Toimistouutiset

Kerttu Vali, Pajamäenkatu 14, 48600 Kotka email: toimistouutiset@victoriamedia.fi

Työntekijä hukkaa yhden työviikon vuodessa IT-ongelmien vuoksi

without comments

qgharypj2rrfaxw1d9ou

Monissa toimistoissa käytetään tulostamiseen yhteistä tulostinta, joka sijaitsee jossain käytävällä. Tulostimelle kuluu aikaa kävellä ja tulostimen kohdalla notkuminen on yleistä. Toinen monelle varmasti tuttu tilanne on muutaman minuutin kuluttua alkava asiakaspalaveri ja osallistujille pitäisi vielä saada esitys tulostettua ja tulostin ei toimi.

Epsonin teettämän tutkimuksen mukaan yli puolta kyselyyn vastanneista työntekijöistä turhautti eniten tulostimien huollosta ja tulostinjonoista aiheutuva odotus. Tutkimukseen osallistui 1 250 keskikokoista ja suurta yritystä Britanniasta, Ranskasta, Saksasta, Italiasta ja Espanjasta.

Tulostinhäiriöt työntekijöiden yleisimpiä IT-ongelmia

Tulostamisen kuuluu olla nopeaa ja hoitua jouhevasti muuta työtä häiritsemättä. Tulostimien ja muiden IT-järjestelmien toimimattomuus aiheuttaa huoltokustannuksia, ajanhukkaa, turhautumista ja sitä myöten lisäkustannuksia yrityksille.

Epsonin tilaaman tutkimuksen mukaan yritykset menettävät tuottavuudessa keskimäärin yhden työviikon verran vuodessa yhtä työntekijää kohti IT-järjestelmien ja -laitteistojen seisokkiaikojen vuoksi. Tästä kakusta menee merkittävä osa tulostinhäiriöiden piikkiin.

Epson on panostanut tulostimissaan siihen, että ne ovat heti tulostusvalmiita. Perinteisen lasertulostimen lämpenemiseen toimintakuntoon voi mennä yllättävänkin pitkä aika. Epsonin mustesuihkutulostimien ei tarvitse lämmittää mustetta tulostusta varten, joten ne ovat silmänräpäyksessä toimintavalmiina.

Pitkäjänteisyys kunniaan

Tulostinongelmien ratkaisussa avainasemassa on pitkäjänteinen suunnittelu. Tällöin kustannukset ovat helpommin arvioitavissa ja kauaskantoisella suunnittelulla ehkäistään myös odottamattomia työkatkoja.

Epsonilla on tarjolla tulostinratkaisu, joka tukee pitkäjänteistä toimintaa: RIPS (Replaceable Ink Package System) -teknologiaa hyödyntävät tulostimet. RIPS-tulostimet toimivat yhdellä mustelatauksella jopa useita vuosia ja ne kykenevät tulostamaan jopa 75 000 sivua ilman, että mustetta tarvitsee lisätä. Lisäksi varmatoiminen mustesuihkutulostin kuluttaa vähemmän energiaa, on nopeampi ja vähentää tarvetta tukipalveluille.

Pitkäkestoisia ja vaihdettavia mustesäiliötä käyttävät tulostimet ovat myös ympäristöystävällinen ratkaisu. Jätettä syntyy merkittävästi vähemmän ja kuljetuskuormitus on pienempi. Tilaakin voidaan hyödyntää järkevämmin, kun varalaserkasetteja tai muita vaihdettavia osia ei tarvitse pitää toimistolla varastoja tukkimassa.

Keskittäminen vaatii harkintaa

Tulostintoiminnot on usein keskitetty monien työntekijöiden kesken. Ei toki ole mielekästä, että jokaisella työntekijällä on oma tulostin, mutta liian tehokkaalla keskittämisellä on myös huonot puolensa. Jos monen työt ovat yhden tulostimen varassa ja tulostimeen tulee jokin häiriö, koko osaston hommat seisovat. Mikäli kaikki työntekijät ovat yhden tulostuspisteen varassa, tilapäisesti toisen tulostimen käyttö on hankalaa.

Hajauttamalla tulostuspisteitä hieman saadaan toimintavarmempi järjestelmä. Epsonin RIPS-tulostimet sopivat tähän tarkoitukseen hyvin, sillä tulostimet eivät vaadi jatkuvaa ylläpitoa ja ne ovat varmatoimisia. Näin ollen tulostimia ei tarvitse olla koko ajan korjaamassa, koska tulostin toimii jopa vuosia ilman, että tarvitsee tehdä muuta kuin lisätä paperia silloin tällöin. Kun tulostimia on useampia, ei synny tulostusjonoja, jotka tutkimuksen mukaan mielletään turhauttaviksi. RIPS-tulostimet sopivat myös hankintahintansa puolesta hyvin hajautettuun ratkaisuun.

Written by kerttuvali

September 2nd, 2015 at 8:30 am

Posted in Epson