Toimistouutiset

Kerttu Vali, Pajamäenkatu 14, 48600 Kotka email: toimistouutiset@victoriamedia.fi

Dell esitteli palvelimen vaativimpaan suurteholaskentaan

without comments

a865b5de621f5fb3_400x400ar

Dell PowerEdge C4130

Suurteholaskentaan suunniteltu Dell PowerEdge C4130 tukee jopa neljää grafiikkakiihdytintä. Uutuus tarjoaa 33 prosenttia enemmän kiihdytystehoa kuin alan vastaavat ratkaisut, saavuttaen yhdellä palvelimella jopa yli 7,2 teraflopsia.

Dell rikkoo suurteholaskennan rajoja julkistamallaan PowerEdge C4130 -palvelimella. Vaativimmille työkuormille suunniteltu palvelin on osa Dellin lupausta tarjota asiakkaille käyttövalmiita suurteholaskennan ratkaisuja.

Nopea, saumaton ja luotettava tiedonsaanti ovat tänä päivänä yritysten tärkeimpiä kilpailuetuja. Dell tarjoaa näihin tarpeisiin vankkoja, skaalautuvia ja innovatiivisia suurteholaskennan ratkaisuja, jotka nopeuttavat tiedon jalostamista. Uusi PowerEdge C4130 -ratkaisu auttaa erityisesti suurteholaskentaa hyödyntäviä tutkimuslaitoksia sekä tietojenkäsittely-, teollisuus- ja rahoitusalan yrityksiä.

Kiihdyttimille optimoitu palvelin pienessä koossa

Dell PowerEdge C4130 tarjoaa äärimmäisen grafiikkapiiritiheyden 1U-korkeassa räkkipalvelimessa, joka on suunniteltu erityisesti suurteholaskentaan ja nopeuttamaan vaativimpia työkuormia .

PowerEdge C4130 on markkinoiden ainoa Intel® Xeon® E5-2600v3 -suorittimilla varustettu 1U-kokoinen palvelin jopa neljällä grafiikkapiirillä/kiihdyttimellä [1]. Grafiikkapiiri-/kiihdytintiheys on jopa 33 % suurempi kuin alan vastaavilla ratkaisuilla [2]. Niin suoritinta kuin U-räkkiyksikköä kohden PCIe-grafiikkapiirejä/-kiihdyttimiä on 400 % enemmän kuin muissa alan vertailukelpoisissa järjestelmissä [1]. PowerEdge C4130 saavuttaa yli 7,2 teraflopsia yhdellä 1U-palvelimella ja jopa 4,17 gigaflopsia wattia kohden [3]. Asiakkaat voivat näin optimoida suorituskyvyn tarpeen mukaan ja ratkaista perinteiseen konesaliin liittyvät tilan- ja energiankäyttörajoitukset.

Uusimmalla NVIDIA- ja Intel-teknologialla varustettu PowerEdge C4130 on saatavana viitenä eri kokoonpanona eri laskentatarpeisiin. Supertietokoneita vastaava ketteryys tuo datamassoja murskaaville tiedeorganisaatiolle sekä rahoitus- ja teollisuusyrityksille nopeampia tuloksia.

PowerEdge C4130 tukee kahta Intel® Xeon® E5-2600v3 -suoritinta, 16 DIMM-moduulin edestä DDR4-muistia ja kahta 1,8 tuuman SATA SSD -käynnistysasemaa. Neljällä 300W Intel® Xeon Phi™ -apusuorittimella tai NVIDIA Tesla -grafiikkapiirikiihdyttimellä varustettuna, PowerEdge C4130 mahdollistaa monimutkaisten ja intensiivistenkin työmäärien saumattoman laskennan.

Dell PowerEdge C4130 tulee saataville maailmanlaajuisesti 2.12.2014.

Written by kerttuvali

November 25th, 2014 at 10:07 am

Posted in DELL,Palvelimet