Toimistouutiset

Kerttu Vali, Pajamäenkatu 14, 48600 Kotka email: toimistouutiset@victoriamedia.fi

Lenovo panostaa myös isoon rautaan

without comments

-Supercomputing 2014 -messuilla esiteltiin maailman nopein kahden suoritinkannan palvelin

Tiedotusvälineille 20.11.2014

Hiljattain IBM:n palvelinliiketoimintoja ostanut Lenovo suuntaa tuotekehitystään yhä enemmän myös erittäin suuritehoiseen tietojenkäsittelyyn (high performance computing , HPC). Yhtiö esitteli Supercomputing 2014 -messuilla Yhdysvalloissa muun muassa maailman tehokkaimman kahden suoritinkannan palvelimen. Yhdessä Intelin kanssa kehitetyillä ennätyspalvelimilla voidaan rakentaa ennen näkemättömän tehokkaita konesaleja, joissa suorituskyky yhdistyy energiatehokkuuteen ja alhaisiin kokonaiskustannuksiin.

Lisäksi Lenovo esitteli ”peta cube” -teknologiademon, jossa kahden tavallisen palvelinräkin kokoisesta järjestelmästä saadaan irti peräti petaflopin (tuhat biljoonaa liukulukuoperaatiota sekunnissa) suorituskyky.

Lenovo kertoi myös avaavansa Stuttgartiin Saksaan supertietokoneisiin keskittyvän tuotekehitys- ja testauskeskuksen.

Aiheesta tarkemmin englanninkielisessä tiedotteessa osoitteessa  http://news.lenovo.com/article_display.cfm?article_id=1865 .

Written by kerttuvali

November 20th, 2014 at 5:34 pm

Posted in Lenovo