Toimistouutiset

Kerttu Vali, Pajamäenkatu 14, 48600 Kotka email: toimistouutiset@victoriamedia.fi

Inteliltä ensimmäinen kahdeksanytiminen pöytäkoneprosessori

without comments

16 säiettä ja tuki DDR4-muistille tarjoavat tinkimätöntä prosessointitehoa sisällöntuotantoon, pelaamiseen ja moniajoon

Helsinki, 29.8.2014 – Intel on julkistanut aiemmin koodinimellä Haswell-E tunnetun, vaativille tehokäyttäjille suunnatun kahdeksanytimisen pöytäkoneprosessorinsa, Intel Core i7-5960X Extreme Editionin. Lisäksi Intel julkisti lukitsemattomia kuusiytimisiä malleja tietokoneharrastajille.

Äärimmäistä suorituskykyä kaipaaville tietokoneharrastajille, pelaajille ja sisällöntuottajille suunnattu Intelin ensimmäinen kahdeksanytiminen, 16-säikeinen ja uutta DDR4-muistia tukeva Intel Core i7-5960X Extreme Edition -prosessori tekee pöytäkoneista ennennäkemättömän nopeita. Uuden ja parannetun Intel X99-piirisarjan ja tuhtien ylikellotusmahdollisuuksien ansiosta harrastajat pääsevät virittämään järjestelmänsä mahdollisimman tehokkaiksi.

“Olemme innoissamme voidessamme esitellä seuraavan vaiheen ‘pöytäkoneen uudistamisessa’, josta kerroimme aiemmin tänä vuonna”, sanoo Lisa Graff, Intelin Desktop Client Platform Groupin johtaja. ”Nämä tuotteet on suunnattu niille tietokoneharrastajille, jotka vaativat järjestelmiltään kaikkein eniten, ja me tarjoamme heille nopeutta, ytimiä, ylikellotusmahdollisuuksia ja alustaominaisuuksia, joita he ovat meiltä toivoneet.”

Intel on tehnyt yhteistyötä alan keskeisten laitevalmistajien, muistien ja emolevyjen myyjien sekä grafiikkakumppaneiden kanssa uuden alustan hyödyntämisessä. Useissa yhteistyökumppanien uusista Intel X99 -piirisarjaan perustuvista alustoista on myös Thunderbolt-valmius. Alustan yhdistäminen Thunderbolt 2 -laajennuskorttiin mahdollistaa pöytätietokoneeseen huippunopean 20 Gbps:n yhteyden. Tietointensiiviset tehtävät kuten 4K-videon editointi, 3D-renderointi ja pelinkehitys hyötyvät vahvasti Thunderbolt 2 -teknologian suorituskyvystä.

Lisätietoja löytyy täältä: http://www.intel.com/content/www/us/en/processors/core/core-i7ee-processor.html

Written by kerttuvali

August 29th, 2014 at 4:35 pm

Posted in Intel