Toimistouutiset

Kerttu Vali, Pajamäenkatu 14, 48600 Kotka email: toimistouutiset@victoriamedia.fi

Jolla päätti menestyksekkään Jolla Tablet -joukkorahoituskampanjan ja B-rahoituskierroksensa

without comments

34ed11ba-faf1-4c08-ba75-bd4b68952396-main_image

Mobiililaitteita ja Sailfish OS -käyttöjärjestelmää kehittävä Jolla julkisti tänään Jolla Tablet -joukkorahoituskampanjan ja B-rahoituskierroksen tulokset.

Jolla Tablet -joukkorahoituskampanja Indiegogo-palvelussa päättyi tämän viikon keskiviikkona. Ensimmäinen Jolla Tablet -projektin vaihe, kolmen viikon kansainvälinen kampanja, oli menestyksekäs alusta loppuun.

Kampanjan alkuperäinen tavoite 380 000 dollaria saavutettiin noin kahdessa tunnissa. Kokonaisuudessaan 21 päivän kampanja keräsi 1,82 miljoonaa dollaria ja yli 13 000 osallistujaa eri puolilta maailmaa.

Jolla Tablet -joukkorahoituskampanja on kaikkien aikojen kolmanneksi suurin teknologiakampanja Yhdysvaltojen ulkopuolella. Indiegogon kokonaislistauksessa Jollan kampanja oli 11. paras kampanja kautta sen historian.

”Fanien ja seuraajien osallistaminen joukkorahoituskampanjan avulla on täydellinen tapa julkaista uusi tuote, ja samalla testata kysyntää”, Jollan hallituksen puheenjohtaja Antti Saarnio sanoo. ”Olemme erittäin tyytyväisiä lopputulokseen ja kiitollisia näin suuresta osallistujamäärästä. Jollalla on vahva kansainvälinen yhteisö, joka uskoo meihin. Tämä kampanja on tästä selkeä todiste.”

B-rahoituskierros päätöksessä

Jolla Tablet -kampanjan päättymisen lisäksi Jolla päätti vastikään myös B-rahoituskierroksensa. Kierroksen jälkeen Jollalla on yhteensä 34 miljoonaa euroa rahoitusta.

”Vaikka tämä on merkittävä rahoitusmäärä start-up-yritykselle, se on silti vähän huomioiden Jollan laajemmat suunnitelmat mobiilikäyttöjärjestelmissä. Hieman yli 100 henkilön tiimimme on toteuttanut maailmanluokan käyttöjärjestelmän hyvin lyhyessä ajassa ja vähillä resursseilla. Monet suuremmat toimijat ovat yrittäneet tehdä vastaavaa viisinkertaisilla resursseilla. Sailfish OS on nyt valmis entistä laajempaan kansainväliseen levitykseen ja etsimme oikeita kumppaneita viemään Sailfish OS -agendaa eteenpäin.”

Jolla etsii kumppaneita erityisesti digitaalisen sisällöntuotannon ja sähköisen kaupankäynnin aloilta. Monilla markkinoilla yli puolet sähköisen kaupankäynnin liikevaihdosta tulee jo nyt mobiilista ja lähitulevaisuudessa 2/3 mobiililiiketoiminnan liikevaihdosta tulee mobiilikaupankäynnistä. Googlen ekosysteemiä ei ole suunniteltu sähköisen kaupankäynnin kumppanuuksille, eikä sitä ole helppo siihen valjastaa.

”Tässä on Jolla tulevaisuuden mahdollisuus: mobiilimaailman siirtyessä sovelluskeskeisestä vaiheesta kaupankäynnin vaiheeseen, Jolla voi tarjota parhaimman käyttäjäkokemuksen kuluttajille. Toivotamme operaattoreiden ja laitevalmistajien lisäksi kaikki digitaalisen sisällön ja sähköisen kaupankäynnin tekijät mukaan rakentamaan Sailfish OS -agendaa kanssamme.”

Jolla keskittyy ohjelmistokehitykseen

Jollan jatkuvana tavoitteena on rakentaa lisensointikumppanuuksia teollisuuden avaintoimijoiden kanssa. Yhtiö kehittää edelleen omia lippulaivatuotteita, mutta ei näe itseään varsinaisesti laitevalmistajana.

”Monet ihmiset, erityisesti Suomessa, näkevät Jollan vain laitevalmistajana vaikka 90% toiminnastamme on Sailfish OS:n ohjelmistokehitystä”, Antti Saarnio jatkaa. ”Maailmassa on paljon suuria laitevalmistajia ja me annamme heidän keskittyä laitebisnekseen. Jollan ydin on nyt ja tulevaisuudessa ohjelmistokehityksessä.”

Written by kerttuvali

December 11th, 2014 at 5:11 pm