Toimistouutiset

Kerttu Vali, Pajamäenkatu 14, 48600 Kotka email: toimistouutiset@victoriamedia.fi

International Data Corporation (IDC): Isot älypuhelimet syövät taulutietokoneiden myyntiä

without comments

38563

Taulutietokoneiden myynnin kasvu hidastuu selvästi tänä vuonna, ennustaa markkinatutkimusyhtiö IDC. Yhtiö arvioi, että myyntimäärät kasvavat tänä vuonna 12 prosenttia. Viime vuonna kasvua kertyi yli 50 prosenttia.

Odotus on, että tänä vuonna maailmassa kaupataan noin 245 miljoonaa tablettia. Myynnin kasvu hidastuu, koska yhä useammat kuluttajat valitsevat mieluummin suurella näytöllä varustetun älypuhelimen. Kuluttajat ovat myös alkaneet viivytellä vanhojen tablettiensa vaihtamista uudempiin malleihin.

Älypuhelimen ja tabletin välimaastoon sijoittuvat puhelimet, phabletit, ovat kasvattaneet markkinaosuuttaan selvästi. Viime vuoden ensimmäisellä neljänneksellä niiden osuus älypuhelinmarkkinoista oli hiukan yli 4 prosenttia. Tämän vuoden alussa osuus oli jo reilut 10 prosenttia.

IDC Lowers Tablet Projections for 2014 as Phablet Shipments and Slower Refresh Rates Impact Shipment Growth 

Written by kerttuvali

May 29th, 2014 at 5:37 pm