Toimistouutiset

Kerttu Vali, Pajamäenkatu 14, 48600 Kotka email: toimistouutiset@victoriamedia.fi

Fujitsun uudet työasemat ‒ aina valmiina viestimään

without comments

32614scr_c5653a204eca133

Fujitsun uudet all-in-one työasemat ovat aina valmiita viestintään, mutta pitävät sähkönkulutuksen pienenä.

Vaikka käyttäjä on työasemansa luona, hän ei välttämättä käytä sitä. Hän voi kuitenkin haluta olla muiden tavoitettavissa ja vastata esimerkiksi Lync-pikaviesteihin välittömästi. Tällaisessa tilanteessa työaseman pitäisi kuluttaa sähköä mahdollisimman vähän mutta olla heti käytettävissä.

ESPRIMO X923- ja ESPRIMO X923T -työasemat ovat omiaan juuri tällaiseen käyttöön.

Työasemien läsnäolotunnistin seuraa, onko käyttäjä työpisteellään. Tunnistin havaitsee käyttäjän, vaikka hän ei käyttäisi näppäimistöä, hiirtä tai kosketusnäyttöä. Läsnäolovalo kertoo käyttäjän Lync-tilan eri värejä käyttäen.

Työasema voi kuitenkin olla erittäin pienen sähkönkulutuksen tilassa. Low Power Active -tila (LPAM) sulkee paljon sähköä kuluttavia sovelluksia, kuten selaimet ja toimisto-ohjelmat. Tärkeimmät sovellukset, kuten sähköposti, pysyvät kuitenkin käynnissä taustalla.

LPAM-tilassa työasema kuluttaa alle 5 wattia tunnissa, kun käytössä on Microsoft Windows 8.1 Professional. Tämä on noin 45 prosenttia vähemmän kuin järjestelmän enimmäisvirrankulutus tavallisessa valmiustilassa.

Sisäisen mikrofonin ja nettikameran ansiosta työasemilla voi korvata perinteiset puhelimet. ESPRIMO X923T -mallissa on myös kosketusnäyttö, joka soveltuu erinomaisesti esimerkiksi valkotaulun jakamisen kaltaisiin sovelluksiin.

Työasemassa on sovellus, joka pystyy tunnistamaan käyttäjän kasvot nettikameran avulla. Näin erillistä kirjautumista järjestelmään ei tarvita. Kun käyttäjä poistuu paikaltaan, läsnäolotunnistin lukitsee työaseman automaattisesti ennalta määritetyn ajan kuluessa.

Vain vähän tilaa vievissä X-malleissa on täysimittainen pc sekä 23 tuuman (58,4 cm) IPS-näyttö, jonka kuvanlaatu ja värien toisto ovat tavallisia näyttöjä selvästi parempia. ESPRIMO X923T:ssä on kosketusnäyttö.

ESPRIMO X -sarjan työasemat ovat jo saatavissa. Laitteen verolliset hinnat alkavat 1199 eurosta.

Blogi: http://blog.ts.fujitsu.com/ 
Twitter: https://twitter.com/Fujitsu_Global 
LinkedIn: http://www.linkedin.com/company/fujitsu 
Facebook: http://www.facebook.com/FujitsuICT

Written by kerttuvali

April 23rd, 2014 at 1:24 pm

Posted in Fujitsu,Työasema