Toimistouutiset

Kerttu Vali, Pajamäenkatu 14, 48600 Kotka email: toimistouutiset@victoriamedia.fi

Jolla Tablet: maailman ensimmäinen joukkorahoituksella ja yhteisön tuella toteutettava tablettiprojekti

without comments

3b0ddb66-64af-44a2-ae20-b04bae34aadb-main_image

Mobiililaitteita ja Sailfish OS -käyttöjärjestelmää kehittävä Jolla julkisti tänään Jolla Tablet -projektin Indiegogo-joukkorahoituspalvelun kautta. Projektin tavoitteena on kehittää uusi Jolla-tabletti yhdessä yhteisön kanssa.

Lähes vuosi Jolla-älypuhelimen lanseerauksesta Jolla-yhtiö lanseeraa tänään Jolla Tablet -projektin suositussa Indiegogo-palvelussa. Projektin tavoitteena on kehittää uusi Jolla-tuote, Jolla Tablet, joka hyödyntää itsenäistä Sailfish OS -mobiilikäyttöjärjestelmää. Kaikki Jolla-tuotteet on suunniteltu ja kehitetty Suomessa.

Jolla Tablet -projektin yhtenä keskeisenä tavoitteena on antaa Jollan kansainväliselle yhteisölle ja fanikunnalle mahdollisuus osallistua hankkeeseen alusta lähtien. Jolla työskentelee tiiviissä yhteistyössä yhteisönsä kanssa, ja osallistujilla on myös mahdollisuus tuoda oma panoksensa tuotekehitykseen. Jolla Tablet -projektin tavoitteena on tuoda Jollan oma tablettituote markkinoille vuoden 2015 toisella neljänneksellä.

Avoin käyttöjärjestelmä ja huipputehokas Intel-teknologia

Jolla Tablet tarjoaa erinomaiset ominaisuudet houkuttelevaan hintaan. Jolla Tablet hyödyntää itsenäistä ja intuitiivista Sailfish OS -käyttöjärjestelmää, joka on yhteensopiva Android-sovellusten kanssa. Jolla Tabletissa on 1,8 Ghz Quad Core Intel -prosessori, 2GB RAM-muistia, 32GB tallennustilaa, 7,85-tuuman (2048×1536) näyttö ja 5 megapikselin kamera. Jolla Tablet -projektiin voi osallistua Indiegogo-palvelun kautta, ja ensimmäiset asiakkaat saavat Jolla Tabletin hintaan 189 dollaria (n. 152 euroa, ei sisällä veroja).

“Vuosi ainutlaatuisen Jolla-älypuhelimen markkinoille tuomisen jälkeen julkistamme ylpeinä seuraavan merkittävän projektimme, Jolla Tabletin”, sanoo yksi Jollan perustajista, operatiivinen johtaja Marc Dillon. “Jollan itsenäinen ja avoin Sailfish OS -käyttöjärjestelmä toimii erinomaisesti suuremmilla näytöillä, ja olemme erittäin innoissamme Sailfish OS:n moniajokokemuksesta tablet-koossa. Jolla Tablet -projektissa yhteistyökumppanimme on Intel, jonka prosessorit tuovat tehokkuutta ja luotettavuutta.”

Sailfish OS: ainutlaatuinen moniajo, Android-yhteensopivuus ja yksityisyydensuoja

Jollan itsenäinen ja avoin käyttöjärjestelmä Sailfish OS on Jolla Tabletin sydän. Sailfish OS:ssä on markkinoiden parhaat moniajo-ominaisuudet, minkä ansiosta voit nähdä kaikki aktiiviset sovellukset kätevästi yhdessä näkymässä ja helposti siirtyä sovelluksesta toiseen. Sailfish OS:n luonnollisilla eleillä tabletin käyttäminen on nopeaa ja vaivatonta.

Jolla-älypuhelimen tavoin Jolla Tablet on Android-yhteensopiva. Voit käyttää siinä haluamiasi Android-sovelluksia, Sailfish OS:n omien sovellusten lisäksi. Sailfish OS:ssä on paljon ominaisuuksia, joilla voit tehdä kokemuksesta juuri itsesi näköisen. Lisäksi Jolla Tablet on rakennettu siten, että voit halutessasi asentaa siihen vaihtoehtoisen Android-käyttöjärjestelmän.

Yksityisyydensuoja on Jollalle tärkeää. Tämän vuoksi Sailfish OS on täysin itsenäinen käyttöjärjestelmä. Jollan arvoihin kuuluu, että emme koskaan myy tai anna asiakkaidemme luottamuksellisia tietoa eteenpäin. Sailfish OS:ssä ei ole takaportteja, joiden avulla kolmannet osapuolet voisivat seurata tekemisiäsi.

Jolla Tablet on nyt gogo!

Yhteisön tuki ja “DIT – Doing it Together” kuuluvat Jollan tapaan toimia. Tästä päivästä alkaen kaikilla on mahdollisuus osallistua Jolla Tablet -projektiin Indiegogo-joukkorahoituspalvelun kautta.

“Joukkorahoituskampanjoilla on pohjustettu lukuisia uskomattomia, inspiroivia, itsenäisiä tuotteita. Tämä ideologiamalli sopii Jollan toimintaan täydellisesti”, Marc Dillon jatkaa. “Meillä on laaja kansainvälisen yhteisön tuki. Haluamme antaa heille, ja kaikille muillekin, mahdollisuuden osallistua Jolla Tablet -projektiin sen alusta asti.”

Hinta ja saatavuus

Jolla Tablet Indiegogo -kampanja käynnistyi tänään. Ensimmäiset 1000 osallistujaa saavat Jolla-tabletin 189 dollarilla (n. 152 euroa, ei sisällä veroja).

Kampanja on voimassa seuraavissa maissa: EU-maat, Norja, Sveitsi, Yhdysvallat, Intia, Kiina, Hongkong ja Venäjä.

Jolla Tablet tulee markkinoille vuoden 2015 toisella neljänneksellä.

Written by kerttuvali

November 19th, 2014 at 1:10 pm