Toimistouutiset

Kerttu Vali, Pajamäenkatu 14, 48600 Kotka email: toimistouutiset@victoriamedia.fi

WWF: Green Office -toimistojen päästösäästöt vastaavat 55 kuumatkan ajokilometrejä

without comments

go_logo_horizontal UUSI

Suomen Green Office -toimistot vähensivät kasvihuonekaasupäästöjään vuoden 2013 aikana ennätykselliset 7 048 tonnia edelliseen vuoteen verrattuna. Sama päästömäärä tuprahtaisi ilmoille, jos kiertäisi maapallon autolla yli tuhat kertaa tai ajaisi autolla yli 60 vuotta yhtä mittaa (80 km/h). Automatka olisi yhtä pitkä kuin 55 edestakaista matkaa kuuhun.

WWF:n Green Office on toimistoille tarkoitettu ympäristöjärjestelmä. Sen avulla työpaikat voivat vähentää ympäristökuormitustaan, saavuttaa säästöjä ja hidastaa ilmastonmuutosta.

Eniten Green Office -toimistoissa säästettiin viime vuonna sähköä. Sähkönkulutus laski lähes 9 miljoonaa kWh eli ennätykselliset kolme prosenttia aiempaan vuoteen verrattuna, mikä vähensi päästöjä noin 6 500 tonnia. Saman energiamäärän tuottaminen yhdellä tuuliturbiinilla kestäisi noin puolitoista vuotta.

”Sähkönkulutus on yksi toimiston merkittävimmistä ympäristövaikutuksista. Kulutuksen pienentäminen vuosi vuodelta vaatii aina uusia ideoita ja tapoja. Laitteiden energiatehokkuuteen kannattaa kiinnittää huomiota, mutta myös esimerkiksi valojen sammuttelu on yllättävänkin tärkeää, koska jopa 30 prosenttia toimiston käyttämästä sähköstä voi kulua valaistukseen”, WWF:n Green Office -päällikkö Helka Julkunen kertoo.

Samalla kun toimiston ekologinen jalanjälki pienenee, säästyy rahaa. Viime vuonna Green Office -toimistot säästivät yhteensä noin 8,25 miljoonaa euroa pelkästään sähkölaskuissaan. Noin kolmasosa toimistojen käyttämästä sähköstä tuotettiin uusiutuvilla energialähteillä.

Myös paperinkulutus pieneni rutkasti. Vuonna 2013 kopiopaperia käytettiin 21 miljoonaa arkkia vähemmän kuin aiempana vuotena. Keskimäärin jokainen Green Office -toimiston työntekijä jätti tulostamatta kaksi arkkia päivässä. Päällekkäin asetettuna näistä arkeista muodostuisi yli kahden kilometrin korkuinen pino. Peräkkäin pituussuunnassa A4-arkkien muodostamalle polulle tulisi mittaa 6 250 kilometriä eli se ulottuisi Suomesta Intiaan.

”Pienillä arkisilla valinnoilla on todella merkitystä, kun tarkastellaan niiden yhteisvaikutuksia. Esimerkiksi paperin molemmille puolille tulostaminen on helppo keino puolittaa paperinkulutus. Sähköinen arkistointi ja teknologian kehitys vähentää tulostamisen tarvetta myös tulevaisuudessa”, Helka Julkunen sanoo.

”Kiitän lämpimästi kaikkia Green Office -toimistoja parhaasta tuloksesta koko järjestelmän 11-vuotisen olemassaolon historiassa.  Tulokset osoittavat, että toimistokiinteistöillä ja sillä, miten niissä toimitaan, on suuri merkitys luonnonvarojen käytön vähentämisessä”, sanoo WWF Suomen pääsihteeri Liisa Rohweder.

Suomessa on tällä hetkellä 179 Green Office -organisaatiota, joissa työskentelee yhteensä yli 66 800 työntekijää.

LISÄTIETOJA:

Yhteenveto Green Office -toimistojen vuosituloksista

www.wwf.fi/greenoffice

WWF:n Green Office -ympäristöjärjestelmän tavoitteena on toimiston ekologisen jalanjäljen pienentäminen ja kasvihuonekaasupäästöjen vähentäminen. Sen avulla toimistot voivat vähentää ympäristökuormitustaan ja samalla säästää materiaali- ja energiakustannuksissa. WWF myöntää kriteerit täyttäneille toimistoille Green Office -merkin käyttöoikeuden. Tällä hetkellä Green Office -verkostossa Suomessa on mukana 179 organisaatiota, joissa työskentelee yli 66 800 työntekijää. Kansainvälinen ohjelma on tällä hetkellä käytössä myös Indonesiassa, Kiinassa, Latviassa, Nepalissa, Pakistanissa, Romaniassa, Ruotsissa, Sveitsissä, Tanskassa, Turkissa ja Virossa. 

Written by kerttuvali

May 12th, 2014 at 11:29 am

Posted in WWF:n Green Office