Toimistouutiset

Kerttu Vali, Pajamäenkatu 14, 48600 Kotka email: toimistouutiset@victoriamedia.fi

Cisco tuo entistä järeämmän alustan IT-palveluille – sopii myös pienemmille organisaatioille

without comments

Tuoreet UCS-palvelinratkaisut tuovat datakeskuksen edut pienemmille organisaatioille ja entistä parempaa toiminnallisuutta pilvipalveluiden tarjoajille

Cisco esittelee neljännen sukupolven palvelintarjontansa. Uudet Cisco Unified Computing System (UCS) -palvelinjärjestelmän ratkaisut tuovat järeää IT-voimaa ja keskitettyä hallintaa suuryritysten lisäksi myös pienemmille organisaatioille. Uutuudet tuovat organisaatioille suorituskykyä ja voimaa, joiden avulla ne pystyvät entistä nopeammin ja ketterämmin hyödyntämään pilvipalveluita ja kasvavia tietomääriä.

”Harva ajattelee, mitä vaatii se, että Netflix pyörii tabletin ruudulla tai että pilvessä sijaitseva toiminnanohjausjärjestelmä reagoi heti, kun painat näppäintä. Jotta kuluttajien ja työntekijöiden yhä enemmän suosimat verkon pilvipohjaiset palvelut toimivat, on niiden tarjoajilla oltava voimaa, tilaa ja kaistaa. Nyt Ciscon palvelintarjonta donkkaa yhä tykimmin ja mahdollistaa tämän entistä paremmin”, sanoo Suomen Ciscon datakeskusmyynnistä vastaava Tommi Keskitalo .

Kokonaan uutena esitellään Cisco UCS -perheen uusin jäsen Cisco UCS Mini . Se tuo pienempiin organisaatioihin suurten datakeskusten toiminnallisuuksia. Se tarjoaa pienempiin IT-ympäristöihin (edge-scale computing) keskitettyä hallintaa, skaalautuvuutta ja kustannustehoa.

”Suomi on pienten datakeskusten luvattu maa, ja UCS-palvelimet auttavat kaikenkokoisia organisaatioita ottamaan haltuun yhä nopeammin muuttuvan toiminta- ja IT-ympäristön – siten, että ne toimivat myös tulevaisuudessa”, Keskitalo jatkaa.

Sovellusten koko ja datan määrä kasvaa jatkuvasti, ja organisaatioiden käyttämät tietotekniset palvelut siirtyvät enenevässä määrin pilveen. Kuluttajat haluavat palveluidensa toimivan mistä vaan ja kaikilla päätelaitteilla. Tämä vaatii tietotekniseltä taustajärjestelmältä ja tiedonsiirtokapasiteetilta yhä enemmän. Tarvetta entistä järeämpään tietotekniseen suorituskykyyn vaativat mm. big data -analytiikka, mobiilien päätelaitteiden käyttö, pilvipalvelut ja internetin videopalvelut. Näihin tarpeisiin Cisco esittelee täysin uuden Cisco UCS M (Modular) -palvelinperheen.

”Suomessa ulkoistetaan paljon ja käytetään pilvestä vaikkapa toiminnanohjausta. Kuluttajat käyttävät internetin videopalveluita. Esimerkiksi kaupan ala ja lääketeollisuus käyttävät laajasti ja enenevässä määrin myös ulkoistetusti big data -sovelluksia. Palveluntarjoajille on tärkeää saada kelvolliset arkkitehtuurit, joilla näitä palveluita tarjota. Datakeskukset ovat tässä selkäranka. Tuoreet Cisco UCS -ratkaisut puolestaan vahvistavat datakeskusten selkärankaa keskitettyä hallinnointia myöten”, Keskitalo toteaa.

Ciscon palvelinjulkistuksien pääkohdat pähkinänkuoressa:

Pienemmille organisaatioille

–   Cisco UCS Mini : Palvelin, levytilaa ja tietoverkkotoiminnot yhdessä tiiviissä paketissa. Pienemmille organisaatioille ja suurten organisaatioiden sivutoimipisteille.

Pilvipalvelut

–   Cisco UCS M-Series Modular Servers -järjestelmä : Helposti laajennettavat palvelimet, jotka tukevat pilvipohjaisia sovelluksia ja ovat helposti muunneltavissa vastaamaan muuttuviin liiketoiminnan tarpeisiin.

– Cisco UCS C3160 -räkkipalvelin : Suuren levytilansa ansiosta soveltuu esimerkiksi hajautettuun data-analytiikkaan ja strukturoimattoman tiedon varastointiin.

Big data -sovelluksille

–   UCS B200 M4 -kortti- ja C220 M4- ja C240 M4 -räkkipalvelimet : UCS-tuoteperheen entistä järeämmät ja ketterämmät ratkaisut.

–   UCS Director Express for Big Data : Sovellus koko datakeskuksen pilvisovellushallintoon, mukaan lukien SAP HANA ja Hadoop.

Organisaatioiden toiminta nojaa yhä tiukemmin ja laajemmin entistä enemmän sovelluspohjaiseen, datakeskuksiin keskittyvään tietotekniikkaan. Tavoite on hyödyntää sitä yhä paremmin etsimällä ja hyödyntämällä tietoa uusin tavoin ja syvemmin. Cisco UCS on ratkaisu datakeskusten tehostamiseen ja parempaan hyödyntämiseen tietotekniikan tullessa yhä sovelluskeskeisemmäksi. Jo 36 500 asiakasta käyttää Ciscon UCS-järjestelmää. Tutkimuslaitos IDC:n raportin ” IDC Worldwide Quarterly Server Tracker, 2014 Q1, May 2014 ” mukaan Ciscon palvelinliikevaihto kasvoi vuositasolla 39 %, kun samalla ajanjaksolla top 5 -yhtiöiden yleinen trendi oli tasainen tai laskeva liikevaihto.

Lisätietoa englanniksi:

Alkuperäinen englanninkielinen tiedote: http://newsroom.cisco.com/press-release-content?type=webcontent&articleId=1484318

Written by kerttuvali

September 4th, 2014 at 1:11 pm

Posted in Cisco,Palvelimet