulostuksen helppokäyttöisyyden lisäämiseksi.”

Tästä päivästä lähtien Mopria-sertifioidut mobiililaitteet tunnistavat automaattisesti seuraavat Epsonin Mopria-sertifioidut tulostimet Wi-Fi-liitännän kautta: Expression Home XP-322, Expression Home XP-422, Expression Home XP-425, Expression Premium XP-520, Expression Premium XP-620, Expression Premium XP-625, Expression Premium XP-720, Expression Premium XP-820, Expression Photo XP-760, Expression Photo XP-860, WorkForce WF-2630, WorkForce WF-2660 ja WorkForce WF-2650.

[1] Useimmat toiminnot edellyttävät, että tulostimessa on Internet-yhteys ja laite tukee sähköpostia tai Internet-käyttöä. Saatavuus, tekniset tiedot ja tuotenimet voivat vaihdella alueittain. Pyydä paikallisilta Epson-myyntiyrityksiltä tietoja maassasi saatavilla olevista tuotteista.

[2] ”Forecast: PCs, Ultramobiles and Mobile Phones, Worldwide, 2011-2018, 2Q14 Update”, Gartner Research, kesäkuu 2014

3 ”Is Printing from Mobile Devices Ready to Take Off?”, InfoTrends, heinäkuu 2012

Epson on kansainvälinen innovaatioiden edelläkävijä, jonka tarjoamien tuotteiden valikoima ulottuu mustesuihkutulostimista ja -tulostusjärjestelmistä, 3LCD-projektoreista sekä teollisuusroboteista tunnistimiin ja muihin mikrolaitteisiin. Epsonin tavoitteena on ylittää asiakkaidensa odotukset luomalla pienikokoisia ja energiaa säästäviä tarkkuuslaitteita niin yritysten, kotikäyttäjien, kaupallisten toimijoiden kuin teollisuudenkin käyttöön.

Japanissa sijaitsevan Seiko Epson Corporationin johtama Epson-konserni koostuu eri puolilla maailmaa sijaitsevista 94 yrityksestä, joissa työskentelee yli 73 000 työntekijää. Epsonilla ollaan ylpeitä yrityksen jatkuvasta panostuksesta ympäristönsuojeluun ja paikallisiin yhteisöihin.

http://global.epson.com/

Mopria Alliance on johtavien maailmanlaajuisten tekniikkayhtiöiden aatteellinen jäsenyhteisö, jonka tehtävänä on tarjota intuitiivisesti yksinkertaista tulostusta älypuhelimista, tablet-tietokoneista ja muista laitteista. Tuomalla yhteen mobiililaite-, ohjelmisto- ja tulostusteollisuudet Mopria Alliance valitsee ja edistää tekniikkastandardeja, jotka tukevat eri laitteiden ja käyttöjärjestelmien välistä helppokäyttöisyyttä (yhteentoimivuutta). Tämän ansiosta käyttäjät voivat (kotona tai työpaikalla) helposti muodostaa yhteyden ja tulostaa mobiililaitteesta tulostimeen merkistä riippumatta. Lisähyötynä sovellusten lataaminen ja asentaminen uusiin mobiililaitteisiin tai tulostimiin ei ole enää tarpeen. Mopria Alliance pyrki näihin tavoitteisiin edistämällä valittujen tekniikoiden käyttöönottoa ja toteuttamalla ohjelmaa, jossa testataan ja sertifioidaan tulostinten yhteensopivuus Mopriaa käyttävien mobiililaitteiden kanssa. Lisätietoja Mopriasta on osoitteessa www.mopria.org.

Written by kerttuvali

October 23rd, 2014 at 1:04 pm

Posted in Epson