Toimistouutiset

Kerttu Vali, Pajamäenkatu 14, 48600 Kotka email: toimistouutiset@victoriamedia.fi

Intelin toisen vuosineljänneksen liikevaihto 13,8 miljardia dollaria ja liikevoitto 3,8 miljardia dollaria

without comments

825b632e-f1f7-45c9-a7fa-228ea5c20de6-email

Helsinki, 16.7.2014. Intel on julkistanut tietoja vuoden 2014 toisen vuosineljänneksen tuloksestaan. Yhtiön toisen vuosineljänneksen liikevaihto oli 13,8 miljardia Yhdysvaltain dollaria, liikevoitto 3,8 miljardia dollaria, tulos 2,8 miljardia dollaria, osakekohtainen tulos 0,55 dollaria ja liiketoiminnan kassavirta 5,5 miljardia dollaria. Yhtiö maksoi osakkeenomistajille osinkoina yhteensä 1,1 miljardia dollaria ja lunasti omia osakkeitaan yhteensä 2,1 miljardin dollarin arvosta eli 74 miljoonaa kappaletta.

”Toisen vuosineljänneksen tuloksemme osoittaa, että strategiamme laajentaa datakeskusliiketoiminnasta PC-liiketoimintaan sekä esineiden internetiin toimii”, sanoo Intelin toimitusjohtaja Brian Krzanich. ”Kasvattamalla Baytrail SoC -tuoteperhettämme olemme laajentaneet uusiin segmentteihin, kuten Chrome-pohjaisiin järjestelmiin. Etenimme myös vahvasti kohti vuodelle 2014 asettamaamme 40 miljoonan taulutietokoneen tavoitettamme. Lisäksi tulevan 14 nanometrin Broadwell-tuotteemme kehitystyö on edennyt merkittävästi ja odotamme ensimmäisten tuotteiden olevan saatavilla joulumarkkinoilla.”

Intel on julkistanut aikovansa palauttaa lisää varoja osakkeenomistajilleen ostamalla takaisin lisää omia osakkeitaan ja siten alentaen kassavarojaan. Hallitus on antanut valtuutuksen kasvattaa takaisinosto-ohjelmaa 20 miljardilla dollarilla. Yhtiö ennakoi noin 4 miljardin dollarin takaisinostoja kolmannella vuosineljänneksellä sekä täydentäviä takaisinostoja neljännellä vuosineljänneksellä. Viimeisen kymmenen vuoden aikana Intel on palauttanut lähes 90 miljardia dollaria osakkeenomistajilleen osingoilla ja osakkeiden takaisinostoilla.

”Muutos pääomarakenteessamme on jatkoa monivuotiselle tavoitteellemme tuottaa lisää arvoa ja palauttaa varoja osakkeenomistajillemme. Lisäksi muutos vahvistaa luottamusta liiketoimintaamme”, sanoo Intelin talousjohtaja Stacy J. Smith.

Intel on maailman johtavia innovaattoreita tietojenkäsittelyssä. Yhtiö suunnittelee ja kehittää teknologioita, jotka muodostavat perustan erilaisille tietoteknisille laitteille. Lisätietoja Intelistä saa kansainvälisiltä sivustoilta osoitteista http://newsroom.intel.com/ ja http://blogs.intel.com/. Suomessa Intelin uutisia julkaistaan myös Twitterissä osoitteessa https://twitter.com/IntelFinland.

Tiedote kokonaisuudessaan alla:

Intel Reports Second-Quarter Revenue of $13.8 billion

Written by kerttuvali

July 16th, 2014 at 12:10 pm

Posted in Intel